Τρίτη 3 Μαρτίου 2015

Κοίτα ποιος μιλάει για την ΕΡΤ…

Του Γιώργος Κογιάννης


Μοιάζει με ανέκδοτο, με ιλαροτραγωδία, να μιλάει σήμερα η Νέα Δημοκρατία για «βόλεμα των πολιτικών φίλων του Τσίπρα» στην υπό επανίδρυση ΕΡΤ και για «πελατειακές σχέσεις». Και δεν θα είχε αξία ν' ασχοληθεί κανείς μαζί της εάν δεν επρόκειτο για μια από τις πιο τραγικές αποφάσεις της διακυβέρνησης των κυρίων Σαμαρά-Βενιζέλου. Μια απόφαση με την οποία πετάχτηκαν στο δρόμο 2650 μόνιμοι εργαζόμενοι, συν περίπου 600 ακόμη συμβασιούχοι, ώστε να δημιουργηθεί το σημερινό μόρφωμα (ΔΤ-ΝΕΡΙΤ), στο ύφος και την αισθητική των Σαμαρά, Μουρούτη και της παρέας τους.

Η τελευταία συνέντευξη Σαμαρά μπροστά στα κέρινα ομοιώματα δύο δημοσιογράφων της ΝΕΡΙΤ (γιατί δημοσιογραφική παρουσία δεν τη λες), αποτελεί το πιο κραυγαλέο παράδειγμα κομματικής χειραγώγησης μέσου ενημέρωσης. Και δεν έχει αξία να μπούμε σε συζητήσεις του τύπου, είχε τις ερωτήσεις από πριν ο πρωθυπουργός και τις απαντήσεις γραμμένες στο autocue; Το χειρότερο για τη δημοσιογραφία, είναι να θεωρείς δεδομένους τους δημοσιογράφους και το μέσον ενημέρωσης, ώστε να μην σε προβληματίζει καν αν θα σε… δυσκολέψουν με τις ερωτήσεις τους.

Τις ημέρες που η κυβέρνηση έκλεισε την ΕΡΤ ο κ. Σαμαράς σ' ένα προκλητικό άρθρο του στον τύπο είχε επιχειρήσει να δικαιολογήσει την απόφασή του παρουσιάζοντας ούτε λίγο, ούτε πολύ, τους εργαζόμενους ως… βολεμένα κομματόσκυλα χωμένα στην αδιαφάνεια και τη διαφθορά.

Του απάντησα τότε ως πρώην Διευθυντής Ειδήσεων της ΕΡΤ, ο οποίος ξηλώθηκε παράνομα και παράτυπα από την ηγεσία των Νίκου Σίμου και Αιμίλιου Λιάτσου που είχαν διορίσει οι Μουρούτης-Κεδίκογλου, αποδομώντας μία προς μία τους ισχυρισμούς του (εδώ ολόκληρη η επιστολή), με αποτέλεσμα μια βδομάδα μετά ο συντηρητικός μεν, αλλά έγκριτος πανεπιστημιακός κ. Χρήστος Γιανναράς να γράψει στην «Καθημερινή» της Κυριακής σε άρθρο του υπό τον τίτλο «Η ΕΡΤ ξεγύμνωσε την πολιτική υποκρισία»:

«Στο Διαδίκτυο αναρτήθηκε ανοιχτή επιστολή προς τον κ. Σαμαρά γραμμένη από τον Γεώργιο Kογιάννη, πρώην Διευθυντή Eιδήσεων της EPT, που προσδιορίζει με ακρίβεια περιπτώσεις άμεσης (ή έμμεσης αλλά προφανούς) εμπλοκής του κ. Σαμαρά σε κραυγαλέα σκάνδαλα αυθαιρεσίας και διασπάθισης κοινωνικού χρήματος στην EPT. Oι αναγνώστες της ανοιχτής επιστολής δεν έχουμε τη δυνατότητα ελέγχου των όσων καταλογίζονται στον κ. Σαμαρά. Aν όμως δεν απαντηθεί η επιστολή, τότε οι καταλογισμοί επαληθεύονται. Διότι είναι συγκεκριμένοι, αναφέρονται σε ονόματα και ενεργήματα, σε ημερομηνίες και ποσά αμοιβών, σε λογικά προφανείς σκοπιμότητες. Aν δεν υπάρξει απάντηση, ο καταγγελλόμενος κ. Σαμαράς έχει (τουλάχιστον ηθικά, δηλαδή κοινωνικά) τελειώσει.

Φυσικά απάντηση δεν υπήρξε ποτέ και τι θα μπορούσε να λέει άλλωστε!

Αντ' αυτού, έρχεται σήμερα ο εκπρόσωπος τύπου της Νέας Δημοκρατίας κ. Καραγκούνης και καταγγέλλει την απόφαση επανίδρυσης της ΕΡΤ ως βόλεμα της κομματικής πελατείας του κ. Τσίπρα.

Προφανώς ο κ. Καραγκούνης μαθήτευσε δίπλα στον κ. Μουρούτη που ως διευθυντής του γραφείου τύπου της ΝΔ κατήγγειλε τον υπογράφοντα μέσω αναρτήσεων στο twitter ως «πρασινορόζ παπαγαλάκι που τελειώνουν οι μέρες του» και άλλα τέτοια χαριτωμένα, γιατί δεν ενέδιδε στις καθημερινές πιέσεις και προσταγές του για το περιεχόμενο των δελτίων ειδήσεων.

Τώρα που ο ελληνικός λαός τον έστειλε στο σπίτι του, θα έχει άπλετο χρόνο ν΄ ανοίγει λογαριασμούς με ψευδώνυμα στο facebook και το twitter, ζητώντας να μην ξανανοίξει η ΕΡΤ γιατί οι πολίτες είναι… εκστασιασμένοι με τη ΔΤ-ΝΕΡΙΤ.

Από το tvxs

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου