Κυριακή 9 Απριλίου 2017

ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΧΑΜΕΝΟΙ

Ισίδωρος Νερούτσος


Η χθεσινή απόφαση του Eurogroup, που επιβλήθηκε στους εντολοδόχους της Ελληνικής Εκτελεστικής εξουσίας, με σαφείς οδηγίες, να δώσουν εντολή στην βουλή των Ελλήνων να ψηφίσει τις αποφάσεις τους, που θα έχουν ισχύ μετά από 2 έως τρία χρόνια, έχει πράγματι εδώ στην χώρα των ραγιάδων, νικητές και ηττημένους.

Και βέβαια ως νικητές δεν νοούμε τους Ναζιφρονούντες εντολείς των τεχνοκρατών της Ε.Ε. Αυτοί a priori απλά δίδουν εντολές. Εντολές για ειρήνη, για πόλεμο, για οικονομική ασφυξία των λαών. Συνεπώς ο εντολέας δεν δύναται να είναι ούτε νικητής ούτε ηττημένος. Απλά είναι εντολέας.

Οι εντολοδόχοι είναι οι αυτοδιορισμένοι ή ετεροδιορισμένοι αν θέλετε, όχι από τον λαό, αλλά με την καθοδηγούμενη από τις περιστάσεις, αναγκαστική ψήφο υποταγής των ραγιάδων, σε θέσεις «κυβερνητών» και βουλευτών. Αυτοί είναι οι πραγματικοί κερδισμένοι, όποια και να ήταν η απόφαση των εντολέων.

Συγκεκριμένα η «κυβέρνηση» κέρδισε, γιατί τα μέτρα θα εφαρμοσθούν μετά την λήξη της ετεροδιορισμένης θητείας της. Οπότε έχει να λέει ότι επί των ημερών της, πέτυχε να μην δοθούν εντολές για την λήψη και άλλων ακόμα πιο σκληρών, ανελεύθερων και απάνθρωπων μέτρων εις βάρος των ραγιάδων και θα έχει την συνείδησή της (αν αυτό υπάρχει), απολύτως ήσυχη.

Επίσης η αντιπολίτευση κέρδισε. Γιατί όταν την διορίσουν με τον συνηθισμένο δι ημάς τρόπον, μετά 2 έτη, στην εκτελεστική εξουσία, θα έχει να λέει στους ραγιάδες, ότι άλλοι υπέγραψαν τα μέτρα, που στην «ατυχή» περίπτωσή της, είναι αναγκασμένη για το «καλό της χώρας», να τα εφαρμόσει και συνεπώς δεν ευθύνεται και έχει ως κερδισμένη κι αυτή την συνείδηση της επαναπαυμένη.

Χαμένοι οπωσδήποτε είναι τα συνήθη υποζύγια. Οι ραγιάδες. Αυτοί που παράγουν τον πλούτο, που παράγουν τον πολιτισμό και τις επιστήμες. Είναι οι απλοί άνθρωποι, οι εργαζόμενοι σε οποιονδήποτε τομέα, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι, οι μικρομεσαίοι, οι νέοι και τα παιδιά. Είναι ακόμα οι μικρομεσαίοι οικονομικά καλλιτέχνες και επιστήμονες. Είναι άλλες λέξεσι οι συνήθεις βιαζόμενοι άνθρωποι. Οι τεχνοκράτες της Ε.Ε. δεν χρειάζονται χημικά για να μας εξοντώσουν. Λίγα οικονομικά, πολιτικά και διοικητικά μέτρα αρκούν.

Άρα η καλή εφημερίδα έχει καλούς λόγους να θριαμβολογεί και να δοξάζει τον Μικρό πολύ μικρό Αλέξη.



Ισίδωρος Νερούτσος: Σχετικά με τον συντάκτη




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου