Τετάρτη 25 Ιουλίου 2018

Ρε Περισσαίοι, μόνο η Παπαρήγα είχε τα άντερα να πάει;

Του Γ.Α.Λυγκουνάκη


Παρά την κρισιμότητα των στιγμών, ένα «κακιασμένο» σχόλιο δε θα το αποφύγω.

Στις πληγείσες περιοχές της Δυτικής Αττικής, στην Κινέτα και στα Μέγαρα, βρέθηκε το πρωί της Τρίτης 24 Ιούλη κλιμάκιο του ΚΚΕ, αποτελούμενο από μέλη της τοπικής Οργάνωσης, καθώς και τους Διαμάντω Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ και βουλευτή, Γιώργο Τούσσα, μέλος της ΚΕ και Αντώνη Χοροζάνη, δημοτικό σύμβουλο Μεγαρέων εκλεγμένο με τη «Λαϊκή Συσπείρωση». Συμμετείχαν επίσης ο Γιώργος Λάμπας, μέλος του Γραφείου της Επιτροπής Περιοχής Πελοποννήσου του ΚΚΕ και ο Χρήστος Ασημακόπουλος, δημοτικός σύμβουλος Λουτρακίου, Αγίων Θεοδώρων, Περαχώρας εκλεγμένος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Το κλιμάκιο του Κόμματος βρέθηκε στην Ομοσπονδία Οικιστών και συναντήθηκε με το δήμαρχο Μεγαρέων, ενώ επισήμανε ότι αυτό που προέχει αυτή τη στιγμή είναι η αλληλεγγύη προς τους πληγέντες. Ακολούθως το κλιμάκιο μετέβη στον οικισμό Πανόραμα και στη συνέχεια στον οικισμό Γλυκιά Ζωή όπου χωρίζεται με τα διυλιστήρια της «Μotor Oil» με ένα δρόμο. Όπως επισήμαναν οι κάτοικοι του οικισμού, από την χθεσινή πυρκαγιά από τα 46 σπίτια του οικισμού, τα 14 έχουν υποστεί ζημιές, με τα 7 εξ αυτών να αποτελούν μόνιμες κατοικίες λαϊκών οικογενειών.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Γιάννης Γκιόκας, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ, μαζί με μέλη της τοπικής Κομματικής Οργάνωσης, επισκέφτηκε το Δημαρχείο Ραφήνας, όπου συναντήθηκε με το δήμαρχο και τους αντιδημάρχους, ενημερώθηκε για την κατάσταση, το μέγεθος της καταστροφής και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες χάθηκαν ζωές και κάηκαν περιουσίες. Από την ενημέρωση φαίνεται ότι η φωτιά εμφανίστηκε στον αστικό ιστό, σε πυκνόφυτη περιοχή, με πολλά και παλιά ξύλινα σπίτια.

Ακόμα, ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ, επισκέφτηκε το Λιμεναρχείο, όπου ενημερώθηκε για τις επιχειρήσεις διάσωσης οι οποίες συνεχίζονται στη θάλασσα, ενώ και πεζοπόρα τμήματα του Λιμενικού ερευνούν τις παραλίες. Σύμφωνα με την ενημέρωση, το Λιμενικό έχει περισυλλέξει μέχρι στιγμής 750 άτομα.

Εξάλλου, στην περιοχή στο Κόκκινο Λιμανάκι βρίσκεται από το πρωί κλιμάκιο του ΚΚΕ, με επικεφαλής την Αλέκα Παπαρήγα, μέλος της ΚΕ και βουλευτή του ΚΚΕ, εκφράζοντας τη συμπαράσταση του Κόμματος στους πληγέντες.

Και λέω.

Για κάτι τέτοια η πίστη των τότε μελών της ΚΝΕ στη συντρόφισσα Γενική Γραμματέα ήταν απόλυτη. Όμως ρε Περισσαίοι, ειλικρινά, ανάμεσα σε τόσους άντρες, μόνο η Παπαρήγα είχε τις κοχόνες να πάρει τ’ αμάξι και να πάει στη γραμμή του πυρός και όλοι οι υπόλοιποι πήρατε αμπάριζα τα Δημαρχεία και τα Λιμεναρχεία από απόσταση ασφαλείας;;;

Ντραπείτε ρε λίγο τον κόσμο που έζησε και πέθανε για το Κόμμα.

Πόση ξεφτίλα πια;

Υ.Γ. Η Αλέκα Παπαρήγα, στη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου του δήμου Μαραθώνα για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων που προκάλεσε η μεγάλη πυρκαγιά στην περιοχή, όπου συμμετείχαν εκπρόσωποι της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής, δημοτικές παρατάξεις κ.ά., τόνισε την ανάγκη να παρθούν άμεσα μέτρα ανακούφισης όλων όσων έχουν πληγεί, με προτεραιότητα στους άνεργους, στους φτωχούς αυτοαπασχολούμενους, οι οποίοι έχουν χάσει τα σπίτια τους, ταυτόχρονα με μέτρα αποκατάστασης όλων των υποδομών και ολικής αποζημίωσης των πληγέντων.

Ακόμα, η Αλέκα Παπαρήγα σημείωσε ότι πρέπει να ληφθούν μέτρα που δεν είναι επιμέρους και προσωρινά, αλλά να αντιμετωπίζουν συνολικά τα προβλήματα που προκύπτουν και μεταξύ άλλων έθεσε το ζήτημα εκσυγχρονισμού των υποδομών (ύδρευσης, ρεύματος κ.ά.) στην περιοχή, αλλά και συνολικά των υποδομών προστασίας της ανθρώπινης ζωής σε περιπτώσεις πυρκαγιών, αλλά και άλλων καταστροφών.




Γ.Α.Λυγκουνάκης: Σχετικά με τον συντάκτη




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου