Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2016

Δημήτρης Τσοβόλας: Αν είναι αποφασισμένος ο κόσμος να παλέψουμε εγώ δεν είμαι από αυτούς που εγκαταλείπουν τον αγώνα (Βίντεο)

Του Γ.Α.Λυγκουνάκη


Για όλα μίλησε ο Δημήτρης Τσοβόλας στην εκπομπή του Αιμίλιου Λιάτσου στο Kontra.

Εκτίμησε πως η Γερμανία επιζητεί Ευρώπη δύο ταχυτήτων αλλά δεν τολμάει να το δηλώσει ανοιχτά, συνεχίζοντας μια πολιτική η οποία θα ξεσηκώσει τους λαούς. Προέβλεψε πως η ανάπτυξη που θα έρθει θα είναι για τους λίγους, τους οικονομικά ισχυρούς.

Το μόνο θετικό που βρήκε στην επίσκεψη Ομπάμα ήταν το διαφημιστικό κέρδος για τη χώρα καθώς απέκλεισε το ενδεχόμενο κουρέματος του χρέους από μεριάς της Γερμανίας. Το μόνο που άφησε ανοιχτό ήταν μια επιμήκυνση η οποία απλά θα μας μεταθέσει το πρόβλημα. Καταδίκασε τις επεμβάσεις σε ξένες χώρες από μεριάς των Μεγάλων Δυνάμεων και της Δύσης και της Ανατολής.

Ξεκαθάρισε πως τα σημερινά κόμματα είναι όμηροι εξαρτήσεων και δεν μπορούν να αντιδράσουν. Αμφισβήτησε τη θέση της Ελλάδας στη σημερινή γερμανοκρατούμενη Ευρώπη εκφράζοντας επανειλλημένα τη θέση του για συντεταγμένη και με σχέδιο έξοδο από την ευρωζώνη και την γενικότερη απεξάρτηση από την εποπτεία των δανειστών. Ωστόσο σημείωσε πως χρειάζεται σοβαρή προετοιμασία και για τον αγροτικό τομέα και για τις υπηρεσίες και για τις πρώτες ύλες.

Τοποθετήθηκε πως αν είχαμε κόμματα ανεξάρτητα θα έπρεπε να καθίσουν να βάλουν τα πράματα από μηδενική βάση εκτιμώντας τους ευρωπαϊκούς και διεθνείς συσχετισμούς και να πάρουν σοβαρές αποφάσεις οι οποίες όμως χρειάζονται ηγεσία με αρετή και τόλμη.

Απέρριψε την πιθανότητα επιστροφής του στην πολιτική με κάποιο από τα υπάρχοντα σχήματα προσθέτοντας όμως πως όταν ο κόσμος αντιδράσει τότε θα βγει και αυτός μπροστά ως απλός στρατιώτης. Η ειρηνική δημοκρατική αντίσταση του λαού είναι πατριωτικό καθήκον και πρέπει να ενεργοποιηθούμε όλοι ως πολίτες και ειδικά πρέπει να μπουν μπροστά οι νέοι ήταν το συμπέρασμα του.

«Αν είναι αποφασισμένος ο κόσμος να παλέψουμε εγώ δεν είμαι από αυτούς που εγκαταλείπουν τον αγώνα» όπως είπε.






Γ.Α.Λυγκουνάκης: Σχετικά με τον συντάκτη




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου