Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015

Είπε ο γάιδαρος τον πετεινό κεφάλα

Ισίδωρος Νερούτσος


Ο Κύριος Σαμαράς αποκάλεσε ψεύτη τον Αλέξη Τσίπρα, γιατί προκήρυξε δημοψήφισμα. Φαίνεται ότι ξέχασε πολύ γρήγορα τα τεράστια ψέματα, που έλεγε στον λαό, παραμονές εκλογών του 2012. Τα Ζάπεια και τα 18 σημεία που πήγαν;

Το περίφημο «ουδείς αναμάρτητος» ηχεί ακόμα στα αυτιά μας.

Κατηγορεί με θράσος την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, για δήθεν προεκλογικά ψέματα. .. «Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί».

Γιατί ενώ ο ίδιος αποδεδειγμένα εξαπάτησε τον λαό και κατά καιρούς, μαζί με τα «οικεία πρόσωπα» του κυρίου Γιουνκέρ τον φόρτωσε με τεράστια και οδυνηρά βάρη, και προσπάθησε κατ’επανάληψη να τρομοκρατήσει τον λαό, καλή ώρα το δημοψήφισμα.

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, καταβάλλει μεγάλες προσπάθειες, να εφαρμόσει, παρά τα προερχόμενα απ’έξω εμπόδια, το πρόγραμμά της και διεξάγει άνισο αγώνα στις Βρυξέλες, για μια βιώσιμη λύση του μεγάλου προβλήματος, που μας δημιούργησαν οι γνωστοί σήμερα δήθεν αγανακτισμένοι για τις ουρές στις τράπεζες.

Όμως δεν ξεχνάμε ότι έργο των Σαμαροβενιζέλων και από κοντά των ψοριανών, είναι η απώλεια της εθνικής μας κυριαρχίας, το Αγγλικό δίκαιο, η βαριά φορολογία των ασθενέστερων οικονομικά πολιτών.

Έργο τους ακόμα είναι τα 2 εκατομμύρια ανέργων, τα 3 εκατομμύρια φτωχοποιημένων πολιτών, οι χιλιάδες οικονομικές αυτοκτονίες, η καταστροφή των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, το εμπάργκο στα αγροτικά είδη στην Ρωσία και η άσκηση άγριας βίας κατά των πολιτών.

Έργο τους είναι η διάλυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, της παιδείας και των δομών πρόνοιας. Η κατάργηση των συντάξεων των άπορων υπερηλίκων, η διάλυση των εργασιακών σχέσεων και των ασφαλιστικών ταμείων, τα ακριβοπληρωμένα φάρμακα. Ένα κράτος στην ουσία κατεδαφισμένο.

Μια κατάσταση που δύσκολα έως αδύνατα γίνεται αναστρέψιμη.

Πριν λίγους μήνες είχαμε υπουργεία αμπαρωμένα σαν φρούρια. Μια βουλή, κυκλωμένη από κάγκελα και κλούβες. Γιατί κύριοι Σαμαροβενιζελοψοριανοί; Φοβόσαστε κάτι; Εμείς τα ξεχάσαμε;

Ο κύριος Σαμαράς μιλάει με ύφος αγανακτισμένου, για τις ουρές στις τράπεζες.

Όλα τάχει η Μαριορή ο φερετζές της έλειπε.

Τις ουρές στα συσσίτια, δεν τις έχουν δει, τα κοινωνικά ιατρεία και τις άλλες κοινωνικές δομές δεν τις αντιλήφθηκαν. Τους πόνεσαν τάχα οι ουρές των ηλικιωμένων στις τράπεζες.

Όμως δικό του έργο κι αυτό.

Παράδωσαν ανοχύρωτο το τραπεζιτικό σύστημα, στην διάθεση και στις ορέξεις του ομοϊδεάτη τους κυρίου Ντράγκι. Αμφιβάλλει κανείς ότι τις τράπεζες τις έκλεισε στην ουσία ο Κύριος Ντράγκι; Δεν είδα καμία διαμαρτυρία τους.

Για όλους αυτούς τους λόγους και για πολλούς άλλους λέμε ΟΧΙ στους Σαμαροβενιζελοψοριανούς και ψηφίζουμε ΟΧΙ στα τελεσίγραφα της Ε.Ε.

Με το ΟΧΙ του Δημοψηφίσματος, λέμε Ναι στην συνέχιση των διαπραγματεύσεων, για μια βιώσιμη συμφωνία.

Με το ΟΧΙ του Δημοψηφίσματος, λέμε Ναι στο μέλλον της Ελλάδας και μιάς Δημοκρατικής Ευρώπης των λαών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου