Σάββατο 19 Ιουλίου 2014

«Νάμαστε πάλι εδώ Ανδρέα….»

Της Λίλα Μήτσουρα


«Νάμαστε πάλι εδώ Ανδρέα….»,

όπως λέει και το γνωστό τραγούδι του συγχωρεμένου του Ρασούλη. Και πάλι εδώ και πάλι από την ΕΡΤ. Από εδώ που ξεκίνησε η εθελόδουλη κυβέρνηση να ρίχνει το «μαύρο» στη ζωή μας.

Ξεκίνησε με την ΕΡΤ, συνέχισε με τους σχολικούς φύλακες, τις καθαρίστριες, τους καθηγητές και της καθηγήτριες των ΕΠΑΛ… Συνεχίζει να πριονίζει το σκαμνάκι που πατάμε μια ολόκληρη κοινωνία κι ενώ μας έχει περάσει ήδη τη θηλιά στο λαιμό… Και πλέον, παρά το γεγονός ότι καθημερινά δημιουργούν προϋποθέσεις κοινωνικού αυτοματισμού, με τη λογική «αυτοί» και οι «άλλοι», οι «καλοί» και οι «κακοί», οι «σκληρά εργαζόμενοι» και «αυτοί που κοροιδεύουν», η δύναμή μας είναι να είμαστε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ!

Τα παραμύθια τους καταρρέουν κάθε φορά που έρχονται τα αφεντικά τους για να τους ελέγξουν. Τότε αποδεικνύεται περίτρανα ότι μας κοροϊδεύουν όλο και πιο πολύ! Μας δείχνουν χαντρούλες και καθρεφτάκια και μας περιγελούν.

Πρόσφατα, ο Πινόκιο-πρωθυπουργός μαζί με τον παραμυθά - αντισυνταγματολόγο, διαβεβαίωναν ότι δεν θα παρθούν άλλα μέτρα, ότι πλέον η χώρα γίνεται κανονική χώρα, ότι βγαίνουμε στις αγορές, ότι, ότι, ότι…. Μόνο που αποκρύπτουν ότι με το μεσοπρόθεσμο που ψήφισαν πριν τις ευρωεκλογές, δεσμεύονται ότι ΚΑΙ νέα μέτρα θα παίρνουν όποτε δεν τους βγαίνει το πρόγραμμα ΚΑΙ θα ξεπουλάνε όποτε τους καπνίσει ΚΑΙ θα απολύουν κόσμο με μια δήθεν αξιολόγηση ΚΑΙ συνεχίζουν την ολοκληρωτική καταστροφή της Υγείας και της Παιδείας. Και αυτό το χαμό τον αποκαλούν «κανονική χώρα».

Και να μη λησμονήσουμε την επιστολή Σαμαρά, Στουρνάρα και Προβόπουλου, ότι δεν πρόκειται να κάνουν βήμα πίσω, δείχνοντας πόσου δουλοπρεπείς είναι. Και φυσικά, αυτά ΔΕΝ μας τα είπε ο τσάμπα-μάγκας πρωθυπουργός, αλλά τα μετέδωσαν τα ξένα μέσα ενημέρωσης.

Ζούμε την πιο αισχρή δικτατορία στην ιστορία της Ευρώπης και όσοι δε θέλουν να το δουν, δυστυχώς ζουν σε ένα άλλο, παράλληλο Σύμπαν.

Την 22η μέρα του Ιούλη, οφείλουμε όλες και όλοι να βρεθούμε εκεί, στην ΕΡΤ όπως την αφήσαμε εκείνη το νύχτα που ο θλιβερός Κεδίκογλου μας βύθισε στο σκοτάδι της ανυπαρξίας του. Να ενώσουμε τις ψυχές μας, τις φωνές μας, τις γροθιές μας. Να γίνουμε η σπίθα που θα ανάψει το φιτίλι.

Και απευθύνεται ένα κάλεσμα σε όλους τους εργαζόμενους και συνταξιούχους, σε κάθε πολίτη αυτής της χώρας, να είμαστε όλοι εκεί! Να πλημμυρίσει η Μεσογείων, να γίνουμε το ανθρώπινο ποτάμι που θα παρασύρει τους δοσίλογους και τους συνεργάτες των ξένων τραπεζιτών και τοκογλύφων.

Να είναι κοντά μας ακόμη και όσοι λειτουργούν ως το μακρύ χέρι της εξουσίας, οι αστυνομικοί και οι στρατιωτικοί. Να γίνουμε εμείς, όλοι μαζί, η γροθιά και η ανατροπή. Κάθε ώρα μέχρι την Τρίτη, είναι και ένα κάλεσμα προς κάθε πολίτη αυτής της χώρας.

Η ώρα έφτασε…


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου