Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016

Εκδήλωση της ΔιΕΕξόδου στην ΑΣΟΕΕ: «Ευρωπαϊκή Ένωση και Κρίση»

Εκδηλώσεις


Εκδήλωση της ΔιΕΕξόδου την Παρασκευή 4 Νοέμβρη, 18.30, στο αμφιθέατρο της ΑΣΟΕΕ


Ομιλητές:

  • Σταύρος Μαυρουδέας, καθηγητής πολιτικής οικονομίας πανεπιστήμιο μακεδονίας
  • Άρης Χατζηστεφάνου, δημοσιογράφος, δημιουργός του ντοκυμαντέρ «This is not a coup»

Θα ακολουθήσει συζήτηση

Η ΔΙ(ΕΕ)ΞΟΔΟΣ είναι μια πρωτοβουλία που προσπαθεί να συνδέσει το αίτημα της αποδέσμευσης από το ευρώ και την ΕΕ με την πάλη ενάντια στα παλιά και νέα μνημόνια, με την μονομερή διαγραφή του χρέους, με εθνικοποιήσεις των τραπεζών και των στρατηγικών τομέων της οικονομίας κάτω από εργατικό και κοινωνικό έλεγχο, με την άμεση βελτίωση της ζωής των εργαζομένων, με τον αγώνα ενάντια στον πόλεμο και τον ιμπεριαλισμό, με την υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων των λαών, την ανεξαρτησία της χώρας από τους ιμπεριαλιστικούς μηχανισμούς, την λαϊκή κυριαρχία και με την πάλη ενάντια στον φασισμό.

Για μια ριζικά διαφορετική θέση του ελληνικού λαού στη νέα πραγματικότητα που διαμορφώνεται στον κόσμο. Αντίθετα με τη λογική των Μνημονίων απορρίπτουμε την πολιτική του «χρέους» και της παντοκρατορίας των τραπεζών.

Τώρα πλέον είναι ξεκάθαρο ότι αλλαγή πολιτικής μέσα στα πλάισια της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) είναι αδύνατη. Ότι τα Μνημόνια είναι συνώνυμα της ΕΕ, η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν είναι το κοινό μας σπίτι, δεν είναι «θεματοφύλακας της ειρήνης», δεν αποτελείται από «ισότιμους εταίρους», δεν είναι ο παράδεισος των επιδοτήσεων και των ευκαιριών, δεν είναι «χώρος δημοκρατίας».

Θέλουμε να συμβάλουμε ώστε να δυναμώσει η αντίληψη ότι «υπάρχει εναλλακτική, έξω από το ευρώ και την Ευρωπαϊκή Ένωση» με επεξεργασίες, με κινηματικές παρεμβάσεις, με παρουσία σε όλη την Ελλάδα και να συνδέσουμε τους εργατικούς και λαϊκούς αγώνες με τον άμεσο στόχο της αποδέσμευσης από την Ευρωπαϊκή Ένωση.





Η Σφήκα: Εκδηλώσεις




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου