Σάββατο, 24 Σεπτεμβρίου 2016

Ο βασιλικότερος του βασιλέως... κύριος Στουρνάρας

Έλενα Χαντζή


Η κατρακύλα των εχόντων και κατεχόντων σε αυτη τη χώρα δεν έχει τέλος...

Ο εγκάθετος βασιλικότερος του βασιλέως κύριος Στουρνάρας. Ο άνθρωπος που διετέλεσε υπουργός οικονομικών του κράτους και διαχειρίστηκε τις τύχες του λαού χωρίς εκλογική νομιμοποίηση από τους πολίτες. Αυτός ο φυτευτός άνθρωπος των δανειστών και τσιράκι του Ντράγκι που σήμερα είναι επικεφαλής της Τράπεζας της Ελλάδος -φυσικά και πάλι κατά παραγγελία των δανειστών αλλά και της εγχώριας διαπλοκής-, χτες έφτασε στο έσχατο σημείο θράσους και επίδειξης δύναμης, χρησιμοποιώντας τον θεσμικό ρόλο του, για να επιτεθεί εναντίον των δημοσιογράφων που έγραψαν κατά της συζύγου του..

Ο Στουρνάρας, λοιπόν παρότι όσα γράφονται τον τελευταίο καιρό δεν αφορούν τη θητεία του στην Τράπεζα της Ελλάδος, αλλά το χρονικό διάστημα κατά το οποίο ήταν υπουργός Οικονομικών, τοποθετεί με προκλητικό τρόπο την κεντρική τράπεζα μπροστά, για να χαρακτηρίσει να απειλησει ότι «όσοι επιμείνουν σε αυτόν τον πόλεμο λάσπης να γνωρίζουν ότι το επόμενο ραντεβού τους θα είναι με τη Δικαιοσύνη».

Το γεγονός ότι χρησιμοποιεί την Τράπεζα της Ελλάδος για να απαντήσει σε θέματα που αφορούν τον ίδιο και την σύζυγο του του προκαλεί οργή αφού είναι ξεκάθαρο ότι ο κεντρικός τραπεζίτης χρησιμοποιεί τη θέση του, τον οργανισμό τον οποίο υποτίθεται πως υπηρετεί, σαν ασπίδα κάθε φορά που έρχεται σε δύσκολη θέση,ταυτίζοντας ως Καίσαρας το πρόσωπο του με έναν οργανισμό που υπηρετεί στο κράτος και του οποίου ηγείται προσωρινά. Προφανώς ο κύριος Σταυρνάρας θεωρεί την τράπεζα της Ελλάδας μαγαζάκι του εντελώς αυθαίρετα και προκλητικά όπως είναι προφανές πως απολαμβάνει την πλήρη κάλυψη των βρομοδουλειών του και της συζύγου του από ολόκληρο το πολιτικό σύστημα της χώρας..

Δείτε εδώ και θαυμάστε την ανακοίνωση της ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Δια χειρός Στουρνάρα στη χώρα της μπανανίας που οι νόμοι πλέον αλλά και οι θεσμοί αποτελούν απλώς μουσειακό είδος προς εξαφάνιση .

Ανακοίνωση της Τράπεζας της Ελλάδος Με αφορμή σημερινά, παραληρηματικού τύπου, δημοσιεύματα

22/09/2016

Ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γιάννης Στουρνάρας:

1. Διαψεύδει κατηγορηματικά ότι παρενέβη ή ότι παρεμπόδισε τώρα ή στο παρελθόν οποιαδήποτε έρευνα σχετικά με τις επαγγελματικές δραστηριότητες της συζύγου του.

2. Τα έργα που αναφέρονται στα παραληρηματικά και συκοφαντικά δημοσιεύματα κατακυρώθηκαν στην εταιρεία της συζύγου του πολύ πριν αυτός γίνει υπουργός και έπειτα από διεθνή μειοδοτικό διαγωνισμό.

3. Τα περιουσιακά στοιχεία του ιδίου καθώς και της συζύγου του, όπως και ο τρόπος απόκτησής τους, περιλαμβάνονται αναλυτικά στις δηλώσεις «πόθεν έσχες» που υποβάλλει ανελλιπώς από τότε που υπηρετεί σε θέσεις ευθύνης.

Κάποιοι αισθάνονται ότι απειλούνται ή ότι χάνουν προνόμια που δολίως είχαν αποκτήσει. Καιρός είναι να αντιληφθούν ότι η Τράπεζα της Ελλάδος και ο Διοικητής της μένουν έξω από πολιτικά παιχνίδια και σκοπιμότητες και ότι θα συνεχίσουν το έργο τους, με στόχο την εύρυθμη λειτουργία του τραπεζικού συστήματος, όσο δυσάρεστο και αν είναι αυτό για ορισμένους.

Όσοι επιμείνουν σε αυτόν τον πόλεμο λάσπης να γνωρίζουν ότι το επόμενο ραντεβού τους θα είναι με τη Δικαιοσύνη, στην οποία άλλωστε η οικογένεια του κ. Διοικητή έχει ήδη καταφύγει με αγωγές και μηνύσεις.Έλενα Χαντζή: Σχετικά με τον συντάκτη
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...