Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2024

Πούτιν: «Πυρηνικός πόλεμος» σε περίπτωση πυραυλικής επίθεσης εναντίον Ρωσίας και Λευκορωσίας- Το ΝΑΤΟ εξετάζει την μεταφορά τραυματιών σε ενδεχόμενο πολέμου με τη Ρωσία!



Κλιμάκωση στην κλιμάκωση υπάρχει καθημερινά στην ιμπεριαλιστική σύγκρουση ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ με την Ρωσία.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Β. Πούτιν κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Συμβούλιο Ασφαλείας της Ρωσίας, όπου εξετάστηκαν «αλλαγές» στο πυρηνικό δόγμα της Ρωσίας, αντιμετωπίζοντας, ουσιαστικά την επίθεση με ΝΑΤΟικά όπλα ως επίθεση του ΝΑΤΟ -που έχει πυρηνικές δυνάμεις- δήλωσε πως η Ρωσία «μπορεί να καταφύγει στη λύση των πυρηνικών όπλων αφότου λάβει αποδείξεις σχετικά με μια μαζική εχθρική πυραυλική επίθεση ή εκτόξευση uav (μη επανδρωμένα αεροσκάφη) ή όταν αυτά τα όπλα διασχίσουν ρωσικό έδαφος».

Έχει σημασία να καταγραφούν ορισμένα σημεία της συγκεκριμένης συνεδρίασης, σε μια περίοδο που καθημερινά ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ «εξετάζουν» τους τρόπους με τους οποίους θα οδηγηθούν σε απευθείας σύγκρουση με την Ρωσία και θα επεκτείνουν τον πόλεμο σε όλη την Ευρώπη:

Σύμφωνα με όσα μεταδίδονται σχετικά τη συγκεκριμένη συνεδρίαση «η Ρωσική Ομοσπονδία διατηρεί το δικαίωμα χρήσης πυρηνικών όπλων σε περίπτωση επίθεσης κατά της Λευκορωσίας». Επίσης πως «μια κρίσιμη απειλή για την κυριαρχία της Ρωσικής Ομοσπονδίας (σ.σ. ύστερα από επίθεση) με συμβατικά όπλα θα αποτελέσουν τη βάση για μια πυρηνική απάντηση». Ο Πούτιν, φέρεται πως είπε ότι «η επίθεση εναντίον της Ρωσίας από οποιοδήποτε μη πυρηνικό κράτος, αλλά με τη συμμετοχή ή την υποστήριξη ενός πυρηνικού κράτους (σ.σ για παράδειγμα έχει ειπωθεί ξανά πως πυραυλικές επιθέσεις εναντίον της Ρωσίας δεν μπορούν να γίνουν χωρίς υποστήριξη από ΝΑΤΟικούς δορυφόρους και αντίστοιχες πληροφορίες) θα θεωρείται πλέον "κοινή" επίθεση στη Ρωσική Ομοσπονδία».

Το ΝΑΤΟ σχεδιάζει την αντιμετώπιση των συνεπειών της απευθείας σύγκρουσης με την Ρωσία

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο Reuters ο αντιστράτηγος Alexander Sollfrank, επικεφαλής της διοίκησης επιμελητείας του ΝΑΤΟ, το ΝΑΤΟ αναπτύσσει σχέδια για τη μεταφορά μεγάλου αριθμού τραυματισμένων στρατιωτών μακριά από τις γραμμές του μετώπου στην περίπτωση απευθείας σύγκρουσης με την Ρωσία!

Είπε συγκεκριμένα πως «Σε μια μελλοντική σύγκρουση με τη Ρωσία, οι στρατιώτες της Δύσης πιθανότατα θα βρεθούν σε μια πολύ μεγαλύτερη εμπόλεμη ζώνη, με μεγαλύτερο αριθμό τραυματιών και τουλάχιστον μια προσωρινή έλλειψη αεροπορικής υπεροχής κοντά στην πρώτη γραμμή (...) Η πρόκληση θα είναι να εξασφαλιστεί τάχιστα φροντίδα υψηλής ποιότητας για τη χειρότερη περίπτωση, ενός πολύ μεγάλου αριθμού τραυματιών».

Το ζήτημα είναι πως τα «σχέδια» και οι «ασκήσεις» από τους ιμπεριαλιστές γίνονται γιατί ξέρουν το ολέθριο μέλλον που ετοιμάζουν για τους λαούς. Και αν κανείς αναλογιστεί ότι τέτοιου είδους «ασκήσεις επιμελητείας» έχουν γίνει για παράδειγμα στην Θεσσαλία -αξιοποίηση του νοσοκομείου της Λάρισας σε περίπτωση που δεχθεί επίθεση βάση των ΗΠΑ στη περιοχή- καταλαβαίνει κανείς το κάλεσμα για μαχητική αντιιμπεριαλιστική δράση που μόνο το ΚΚΕ απευθύνει στον λαό: Απεμπλοκή τώρα από τα ιμπεριαλιστικά σχέδια των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ, να σταματήσει κάθε εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ. 

Πηγή: 902.gr



Η Σφήκα: Επιλογές




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου