Σάββατο 2 Απριλίου 2016

Ένας λαός OPEN MIND...

Κωνσταντίνα Σταθακοπούλου


Μα τι LARGE λαός είμαστε, τι δοτικός, τι ανεκτικός. Πόσο πάνω και πέρα από πεζές κι ανούσιες καταστάσεις.

Ένας OPEN MIND λαός.. !!!

Παραδώσαμε την εθνική μας κυριαρχία στους ξένους. (Και που την είχαμε τόσα χρόνια τι καταλάβαμε βρε..? )

Επιτρέψαμε να βαφτιστεί εθνοκάθαρση η γενοκτονία των Ποντίων από το στόμα υπουργού.. (Σιγά τη διαφορά. Τόσοι που ήταν, μικρή η απώλεια!!)

Συνάδελφος του ονοματίζει τα Σκόπια Μακεδονία και δεν μας πτοεί.. (Όνομα να ‘ναι κι ό,τι να ‘ναι, στη βάφτιση θα τα χαλάσουμε..? Γερό παιδί πάνω απ' όλα ! ).

Και τα σχολικά βιβλία της ιστορίας, καιρός ήταν να πετάξουν και καμιά σπόντα μέσα για τους φαντασμένους που μας θρονιάστηκαν στο σβέρκο μετά την καταστροφή της Σμύρνης και μας κατσικώθηκαν… (Ποια καταστροφή..? ποια Amsteel…?.. Μια φασαρία εκεί χάμω να σπάσει ο τσαμπουκάς των ψηλομύτηδων ελλήνων κι έγινε τόσος ντόρος..!)

Και εσείς οι κάποιοι που εξαπολύετε βέλη για τις χρωματιστές παρελάσεις, τι θέλετε δηλαδή?

Μας έφαγε η συνήθεια του άσπρου και μπλε, αιώνες τώρα ! Μας τύφλωσε ρε ! Ας μπει και η εθνική φορεσιά της Παραγουάης, Ζιμπάμπουε, Αφγανιστάν, Πακιστάν να δώσει λίγο ζωή !! Ειδάλλως, να τις πάψουμε τις επετείους. Βαρυγκομάνε κι αυτοί οι έρμοι πρόγονοι κάθε φορά που τους πατάει ο μπερδεμένος βηματισμός μας. Κάπου ανάμεσα σε Παλαιών Πατρών Γερμανού και Μεταξά τα αχνάρια, χάνεται η περπατησιά, σκοντάφτει … και γελοιοποιείται.

Και τα καλόπαιδα απ’ τα εξωτερικά που πίνουν κάνα ποτήρι παραπάνω και μας αποκαλούν τσιφλίκι τους, μην τα κατηγορείτε. Αλήθειες λεν’ τα μεθυσμένα λόγια τους.

Τώρα για τις κυράδες που λύσσαξαν για τα παλλόμενα πέη του Φλαμανδού… Ρε πάτε καλά? Παλλόμενα είναι μαντάμ, δεν σου φέραμε μαραμένα να στα εκθέσουμε !!

Για όνομα δηλαδή..!!

Πέντε έξι νομάτοι ανεγκέφαλοι πάνε να μας χαλάσουν την εικόνα του ευγενικού οσφυοκάμπτη λαού..?

Αυτό συνέλληνες δεν το ανέχομαι !!

Και στην Επίδαυρο θα πάω, κι όλα τα φεστιβάλ θα παρακολουθήσω του εκλεκτού κ. Φαμπρ που μας τίμησε με την σπουδαία παρουσία του, που ανέλαβε να μας ξεστραβώσει και να δώσει κάτι από την αίγλη των βέλγικων πεών στο ξερικό το Λυγουριό, το αμόρφωτο και απολίτιστο.

Μπορεί τα παλλόμενα να κατέβουν πλατεία, να σπαρθούν ανάμεσα στο κοινό…. Να χάσω αυτή την ευγενική χορηγία? Πότε πάλι θα τύχω αυτής της χαράς?

Κι όσο για τα μνημόνια ? Ποια Στικούδη? Ποια μνημόνια?

Απλά, ήταν μια ευκαιρία να γνωρίσουν οι Αφεντάδες τα εδάφη τους…… Να τα γράψουν σε μια κόλλα χαρτί. Θες γυρεύεις να σπρώξει κάνα λαμόγιο ελληνικό τα σύνορα απ’ τα κατακτημένα τους..?
Το συνηθίζουν αυτό οι Έλληνες στα χωράφια τους.. Σπρώχνουν κι αλλοιώνουν τα σύνορα του γείτονα τους μονίμως.. Εμένα θα μου πεις? Αφού το έχω κάνει κι εγώ σε ένα παλιοχώραφο που έχω στην Κάτω Αχαγιά. Να μου το τρώγαν οι γυφταίοι..?

Εν κατακλείδι, ας μαζευτούμε άπαντες να εκτιμήσουμε τις παροχές του κάθε ξένου που μας τιμά με την είσοδο του στο βρωμοτσαρδί μας…

Κι ας εξακολουθήσουμε να είμαστε ένας OPEN MIND λαός για το καλό μας.

Άντε μπράβο !!!

Για του λόγου το αληθές....


Κωνσταντίνα Σταθακοπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου