Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2017

Πότε θα πεθάνεις, ρε ;

Του Κώστα Γιαννιώτη


Η είδηση δεν προέρχεται από την ‘’Κόλαση’’ της ‘’Θείας κωμωδίας’’ του Δάντη!

Είναι είδηση της καθημερινής πραγματικότητας της χώρας στην οποία ζούμε!

Ο ΕΟΠΥΥ, για να χορηγήσει φάρμακα σε καρκινοπαθείς, ζητούσε να προσκομίζεται βεβαίωση.... ‘’προσδόκιμου ζωής’’!

Βέβαια κάποιοι θα μου πουν ότι μετά το σάλο που ξεσηκώθηκε, ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ αναγκάστηκε να πάρει θέση και να δηλώσει ότι θα ‘’αναμορφωθεί’’ και θα ‘’αναδιατυπωθεί’’ η συγκεκριμένη γνωμάτευση!

Να μιλήσουμε ελληνικά;

Να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους;

Στην κόλαση που ζούμε, η πολιτική ασκείται από ‘’πολιτικούς’’ εντεταλμένους να εξαθλιώσουν –μέχρι εξόντωσης– τους ιθαγενείς του ευλογημένου... οικοπέδου που λέγεται Ελλάδα.

Η επιτυχία του στόχου τους εξαρτάται κι από την ικανότητα να περνούν τα... ‘’αποφασίσαμεν’’ και ‘’διατάσσωμεν’’ με συγκεκαλυμμένες λέξεις και εκφράσεις που δεν θα διεγείρουν το πόπολο!

Π.χ. ο Κούλης και ο κάθε Βενιζέλος πλαταγίζουν σαν σημαία της πολιτικής τους την ανάγκη άμεσων ’’μεταρρυθμίσεων’’.

Αποφεύγουν να πουν τα πράγματα με το όνομά τους.

Ξορκίζουν κάθε ερμηνεία της λέξης, το πογκρόμ δηλ. των απολύσεων και την τελειωτική απορύθμιση κάθε νομοθεσίας που προστάτευε τον εργαζόμενο και την εξαφάνιση και του τελευταίου δικαιώματος, που τυχόν επέζησε από τη λαίλαπα μέσα στην οποία μας έριξαν.

Έτσι και τούτοι, οι Τσιπραίοι!

Έμαθαν γρήγορα τη γλώσσα της απάτης!

Ζητούν βεβαίωση... ‘’προσδόκιμου ζωής’’ από καρκινοπαθείς, γιατί δε θέλουν να αποκαλύψουν την πραγματική και ευθεία ερώτηση που θα ήθελαν να απευθύνουν στον κάθε δεινοπαθούντα ασθενή συμπολίτη μας!

Προβάλλουν κρυμμένη κάτω από λόγιες εκφράσεις, την απανθρωπιά τις ερώτησης που έχουν κρυμμένη στο πίσω μέρους του βρομερού μυαλού τους!

Την ερώτηση που θα ήθελαν να κάνουν αλλά τους αποτρέπει ο... ‘’καθωσπρεπισμός’’ του ‘’ευρωπαϊκού ιδεώδους’’ τους.

Κοινά ρεμάλια, που θα ήθελαν να ρωτήσουν στα ίσια... ‘’πόσο νομίζεις ότι θα ζήσεις ακόμα, ρε! Αφού σύντομα θα πεθάνεις, τι το θέλεις το φάρμακο και φορτώνεις με έξοδα το κράτος που πρέπει να βρει και να πληρώσει τους εταίρους μας δανειστές;’’!

Η φρίκη, η απανθρωπιά και ο κανιβαλισμός κρυμμένη κάτω από γραβάτες, ύφος και λόγιες εκφράσεις!

Γιατί πρέπει να πληρωθούν οι... ’’εταίροι’’ και οι... ‘’πιστωτές’’, που πληρώθηκαν πέντε φορές τα ‘’δάνειά’’ τους και οι εκπρόσωποί τους που πληρώνονται με εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ το χρόνο για τις υπηρεσίες τους! Από το δικό μας ΑΙΜΑ!

Έτσι όπως έμαθαν και τα ντόπια τσιράκια τους (βλ. στελέχη ΑΔΜΗΕ) που υπέγραψαν το... βόλεμά τους με 20.000 το μήνα και 200.000 χιλιάδες ευρώ, αναδρομικά!!

Κτήνη, με ανθρώπινη μορφή και φωνή!

Αλλά...

Δεν είναι τίποτε καινούριο και περίεργο!

Είναι ένας... ‘’όμορφος κόσμος, ηθικός, αγγελικά πλασμένος’’, όπως μας τον υποσχέθηκε και παρουσίασε ο μέγας ‘’εθνάρχης’’ Κ. Καραμανλής!

Ο παράδεισος της Ε. Ε.!

Που αποδείχτηκε η ‘’Κόλαση του Δάντη’’!



Κώστας Γιαννιώτης: Σχετικά με τον συντάκτη




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου