Δευτέρα 27 Ιουλίου 2015

Ευκαιρία να επανατοποθετηθούμε

Πιτσιρίκος


Καλησπέρα ψυχολόγε Πιτσιρίκο, Τις τελευταίες μέρες, βλέπουμε να ξεδιπλώνεται όλη η χυδαιότητα και η σαπίλα της μεταπολίτευσης για να διατηρηθούν τα κεκτημένα των ολιγαρχών και των νταβατζήδων της χώρας. Από κοντά οι οπορτουνιστές του ΣΥΡΙΖΑ που μόλις μύρισαν την εξουσία και έγιναν οι κυρίαρχοι του πολιτικού σκηνικού συντάχθηκαν απροκάλυπτα με τους εχθρούς μιας ολόκληρης κοινωνίας (ή έστω του 61,3%).

Καθημερινά «ρεπορτάζ» κατά όσων καταψηφίζουν το νέο αριστερό μνημόνιο και καθημερινοί έπαινοι στον μέχρι πρότινος «κομμουνιστή και ριζοσπάστη Αλέξη Τσίπρα».

Θα ήθελα πολύ να ξέρω αν πιστεύουν ότι απευθύνονται σε βλάκες ή απλά πετάνε λάσπη και ό,τι μείνει.

Αυτή η μεταστροφή πρέπει να μας δείξει με τον πλέον αποδεικτικό τρόπο αυτό που είχες γράψει ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν είναι πλέον μαζί μας -δεν ξέρω αν ήταν και ποτέ- αλλά στους απέναντι που προσπαθούμε να ανατρέψουμε, ειδικά στα χρόνια της χρεοκοπίας και των μνημονίων.

Η πρωθυπουργάρα των ΜΜΕ είναι πλέον ο «βασιλιάς» και ο «κυρίαρχος του πολιτικού σκηνικού» κι επομένως πρέπει να φθαρούν στα μάτια του απλού πολίτη όσοι δεν ελέγχονται από τους ολιγάρχες.

Κωνσταντοπούλου, Βαλαβάνη, Γιάνης και Λαφαζάνης είναι οι νέοι εχθροί των ΜΜΕ και δυστυχώς υπάρχουν άτομα που ακόμα τρώνε την προπαγάνδα.

Πόσο κακό είναι να επεξεργάζεται ο υπ. Οικονομικών ένα σχέδιο Β -τόση αναφορά στο σχέδιο Β ούτε για τον Αλαβάνο δεν γίνεται- για να μη συνεχίζεται το καρκίνωμα των μνημονίων;

Πόσο κακό είναι να λέει κάποιος με έμμεσο και ίσως χιουμοριστικό τρόπο πως η μόνη λύση είναι η εθνικοποίηση της κεντρικής τράπεζας και ότι πρέπει να εξετάσουμε το εθνικό νόμισμα;

Πόσο κακό είναι να προσπαθείς να διαφυλάσσεις τη δημοκρατία και να μη δέχεσαι τις εντολές από την ευρωμαφία για fast track νομοσχέδια χωρίς να τα έχουν διαβάσει κανένας βουλευτής;

Γεμίσαμε Χρυσοχοΐδηδες πιτσιρίκοοοοο!

Από εκεί που θα διέλυε τους ολιγάρχες, τώρα αυτοί πλέον τον εμπαίζουν και τον τρομοκρατούν με κάθε παράνομο τρόπο.

Μετά τη συνθηκολόγηση για το νέο μνημόνιο βγήκαν όλα τα οπορτουνίστικα παπαγαλάκια για να μας ενημερώσουν ότι θα πληρώσουν οι ολιγάρχες για τα ΜΜΕ τους, αλλά κάτι τέτοιο ούτε σαν ανέκδοτο δεν ακούγεται.

Ο «συντάκτης» αυτού του σχεδίου νόμου Νίκος Παππάς δεν εμφανίζεται στους εχθρούς των ΜΜΕ και μπορούμε όλοι να καταλάβουμε τον λόγο. Υπάρχουν κάποιες παραλήψεις στο σχέδιο νόμου που τον κάνουν αρεστό σε αυτούς που θα διαλύσει (χαχαχα).

Μέσα σε όλο αυτό το κλίμα, μας δίνεται η ευκαιρία να επανατοποθετηθούμε και να επαναπροσδιοριστούμε για το τι θέλουμε και τι μας αξίζει.

Πρέπει να καταλάβουμε ότι λύση χωρίς μνημόνια εντός αυτής της Ε.Ε. και του κοινού νομίσματος δεν μπορεί να υπάρξει.

Έχει διαχωριστεί η Ευρώπη και ανήκουμε στους φτωχούς συγγενείς ας το καταλάβουμε επιτέλους.

Δεν υπάρχει ισότητα, δεν υπάρχει αλληλεγγύη, δεν υπάρχει τίποτα που να ενώνει αυτή την Ευρώπη.

Η μόνη λογική λύση είναι η κρατικοποίηση των τραπεζών, η ανεξάρτητη οικονομική/κοινωνική πολιτική προς όφελος των πολιτών και όχι των τραπεζών και το ισοζύγιο εισαγωγών-εξαγωγών για να σταματήσουν αυτά τα δεσμά που μας κρατάνε μέσα στο ευρώ.

Τόσα χρόνια που κλείνουν τα σπίτια και τα μαγαζιά δεν είδαμε ούτε ένα ρεπορτάζ και μόλις έκλεισαν οι τράπεζες εδώ και ένα μήνα έχει στηθεί η μηχανή προπαγάνδας.

Το μόνο που δεν ακούσαμε είναι ότι οι τράπεζες μας αγαπάνε και είναι φίλοι μας.

Για να γίνουν όλα αυτά, θα πρέπει να στραφούμε προς τα αληθινά αριστερά κινήματα και να μην πέφτουμε στο τρυπάκι της «Πρώτη Φορά Αριστερά».

ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΕΠΑΜ, ΣΧΕΔΙΟ Β και όποιο άλλο κίνημα μπορεί να μεγαλώσει για να σπάσουν τα δεσμά με αυτή την Ε.Ε. και αυτό το τιμωρητικό νόμισμα.

Αποδεδειγμένα μπήκαμε με πλαστά στοιχεία στο ευρώ, όλοι ετοιμάζονται σε περίπτωση grexit, και η συντηρητική ελληνική κοινωνία στην πλειονότητα της δεν μπορεί να φανταστεί τη ζωή της χωρίς ευρώ.

Βέβαια, αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, όντως δεν θα έχει ούτε ευρώ.

  • Υ.Γ. Το πόσο έχουν συνταχθεί οι οπορτουνιστές του ΣΥΡΙΖΑ με τους ολιγάρχες φαίνεται από τη χθεσινή δήλωση της Αυλωνίτου για τον Βαρουφάκη.
  • Υ.Γ.2 Το πόσο θετικό μπορεί να είναι το εθνικό νόμισμα φαίνεται από το γεγονός ότι αποσιωπήθηκε από την έρευνα της Ernst&Young εκείνο το σημείο που αναγράφει πως, μετά από ένα σύντομο διάστημα ύφεσης, μεσοπρόθεσμα (τέλη του 2016) θα υπάρχει ανάπτυξη.
  • Υ.Γ.3. Πόσο γυμνή είναι μια κυβέρνηση που το μοναδικό επιχείρημα που της απέμεινε είναι ότι, αν πέσει, θα έρθουν οι μνημονιακοί και θα έχει συντελεστεί το πραξικόπημα των Βρυξελλών. Αυτό μου θυμίζει τα λόγια των γουρουνιών στη Φάρμα των Ζώων του Όργουελ.

Σ” ευχαριστώ για τον χρόνο και τον χώρο Πιτσιρίκο. Συνέχισε έτσι.

Φ.Χ. (Αγαπητέ φίλε, προσοχή μη χάσουμε την κυβέρνηση που έφερε το Τρίτο Μνημόνιο και ξαναπέσουμε στα κόμματα που έφεραν τα δυο προηγούμενα. Θα ήταν τραγικό κάτι τέτοιο. Ως ανεπίσημος ψυχολόγος, συστήνω έρωτες, μπάνια και παγωτά. Αν περιμένουμε να αλλάξει πρώτα η κατάσταση στην Ελλάδα για να νιώσουμε λίγο άνθρωποι, ούτε θα ερωτευτούμε ξανά, ούτε μπάνια θα κάνουμε. Τέτοια χάρη δεν θα τους την κάνουμε. Να είσαι καλά.)

Πιτσιρτίκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου