Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2016

Επιστρέφει η Επιτροπή Αλήθειας

Ελλάδα


Ακριβώς ένα χρόνο μετά τη φίμωσή της από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ η Επιτροπή Αλήθειας Δημοσίου Χρέους επιστρέφει με νέα μορφή και πανηγυρική συνεδρίαση στις 5, 6 και 7 Νοεμβρίου 2016 στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση «η Επιτροπή επανασυγκροτήθηκε ως σωματείο με απόφαση των μελών της τον περασμένο Μάρτιο, στις Βρυξέλλες, και πριν από λίγες εβδομάδες ολοκληρώθηκε η δικαστική της αναγνώριση κατά το ελληνικό δίκαιο. Η πράξη αυτή εκφράζει την δεδηλωμένη απόφαση των μελών της Επιτροπής να συνεχίσουν τις εργασίες τους, αψηφώντας τις πολιτικές διώξεις και το κυνήγι μαγισσών που Κυβέρνηση και δανειστές έχουν εξαπολύσει για να εμποδίσουν τον νομικό και λογιστικό έλεγχο του Χρέους, που ξεκίνησε η Επιτροπή τον Απρίλιο 2015».


Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι ότι «μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015 αφαιρέθηκαν τα πορίσματα της Επιτροπής από την ιστοσελίδα της Βουλής, αφαιρέθηκαν και κλειδώθηκαν τα γραφεία της Επιτροπής, κατασχέθηκαν τα αρχεία των μελών της και κηρύχθηκε παύση των εργασιών της από τον Ν. Βούτση, χωρίς να έχει ολοκληρωθεί το έργο της».

Ανάμεσα στα ζητήματα που θα εξετάσει η Επιτροπή είναι o ρόλος του Τραπεζικού Συστήματος και της ΕΚΤ, οι Ιδιωτικοποιήσεις και το Ασφαλιστικό σύστημα, ως θέματα συνδεδεμένα με το σύστημα επιβολής του καθεστώτος της Χρεοκρατίας στη χώρα.


Αξίζει να σημειωθεί ότι η Επιτροπή θα συνεδριάσει στην αρχική της σύνθεση, αφού θα συμμετάσχουν εκτός των μελών από την Ελλάδα, ο Επιστημονικός συντονιστής της Επιτροπής Eric Toussaint, οικονομολόγος και Αντιπρόεδρος της Επιτροπής και διακεκριμένα μέλη της Επιτροπής από όλον τον κόσμο.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των τριήμερων εργασιών, που θα πραγματοποιηθούν στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών (Ακαδημίας 60):

– Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2016, 6μμ:

Εναρκτήρια συνεδρίαση με ομιλητές τους: Ζωή Κωνσταντοπούλου, Πρόεδρο της Επιτροπής, Γιώργο Κασιμάτη, Αντιπρόεδρο της Επιτροπής, Σοφία Σακοράφα, Ανεξάρτητη Ευρωβουλευτή και ιδρυτικό μέλος της Επιτροπής, Eric Toussaint, Αντιπρόεδρο της Επιτροπής και Επιστημονικό συντονιστή της, και Λεωνίδα Βατικιώτη, Ταμία στο Δ.Σ. της Επιτροπής.

– Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2016

10π.μ.-8μμ : Ολοήμερη κλειστή συνεδρίαση της Επιτροπής

– Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2016:

12 το μεσημέρι: Συνέντευξη Τύπου και ανακοίνωση των πορισμάτων της Επιτροπής.

6μμ: ανοικτή συνεδρίαση με τη συμμετοχή πολιτών, φορέων και συλλογικοτήτων.

Καθ’όλη τη διάρκεια των εργασιών θα υπάρχει παράλληλη διερμηνεία σε τρεις γλώσσες : ελληνικά, αγγλικά, γαλλικά.

Πηγή: info-war.gr



Η Σφήκα: Επιλογές




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου