Παρασκευή 11 Ιουλίου 2014

Ο Δ. Παπαδημούλης 'διώχνει' τον συνήγορο του Κασιδιάρη από το πάνελ (Video)

Κοινωνία


«Μας έχετε ως ντεκόρ, σε μια πολιτική συνέντευξη; Αυτά είναι για το δικαστήριο, όταν κλείσετε τη συνέντευξη με τον συνήγορο, να συζητήσουμε για το φασισμό, όσο θέλετε» με αυτό τον αφοπλιστικό τρόπο ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημ. Παπαδημούλης πέταξε έξω από το τηλεοπτικό πάνελ του ΑΝΤ1 τον δικηγόρο του Κασιδιάρη.

Διευκρίνισε τους λόγους που έκοψε τον όποιο διάλογο όταν ξέφυγε από τα ζητήματα νομικής υπεράσπισης και επεκτάθηκε στην προσπάθεια πολιτικής παρέμβασης «όχι, δεν μπορούμε, αυτά είναι για το δικαστήριο». Πρόσθεσε επίσης ότι «Έχω βαρεθεί να βλέπω δικηγόρους να παριστάνουν ότι δεν έχουν καμία σχέση με το φασισμό, αλλά να υπερασπίζονται τους κορυφαίους του φασισμού. Ο συγκεκριμένος κύριος είναι καινούργιος συνήγορος του Κασιδιάρη, χθεσινός. Είναι συνήγορος των Μιχαλολιάκου, Παππά, Λαγού, ο έμπιστος των ναζιστών. Αποκλείω ο Μιχαλολιάκος που είναι ναζιστής με τη βούλα να επέλεξε ως δικηγόρο κάποιον ιδεολογικά άσχετο με τον φασισμό.»

Συμπλήρωσε ότι πρέπει να υπάρχει «σαφή διάκριση στα θέματα που είναι αρμοδιότητα των δικαστηρίων και στην πολιτική άποψη».

«Κατά την άποψη του ΣΥΡΙΖΑ, οι ιδέες όσο και απεχθείς αν είναι (και οι ιδέες του ναζισμού είναι απεχθείς γιατί έχουν εφαρμοστεί στην πλάτη του ελληνικού λαού με Δίστομο, με Χαϊδάρι, με Καισαριανή) πρέπει να αντιμετωπίζονται με ιδέες, αλλά οι εγκληματικές πράξεις πρέπει να αξιολογούνται και να διώκονται με βάση τα εργαλεία του ποινικού νόμου».

Ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου επεσήμανε ότι η ακραία εγκληματική οργάνωση της Χ.Α. δεν είναι αποδεκτή, ούτε καν από την ομάδα της ακροδεξιάς στην Ευρώπη, όπως έχει δηλώσει η Μαρί Λεπέν. Στη συνέχεια επέδειξε τους τρόπους με τους οποίους οφείλουμε να "ξεριζώσουμε το φαινόμενο του φασισμού" στην Ελλάδα, α) με την αλλαγή οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής, β) αλλαγή μεταναστευτικής πολιτικής, γ) με την παιδεία και την οικογένεια, ώστε τα νέα παιδιά να κατανοήσουν τις καταστροφικές συνέπειες του ναζισμού στη χώρα μας και στην Ευρώπη.


Από την ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου