Παρασκευή, 26 Αυγούστου 2016

Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και του Πολίτη

Έλενα Χαντζή


Η Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και του Πολίτη ψηφίστηκε σαν σήμερα 26 Αυγουστου το 1789 κατά την περίοδο της Γαλλικής Επανάστασης από τη Συντακτική Συνέλευση.

Βασισμένη στις ιδέες του Διαφωτισμού και επηρεασμένη από ανάλογο φιλελεύθερο κλίμα κατοχύρωνε για την αστική τάξη με τα άρθρα της κάποια θεμελιώδη δικαιώματα που ως τότε είχαν καταπατηθεί από την εξουσία του απολυταρχικού καθεστώτος.

Αναγνωρίζονταν σε όλους το δικαίωμα της ελευθερίας, της ισότητας, της ανεξιθρησκίας και το απαραβίαστο της ιδιοκτησίας. Επίσης προασπίστηκε την εξουσία που πηγάζει από το λαό, καταργήθηκαν οι τίτλοι ευγένειας και ορίζονταν ότι όλοι οι πολίτες ήταν δεκτοί σε διάφορα αξιώματα, θέσεις και υπηρεσίες ανάλογα με τις ικανότητές τους.

Ποσά από αυτά τα άρθρα έχουν παραβιαστεί σήμερα, από όλες τις κυβερνήσεις;;

Σχεδόν όλα!!

Ας δούμε εδώ κάποια καραμπινάτα παραδείγματα..

Άρθρο 1


Οι άνθρωποι γεννιούνται και παραμένουν ελεύθεροι, με ίσα δικαιώματα. Κοινωνικές διακρίσεις γίνονται μόνο με γνώμονα το κοινό συμφέρον.

Έχουμε και λέμε:

Σήμερα ασυλία Βουλευτών και πολιτικών. Φυλάκιση και κυνήγημα πολιτών για μηδαμινά χρέη. Μεγαλο-λαμόγια, τραπεζίτες και άλλοι που κλέβουν εκατομμύρια, απολαμβάνουν την προστασία του συστήματος...

Και αυτά είναι μόνο λίγα παραδείγματα...

Αποτέλεσμα: Το Άρθρο 1, έχει καταλυθεί πλήρως.

Άρθρο 2


Σκοπός κάθε πολιτικής ένωσης αποτελεί η διατήρηση των φυσικών και απαράγραπτων δικαιωμάτων του ανθρώπου. Τα δικαιώματα αυτά είναι η ελευθερία, η ιδιοκτησία, η ασφάλεια και η αντίσταση στη βία.

Έχουμε και λέμε:

Σήμερα κατασχέσεις πρώτης κατοικίας, άγρια καταστολή, σε ΚΑΘΕ διαμαρτυρία πολιτών

Ασφάλεια και αντίσταση στην βία;;

Πως είναι δυνατόν όταν η βία προέρχεται από το ίδιο το κράτος που υποτίθεται πως θα έπρεπε να σου παρέχει ασφάλεια!!

Αποτέλεσμα: Το Άρθρο 2, έχει καταλυθεί πλήρως.

Άρθρο 5


Ο νόμος μπορεί να απαγορεύσει μόνο ό,τι είναι επιζήμιο για την κοινωνία. Ό,τι δεν απαγορεύεται από το νόμο θεωρείται επιτρεπτό και δεν μπορεί σε κανέναν να επιβληθεί να κάνει κάτι που δεν ορίζεται από το νόμο

Έχουμε και λέμε:

Σήμερα: Σκουριές. Καταστροφή του περιβάλλοντος, ξεπούλημα αμύθητης περιουσίας του Λαού έναντι πινακίου φακής...

Αυτοκτονίες, ανεργία, υπερφορολογία

Αποτέλεσμα: το άρθρο 5 έχει καταργηθεί

Άρθρο 13


Για τη συντήρηση της κρατικής εξουσίας και για τα έξοδα της διοίκησης μια κοινή συνεισφορά είναι αναγκαία. Η συνεισφορά αυτή πρέπει να είναι κατανεμημένη με δικαιοσύνη στους πολίτες, ανάλογα με τις δυνατότητές τους

Εδώ γελάμε.

Σήμερα έχουμε φορολογία στους άνεργους, στους άστεγους και στους άπορους! Η φορολογία όχι μόνο δεν είναι ανάλογη με την δυνατότητα του κάθε πολίτη, αλλά εντελώς άδικη.

Αποτέλεσμα: Το Άρθρο 13, έχει καταλυθεί

Συμπέρασμα:


Τα άρθρα υπάρχουν για να παραβιάζονται συστηματικά και κατα κόρον, ανάλογα με το τι συμφέρει την εκάστοτε κυβέρνηση που θα βρεθεί στην εξουσία, και όχι για την προστασία των πολιτών..

Εδώ ισχύει το γνωστό, ποιος θα μας σώσει από τους προστάτες;;

Έλενα Χαντζη. (fb)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...