Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

ΠΑΡΛΑΠΙΠΕΣ ΚΑΙ ΦΑΜΦΑΡΕΣ

Του Ισίδωρου Νερούτσου 


Νομίζω Γιώργο ότι πρέπει ν'αλλάξεις γυαλιά. Εγώ θα πρότεινα να κηρύξουμε πόλεμο και να καταλάβουμε το Βερολίνο. Τόσο απλά. Στην ζωή όμως τίποτα δεν είναι απλό. Μόνο η σκέψη μας είναι απλή και έχει δικαίωμα να ονειρεύεται λαγούς με πετραχήλια. Δικαίωμά μας, δικαίωμά σας. Υπάρχουν όμως και άλλοι γύρω μας. Υπάρχει ο κόσμος όλος και εμείς μόνο το κέντρο του κόσμου δεν είμαστε.

Άντε λοιπόν αντεπίθεση.

Γνωστό άσφαιρο σύνθημα. Βγείτε από τα χαρακώματα και καρφώστε τον οχτρό. Μη ξεχνάτε όμως ότι και ο οχτρός έχει κι αυτός ξίφη και μάλιστα ποιο θανάσιμα. Απλά είστε προκατειλημμένοι. Ανίκανοι ακόμα και τα ρούχα σας, που λέει ο λόγος να βγάλετε. Τίποτα δεν σέβεστε. Πρόσφατα ο λαός μίλησε. Εσείς όλοι κρυμμένοι στην γωνιά περιμένετε, όχι για κάτι καλό, αλλά περιμένετε να σκοντάψει κάπου η κυβέρνηση, για να’χετε να λέτε.

Δεν θα σας γίνει το χατίρι.

Γιατί ο λαός έχει διαίσθηση και καταλαβαίνει. Ασφαλώς και υπάρχουν πάμπολλα εμπόδια για να σκοντάψει η κυβέρνηση, φυσικό και αναμενόμενο είναι. Και η κακοπιστία αναμενόμενη είναι. Και στην μάχη υπάρχουν και νεκροί. Υπάρχουν κέρδη και απώλειες. Οι κακορίζικοι μόνο τις απώλειες βλέπουν.

Εμείς ο λαός όταν βλέπει ότι γίνονται προσπάθειες, στηρίζει την όποια κυβέρνηση και την κρίνει όχι από τις φαμφάρες και τις παρλαπίπες του καθενός, κυβερνητικού ή μη, αλλά από το ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ που μόνο αυτό μετράει και μόνο αυτό εισπράττει. Όσο για τα λίγα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, που τους βάζεις όλους στο ίδιο τσουβάλι, είναι βέβαιο, ότι δεν πάνε όλοι για συμφέροντα. Και εδώ αποδεικνύεται η κακοπιστία σου.

Υπάρχουν και οι συμφεροντολόγοι, όπως υπάρχουν και σε όλα τα κόμματα. Εμάς, ίσως τους ρομαντικούς, μας ενδιαφέρει μόνο, προς το παρόν, η αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, με ότι αυτό συνεπάγεται, η προς το παρόν διατήρηση του ύψους μισθών και συντάξεων, η έναρξη της αντιμετώπισης του τέρατος της ανεργίας, ο δίκαιος τρόπος φορολόγησης, η διατήρηση των πολιτιστικών και περιβαλλοντικών θησαυρών του τόπου μας, η αξιοποίηση του πλούτου της χώρας μας, προς όφελος του λαού και ο σεβασμός στα ανθρώπινα δικαιώματα, πράγμα που εσείς με το άρθρο σας, δεν αποδεικνύετε ότι τα σέβεστε.

Αν καλά καταλάβατε ή αν δεν καταλάβατε, αυτή η κυβέρνηση, δεν υποσχέθηκε συστημική κοινωνικοοικονομική ανατροπή, γιατί οι σταθεροί και μεταβλητοί παράμετροι, της χρονικής αλλά και γεωπολιτικής συγκυρίας, δεν επιτρέπουν τέτοιους, κατά τα άλλα θαυμάσιους σχεδιασμούς και τέτοιες ανατροπές, οι οποίες όμως είναι καταδικασμένες σε αποτυχία εν τη γεννέσει τους. Εξ άλλου δεν υπάρχει και το σπουδαιότερο στοιχείο, για την πορεία ανατροπής, τέτοιου τύπου, που υπονοείται, που είναι απαραίτητο. Δηλαδή το λαϊκό αίτημα.

Δεν υπάρχει λαϊκό αίτημα συστημικής ανατροπής.

Υπάρχει μόνο το πεζό και ανιαρό λαϊκό αίτημα, για διαχείριση του υπάρχοντος ακραίου και ανάλγητου καπιταλιστικού συστήματος, για την σωτηρία των ανθρώπων που ζουν στην χώρα μας και κατ’επέκταση και στους ανθρώπους όλου του κόσμου, έστω και με την μορφή «ΨΙΧΟΥΛΩΝ». Από τα ψίχουλα ζουν τα πτηνά του ουρανού, όπως θα έλεγαν κάποιοι θεοσεβούμενοι. Ψίχουλα λοιπόν θέλουμε προς το παρόν, για να επιζήσουμε. Εάν αυτά τα ΠΕΖΑ πάνε καλά, τα λόγια, προς το παρόν, μας αφήνουν αδιάφορους. ..

ΟΛΑ ΕΚ ΤΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ ΚΡΙΝΟΝΤΑΙ

Άρθρο του Γιώργου Δελαστίκ με τον απαράδεκτο «φιλολαϊκό» Σοσιαλιστικό (;) τίτλο ΤΟΥΣ ΕΛΙΩΣΑΝ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ

Ο Φαμφάρας Επικαιροποίηση της παλιάς Ελληνικής κωμωδίας. Μπράβο φαμφάρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου