Πέμπτη 16 Ιουλίου 2015

ΤΩΝ ΦΡΟΝΗΜΩΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΡΙΝ ΠΕΙΝΑΣΟΥΝ ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΝ

Ισίδωρος Νερούτσος 


Μιλούν οι οικονομικοί δολοφόνοι του Ελληνικού λαού. Μιλούν σαν να μην έκαναν τίποτα το επιλήψιμο τόσα χρόνια που κυβερνούσαν. Όπως συμπεριφέρονται φαίνεται να δείχνουν ότι το υπέρογκο χρέος της μίζας και της σπατάλης, το δημιούργησε ο Κύριος βαρουφάκης. (σύμφωνα με τον Λοβέρδο, πατέρα της θεωρίας, ότι 1,5 εκατομμύριο δημόσιοι υπάλληλοι, φταίνε για τα δεινά των Ελλήνων).

Αν πούμε ότι αυτά που λένε, αποτελούν ντροπή, είναι σαν να τους απαλλάσσουμε από τις μεγάλες ευθύνες τους.

Ο πρωθυπουργός Κύριος Τσίπρας, είναι βέβαιο ότι έδωσε πράγματι σκληρή μάχη με τους νεοναζί νέου τύπου και τελικά φαίνεται να απέτυχε. Δεν μπορώ και δεν δικαιούμαι να καταλογίσω πρόθεση στον Αλέξη Τσίπρα. Αυτό που μπορώ να του καταλογίσω, είναι ότι έδειξε προς τα αρπακτικά, κυρίως της βόρειας Ευρώπης, περισσότερη εμπιστοσύνη, απ’ότι θα έπρεπε. Όφειλε να είναι αυστηρά καχύποπτος, στα καλοπιάσματα και τα φιλιά του Ιούδα.

  • Όφειλε να ερμηνεύσει σωστά την λαϊκή ετυμηγορία του 61%, και να μη δώσει αυθαίρετη ερμηνεία, ίδια με εκείνη των αποτυχημένων και αποδοκιμασμένων από τον Ελληνικό λαό Σαμαροβενιζελοψοριανών.
  • Όφειλε να στηριχθεί στα δημοκρατικά εκλεγμένα όργανα και στους συνεπείς αγωνιστές και όχι στους Σταθάκηδες, Μάρδες, Πανούσηδες.
  • Όφειλε και μπορούσε να προστατεύσει την χώρα, από τις εφιαλτικές επιθέσεις Σοϊμπλεϊκής προέλευσης, τύπου θανάσιμου εκβιασμού με κλείσιμο των τραπεζών.

Ακάλυπτος και απροετοίμαστος αποδείχθηκε, για συνήθεις εκβιασμούς. Υπάρχει κυβερνητική ευθύνη γιαυτό;

Βέβαια και υπάρχει.

Εκείνο που δεν υπήρχε όπως αποδείχτηκε ήταν το σχέδιο β. Σχέδιο απόλυτα αναγκαίο και αυτονόητο για μια κυβέρνηση της αριστεράς, που είχε διαφορετικούς τρόπους δράσης από τις προηγούμενες και ήταν φυσικό, οι ακροδεξιοί φραγκοφονιάδες, να την βλέπουν με στραβό μάτι. Το σχέδιό τους ήταν απόλυτα προβλέψιμο. Άριστοι γνώστες της Ελληνικής οικονομίας, αφού είχαν κάνει φύλλο και φτερό τα ελληνικά απόρρητα έγγραφα στοιχεία, υπό τον μανδύα της τρόικα, ήξεραν πώς να εξαναγκάσουν σε υποταγή τον θρασύτατο Έλληνα. Έκλεισαν τις τράπεζες, στέρευσαν την ρευστότητα. Παρ’όλα αυτά ο απλός λαός μας δεν τρομοκρατήθηκε.

Τρομοκρατήθηκε όμως ο πρωθυπουργός και είπε ΝΑΙ σε όλα.

Έχω την γνώμη, που πολλοί άλλοι, πολύ ποιο ειδικοί από εμένα υποστηρίζουν, ότι θα έπρεπε απαραίτητα να υπάρχει εναλλακτικό σχέδιο Β. Το κύριο χαρακτηριστικό του στοιχείο, θα ήταν η προετοιμασία, για άμεση έκδοση παράλληλου νομίσματος σε ακραία περίπτωση ανάγκης, όπως το κλείσιμο των τραπεζών.

Το νόμισμα αυτό π.χ. η Ευρωδραχμή, θα έπρεπε να είχε ισοτιμία με το ευρώ.

Δηλαδή ένα ευρώ μία Ευρωδραχμή.

Αμέσως μετά το Ευρωπαϊκό πραξικόπημα για σταμάτημα της ροής των Ευρώ, οι τράπεζες θα εφοδιάζονταν με ικανά ποσά Ευρωδραχμών, για τις πληρωμές μισθών συντάξεων κλπ. Καθιέρωση υποχρεωτικής κυκλοφορίας για όλες τις συναλλαγές εσωτερικού της Ευρωδραχμής, ανταλλαγής των αποθεμάτων ιδιωτών, σε Ευρώ, με Ευρωδραχμές και απαγόρευση συναλλαγών στο εσωτερικό με Ευρώ για όλους.

Όλες οι συναλλαγές εξωτερικού, εισαγωγές εξαγωγές κ.λ.π. θα πρέπει να γίνονται υποχρεωτικά, μέσω τραπεζών, σε Ευρώ. Δηλαδή ο πολίτης πληρώνει στην τράπεζα Ευρωδραχμές και η τράπεζα πληρώνει τον δικαιούχο εξωτερικού Ευρώ και αντίθετα.

Με τον τρόπο αυτό το κράτος και ρευστότητα θα διέθετε και ανταλλακτική εγγύηση για το νέο νόμισμα θα είχε, αφού τα δισεκατομμύρια Ευρώ που υπάρχουν σήμερα στις σκουληκότρυπες, στα σεντούκια και στις θυρίδες, υποχρεωτικά θα ανάγκαζαν τους ιδιοκτήτες τους, να τα ξεθάψουν.

Πιστεύω ότι κανένας από τους συνεπείς αγωνιστές, είτε είναι απλό μέλος, στέλεχος, βουλευτής, υπουργός να μην παραιτηθεί. Το κόμμα δεν πρέπει να παραδοθεί και να καταληφθεί από οπορτουνιστές και όλοι μαζί μακριά από αγκυλώσεις σε τάσεις, ενωμένοι, να δώσουμε τον αγώνα για την ελευθερία, την Δημοκρατία την κοινωνική δικαιοσύνη...

Ενάντια σε μια Ευρώπη νεοναζιστικού τύπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου