Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2017

«Δεν κάνει κρύο στην Ελλάδα»

Το editorial του Δρόμου που κυκλοφορεί


Τουλάχιστον δεν πλήττουμε. Οι ειδήσεις και τα γεγονότα εμφανίζονται με καταιγιστικό ρυθμό. Υποφέρουμε μεν, δεν πλήττουμε δε. Το μόνο σίγουρο είναι ότι ζούμε σε συνθήκες κατολισθήσεων, μεγάλων σεισμών, αλλαγών και αβεβαιότητας, χωρίς να φαίνεται εύκολα μια χαραμάδα ελπίδας.

Οι αλλαγές στις ΗΠΑ θα επηρεάσουν όλο τον κόσμο. Δεν είναι ακριβώς καουμπόικη ταινία, αλλά η γερμανική Ευρώπη σημαδεύεται από το εξάσφαιρο του νέου σερίφη. Καμμένος και Παππάς προσπαθούν να «πιάσουν επαφή» με τον Τραμπ και ο υπουργός Άμυνας δηλώνει αμέσως θαυμαστής του. Τι κι αν όλος ο πολιτικός κόσμος της Ελλάδας έγλειφε μέχρι πρότινος τον Ομπάμα και τη Χίλαρι; Λεπτομέρειες για τα αιλουροειδή που είτε προσποιούνται ότι κυβερνούν, είτε πλασάρονται σαν νέοι επίδοξοι κυβερνήτες.

Η «πλάκα» του Eurogroup απέναντι στην αποικία «Η Ελλάς» συνεχίζεται με νέα τελεσίγραφα. Στο εσωτερικό, η συνηθισμένη φαρσοκωμωδία. Από τη μία, οι κραυγές Τσίπρα για «ούτε ένα ευρώ νέα μέτρα» και από την άλλη τα παρακάλια του Τσακαλώτου στους δανειστές για λίγη συμπόνια με αντάλλαγμα κόφτες και πολλά ακόμα δισ. μέτρα.

Σε κατάσταση αφασίας, ο κυβερνητικός και προπαγανδιστικός μηχανισμός σκέφτηκε να «γιορτάσει» τα δύο χρόνια ψέματος, μνημονίων και σκληρών μέτρων ενάντια στο λαό. Δεν αναλογίζονται ότι η οργή φουντώνει και η μούντζα που ήδη πέφτει θα ενταθεί και θα πάρει άλλες διαστάσεις. Προς το παρόν φαίνεται να επιλέγουν τις μεταξύ τους ενέσεις θάρρους.

Το κρύο φέτος είναι τσουχτερό, παρατεταμένο και οι νέοι λογαριασμοί το επιδεινώνουν. Ο κόσμος κρυώνει μέσα στο σπίτι του, μετρά τα ελάχιστα ευρώ, περιμένει κάποια επιδόματα ή τη σύνταξη του παππού και της γιαγιάς, οι νέοι φεύγουν (450.000 νέοι μετανάστες, εκ των οποίων το 70% κάτοχοι πτυχίου ΑΕΙ ή και μεταπτυχιακών σπουδών).

Τα «καλόπαιδα» του ΣΥΡΙΖΑ και του Μαξίμου σχεδιάζουν νέα μέτρα, τρελαίνουν την κοινωνία με νέους φόρους και ανατιμήσεις και δηλώνουν πως «διορθωτικά» μέτρα δεν θα χρειαστούν μετά το 2018. Να μείνουν όσο μπορούν στην εξουσία και μετά… τι τους νοιάζει; Οι επόμενοι θα πουν «παραλάβαμε καταστροφή, τι να κάνουμε;». Κι έτσι οι μισθοί και οι συντάξεις θα φτάσουν στα 200-300 ευρώ, η κοινωνία θα γονατίσει κι άλλο, η χώρα ξεπουλημένη και υποθηκευμένη για γενιές και όλα καλά. Η μεγαλύτερη υπηρεσία του ΣΥΡΙΖΑ είναι ακριβώς το πάγωμα της κοινωνίας, των αντιστάσεων και της ελπίδας.

Βέβαια, συνήθως μετά τη βαρυχειμωνιά η άνοιξη με κάποιο τρόπο έρχεται. Οι σπόροι φυτρώνουν, οι πάγοι κάποτε λιώνουν. Απλά, στην περίπτωσή μας δεν αρκεί κανείς να παρατηρεί τη ζωή, πρέπει να βάλει και το χεράκι του…

Πηγή: e-dromos.gr



Δρόμος της Αριστεράς: Επιλογές




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου