Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016

OI όμορφες σημαίες, όμορφα καίγονται

Μάνος Μαυρεδάκης


Εικόνες κομμένες και ραμμένες στα μέτρα τους, από σπεσιαλίστες τηλεοπτικούς μόδιστρους. τόσο καλοπλεγμένες ώστε να σου ακουμπούν τη χορδή που πρέπει,και να κοιμίζουν εκείνη που σε κάνει να αντιδράς.

17 Νοέμβρη, ήμερα μνήμης, ήμερα σύμβολο ελευθερίας και αντίστασης και όμως με λίγα «καλά» ρεπορτάζ την ώρα που πρέπει και με τον επιθυμητό τόνο και ύφος για άλλη μια φορά μετατρέπεται σε φάρσα!

Απτό πρωί αμέτρητες δηλώσεις,στεφάνια,λογύδρια στη μνήμη αυτών που χάθηκαν,πορείες διαδηλώσεις, φασαρίες και ο επίλογος μπαίνει με το κάψιμο της ελληνικής σημαίας, τι; το κάψιμο της ελληνικής σημαίας;


Λύγισε και δάκρυσε σύσσωμο το πολίτικο στερέωμα,οι δηλώσεις έπεσαν βροχή και σε χρόνο ρεκόρ, έσπευσαν οι κλειδοκράτορες της ‘’δημοκρατίας ‘’να χύσουν κροκοδείλια δάκρυα για την θιγόμενη εθνική τους υπερηφάνεια, και παραδίπλα σκυφτός και κουρασμένος ο λαουτζίκος να συμπαραστέκεται στο δράμα τους, όλοι μαζί έγιναν μια φωνή και βροντοφώναξαν:

ΆΘΛΙΟΙ ΑΥΤΟΊ ΠΟΥ ΈΚΑΨΑΝ ΤΗ ΣΗΜΑΊΑ ΜΑΣ!

Ήταν 4 Απριλίου του 2012 όταν ο 77χρονος Δημήτρης Χριστούλας έδωσε τέρμα στη ζωή του λόγω της οικονομικής κρίσης, και ακολούθησαν κι άλλοι, κι άλλοι και φτάσαμε να μετράμε 50.000 νεκρούς, όμως γι αυτούς καμιά αντίδραση! Κανένας εκνευρισμός!

Στεγνώσαν τα δάκρυα μας, ίσως τα καταναλώσαμε για τη σημαία που ξεχάσαμε τι συμβολίζει, για τη σημαία που την χαρίσαμε στους φασίστες, και τώρα στους δωσίλογους.

Δεν είναι η σημαία που ενοχλεί,ούτε αν κάποιος δηλώνει αφοσίωση σε αυτήν, όμως τι νόημα έχει μια σημαία χωρίς τον λαό της να τη κρατάει;

Ξεχάσαν ποιοι είναι και τι έχουν κάνει, ξέχασαν οτι παρέδωσαν τη χώρα στους τοκογλύφους και ότι πρόδωσαν τον λαό, για ποια σημαία λοιπόν κλαίνε;

Μα φυσικά για καμία σημαία! ίσα ίσα γελάνε γιατί τους έρχεται γάντι. Όλα τα διαπλεκόμενα μέσα ενημέρωσης έδειξαν το «μίσος» των «διαδηλωτών» για τη χώρα τους, καίγοντας την Ελληνική σημαία, οπότε σου δείχνουν η καλύτερα σε κατευθύνουν φίλε και συμπολίτη μου στο δρόμο που αυτοί επιλέγουν για σένα.

Οι γνωστοί-άγνωστοι λοιπόν κοινώς κουκουλοφόροι έκαψαν για ακόμη μια φορά τη σημαία της πατρίδας μας, και κατάφερε η διαπλοκή να πείσει ότι ήταν οι διαδηλωτές όταν όλοι γνωρίζουμε ότι οι γνωστοί άγνωστοι είναι αμφίβολου προέλευσης.

Ένα είναι σίγουρο!

Ότι οποιαδήποτε αντίδραση του λάου θα προσπαθούν να την καταπνίξουν με ότι αθέμιτο μέσο διαθέτουν.

Τα όμορφα χωριά όμορφα καίγονται λέει στη ταινία του ο Σριντιάν Ντραγκόγεβιτς δείχνοντας πως το διαίρει και βασίλευε παίζει πρωταρχικό ρόλο όταν η δύναμη του λαού πρέπει να εξαλειφθεί, το νου μας λοιπόν στις όμορφες σημαίες!

Γιατί οι όμορφες σημαίες όμορφα καίγονται... και οι μεγαλειώδες πορείες όμορφα εξαφανίζονται από προβοκάτσιες!



Η Σφήκα: Επιλογές




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου