Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΙΗΤΗ ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΡΑΒΙΔΑ


Η εταιρία Ελλήνων λογοτεχνών την Τετάρτη 12/12/2012 στην αίθουσά της, Ακαδημίας και Γενναδίου 8 τίμησε την προσωπικότητα και το έργο του ποιητή και πρώην προέδρου της Γιάννη Καραβίδα .

Τον ποιητή χαιρέτησε ο πρόεδρος της Ε.Ε.Λ Παύλος Ναθαναήλ και του πρόσφερε το μετάλλιο της εταιρίας Ελλήνων λογοτεχνών που απεικονίζει τον Γρηγόριο Ξενόπουλο πρώτου προέδρου της εταιρίας Για την πολύχρονη προσφορά του στα γράμματα και στις τέχνες .
Το έργο του παρουσίασε ο πανεπιστημιακός δάσκαλος, ποιητής και λογοτέχνης Γιάννης Παπαοικονόμου, με εμπεριστατωμένη ομιλία του . Μίλησε επίσης η Νίκη Κατσικάδη ποιήτρια και λογοτέχνης, και έκανε παρέμβαση η ποιήτρια Άννα Μπουρατζή Θώδα .

Ποιήματά του απήγγειλαν οι ηθοποιοί Βασίλης Κολοβός και Μαρία Φράγκου και ακούστηκαν μελοποιημένα ποιήματα του ποιητή σε μουσική Δημήτρη Θέμελη . Συντονιστής της όλης εκδήλωσης ήταν ο ποιητής Αντώνης Κομίνης .

Γενικά η τιμητική αυτή παρουσίαση του ποιητή και λογοτέχνη Γιάννη Καραβίδα προξένησε συγκίνηση στο κοινό και στους λογοτέχνες, και άφησε της καλύτερες εντυπώσεις κυρίως με την αντιφώνηση του, και την απαγγελία ποιημάτων του από τον ίδιο .

Περισσότερες λεπτομέρειες δείτε στο βίντεο που παραθέτουμε παρακάτω ....