Σάββατο, 9 Σεπτεμβρίου 2017

Μανωλης Γλεζος: Ο αιωνιος εφηβος αγωνιστης της αριστερας!

Έλενα Χαντζή


Σαν σήμερα 9 Σεπτεμβρίου το 1922 γεννήθηκε ο αιώνιος έφηβος αγωνιστής της αριστεράς Μανώλης Γλεζος! Ο δικός μας Μανώλης! Έλληνας δημοσιογράφος και πολιτικός, με διαδρομή στα κοινά που ξεκινά από τα χρόνια της μεταξικής δικτατορίας και φθάνει μέχρι το σήμερα.

Τη νύχτα της 30ης προς 31η Μαΐου 1941 μαζί με τον Απόστολο Σάντα κατέβασε από την Ακρόπολη τη σβάστικα, κερδίζοντας τον παγκόσμιο θαυμασμό.

Ηγετική προσωπικότητα της Αριστεράς, διώχθηκε επανειλημμένα για την πολιτική του δραστηριότητα και παρέμεινε κρατούμενος (φυλακή και εξορία) 16 χρόνια.

Σήμερα μετά από έναν ολόκληρο αιώνα συνεχίζει να αγωνίζεται απέναντι στη λαίλαπα των μνημονιακών πολιτικών ακούραστος και μαχητικός όσο ποτέ!


Φανατικός υποστηρικτής της αποπληρωμής των κατοχικών δανείων που χρωστά η Γερμανία στην χώρα μας συνεχίζει ακάματα τις προσπάθειες για δικαίωση των αποφάσεων των δικαστηρίων όπου ακόμη και οι κυβερνώντες αρνούνται να υλοποιήσουν!

Μανώλης Γλέζος:"ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΤΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΑΣ δεν είναι απλώς ένας άνθρωπος, είναι όλοι οι σύντροφοί μου μαζί, που δεν είναι πια μαζί μας. Αυτό μου δίνει δύναμη να συνεχίζω. Πρέπει να συνεχίσω να ζω και να παλεύω για όλους αυτούς".
Έλενα Χαντζή: Σχετικά με τον συντάκτη
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...