Παρασκευή 19 Αυγούστου 2016

Κουπεπέν

Επιλογές


Oλυμπιακοί αγώνες και κουραφέξαλα. Καλοκαίρι, ζέστη, οι λούμπεν μικροαστοί νοικοκυραίοι αυτοπαγιδευμένοι σε αυτή την απαίσια πόλη.

Άνθρωποι που πασχίζουν όλο το χρόνο να βρουν χώρο να σταθμεύσουν τη παλιαντζούρα τους τώρα βγάζουν τα απωθημένα τους κάνοντας ρεκόρ επιλεκτικής στάθμευσης, το νέο Ολυμπιακό άθλημα.

Ξεδοντιασμένες νοικοκυρές με καμένο μαλλί μετακινούν τους κάδους απορριμάτων όπου γουστάρουν εκτός από το σπίτι τους, χωρίς βρισιές και μαλλιοτραβήγματα από άλλες ξεδοντιάρες νοικοκυρές με καμένο μαλλί.

Ο σκύλος του διπλανού χέζει σε όλο δρόμο ελεύθερα και οι παρατημένες γάτες ερωτοτροπούν ασύστολα σε ένα σπριντ πληθυσμιακής έκρηξης.

Η νέα γενιά ασκείται εντατικά για να κατακτήσει τα μυστικά του «εγώ είμαι και κανένας άλλος», κάνοντας ρίψεις απορριμάτων όπου γουστάρει αναλύοντας σε βαθυστόχαστες συζητήσεις τα προτερήματα και τα μειονεκτήματα των ζωδίων.

Ο αριστερός Τσίπρας αναγγέλλει χωρίς ντροπή την διεκδίκηση των πολεμικών αποζημιώσεων.

Ο Κούλης ο κουλός βάζει επιτέλους τάξη, το επιβέβαιωσε και ο Χατζηδάκης, το ζωντανό παράδειγμα όσο αφορά την αναποτελεσματικότητα της χειροδικίας.

Και στο τέλος, όλοι αυτοί θα γίνουν και λοχαγοί στις ένοπλες αδυναμίες.

Δεν φτάνουν αυτά και τα άλλα ωραία παρόμοια που έρχονται, έχουμε και την ανάγκη ενός μαζικού και οργανωμένου κινήματος ρήξης και ανατροπής από τους εργολάβους της λαϊκής πάλης, έτσι για να μάθουν οι κακοί.

Τι να φτουρήσουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες μπροστά στον καθημερινό αγώνα της ανθρωπότητας;

Καταναλώστε άχρηστα προϊόντα, θρέψτε τις τράπεζες, κάντε τους μεγιστάνες του πλούτου να φουσκώσουν από την αχορταγία τους, ώσπου να σκάσουν και να λουστούμε τα περιεχόμενα του γαστρεντερικού τους συστήματος.

Δουλέψτε, πληρώστε, υποταχτείτε και με το Ολυμπιακό Πνεύμα δημιουργήστε νέους σκλάβους. Σκλάβους οπλισμένους με πιο έξυπνο από αυτούς κινητό ζητούν τη δόση τους σε γίγα, το μέγα ψόφησε.

Να μια ιδέα για το καινούργιο mega της νέας διαπλοκής: Giga.

Κάθε μέρα θα μεταδίδει τις παπαριές των -θέλαμε αλλά δεν μπορέσαμε- επαναστατών του σκατουλί.

Το χρώμα που βγαίνει, όταν ανακατέψεις το ροζ με το πράσινο.

Η αθώα Περιστερά θα μοιράζει δώρα σε φιλανθρωπικά ιδρύματα για παιδιά και το Giga θα περιλαμβάνει πλάνα σε κάθε ενημερωτική του εκπομπή με φόντο πορτραίτα του Άρη σε διάφορες αποχρώσεις ζωγραφισμένα από τον Αndy Warhol τις ώρες της απόγνωσης στα κλαμπ της Νέας Υόρκης, όταν καλούσε το θεό στο τηλέφωνο και αυτός δεν απαντούσε.

Και όλα τα κανάλια θα μεταδίδουν της σοφίες του μεγάλου αρχηγού των Eλλήνων (μετά Χριστόν) Πάκη.

Αναθεματοφύλακας της σαπίλας, θεσμικός εγγυητής της διαιώνισής της.

Και οι πιστοί θα τον σέβονται σαν τον αγαθό παπούλη με τα άσπρα μαλλιά και το σκληρό μελαχροινό δέρμα.

Αχ, ρε μελαχρινάκι, με πότισες φαρμάκι που τα ψήφισες όλα με τα τέσσερα και τώρα παριστάνεις τον αθώο που τον έφεραν από τον πλανήτη GU15-AK κάτι ριζοσπάστες αριστεροί την ώρα που έβγαζες τον εξωγήινο σκύλο σου την βραδινή του βόλτα.

Και δεν φτάνει που παίζουν όλα αυτά, έχω και την κουμπάρα να μου τι λέει ότι τάχα μιλάω με αφορισμούς και κοινοτοπίες, όταν νιώθει στριγμωγμένη προσπαθώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.

Να, ήθελε αλλά δεν μπορούσε, και για τις εκλογές του Σεπτεμβρίου: το μη χείρον βέλτιστον.

Να βράσω τα πτυχία σου, τα λεφτά σου, τα σπίτια σου και τον φόβο σου μη σου τα πάρουν, ενώ σου τα παίρνουν μαζί με την νοημοσύνη και την αξιοπρέπειά σου.

Ο άλλος, ο θαυμαστής-υποστηρικτής του καπετάν-Γρόθου του υπουργικού του υποείδους νταή sarcofagus sarcofagus να σου πετάει συνέχεια την ατάκα ότι, δύο από τα δέκα που υποσχέθηκε ο σύριζας αν υλοποιηθούν, θα είναι καλό και να είμαστε ευχαριστημένοι.

Τι λες βρε προβοκάτορα της βλακείας; Εκπτώσεις στη νοημοσύνη μας.

Και εντάξει, εσένα σε προστατεύει η Αγία Τριάδα της κονόμας από τη βλακεία σου, εμείς όμως πώς θα κοιταχτούμε στο καθρέπτη;

Και δώστου χαρές και πανηγύρια για τα μετάλλια και δώστου εθνικούς ύμνους και τον Ισίδωρο να πετάει σαν μικρό παιδί, αλήθεια δεν αναρωτήθηκε ποτέ κανείς τί γυρεύει η αλεπού στο παζάρι;

Στο παζάρι της αρπαχτής, της ντόπας, της εθνικής υπερηφάνειας των Ολυμπιακών Ακινήτων που μας φέσωσαν και που τώρα κάθονται και σαπίζουν.

Πόσο πάσχιζαν να διατυμπανίσουν ότι είμαστε έτοιμοι για την διεξαγωγή των αγώνων, έτοιμοι να αναδείξουμε σαν πιστά αντίγραφα των αρχαίων τα Ολυμπιακά Ιδεώδη, μόνο για μια στιγμή και μετά ας πέφταμε στο γκρεμό που ερχόταν.

Και βεβαίως, πέσαμε για άλλη μια φορά.

Άσε μας ρε Κουπεπέν, πώς σε λένε, καλά δεν τραβάγαμε κουπί στη γαλέρα μας;

Τι ήρθες τώρα να ντύσεις με πορφυρό χιτώνα και να στεφανώσεις με κλάδους ελιάς τη λέρα;

Ν.Μ

(Αγαπητέ φίλε, στην δική μου γειτονιά έχουν πάει όλοι διακοπές. Μάλλον είναι πλούσιοι. Οπότε, εγώ τον περνάω ήσυχα και χωρίς υστερίες τον Αύγουστο. Βέβαια, λόγω δουλειάς, καταλαβαίνω από τα social media πως υπάρχει πολλή μοναξιά, δυστυχία και ακύρωση. Όλοι θέλουν να την πουν στους άλλους. Εντάξει, μπορεί να είναι και αγάμητοι. Πάντως, δεν βλέπω την ώρα να φύγω πάλι από την Ελλάδα. Είναι πιο όμορφη από μακριά η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια. Αν και σκέφτομαι να επιστρέψω, για να μη χάσω τη φάση της ολικής κατάρρευσης. Όταν οι τράπεζες θα καίγονται και τα σούπερ μάρκετ θα αδειάζουν, θα κάνω πρόταση να αναλάβει η Ελλάδα τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Να είστε καλά.)

pitsirikos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου