Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2018

Επενδύσεις της ξεφτίλας.

Παναγιώτης Χαλέμος


Επενδύσεις να τρελαίνεσαι, που δεν ωφελούν κανένα μας (κράτος,πολίτες) εκτός από τους επενδυτές του εξωτερικού και του εσωτερικού. Και όχι μόνο αυτό αλλά υπάρχει και το πιο τρελό ακόμα. Την πληρώνομαι εμείς την επένδυση από την τσέπη μας και τι βγάζουμε, μισθούς των 300 εώς 600 ευρώ τον μήνα. Διαβάστε το άρθρο και δείτε.

Τα πάντα ξεπουλιούνται κανονικά. χωρίς οι επενδυτές να βάζουν κεφάλαια αξιόλογα για την επένδυση που παίρνουν.

Το ίδιο έγινε με την Fraport. Χαμηλό τίμημα για τα περιφερειακά αεροδρόμια. Τα ιδία κεφάλαια που έδωσε ήτανε ξεφτίλα. Τα περισσότερα ήταν με δάνειο φυσικά. Μία από τις τράπεζες που χορήγησαν δάνειο στην εταιρία είναι και η Άλφα τράπεζα που ανακεφαλαιοποιήθηκε με δικά μας χρήματα.

Το κράτος μετά από λίγους μήνες παραπονέθηκε στην εταιρία ότι δεν έχει κάνει τις επενδύσεις που έχει πει ότι θα κάνει από την σύμβαση για την καλυτέρευση των αεροδρομίων και η εταιρία την βγήκε κιόλας στο κράτος.

Το ίδιο γίνεται και με τους δρόμους και τα διόδια. Όλοι θυμόμαστε ότι μπήκανε διόδια στην Αθηνών Πατρών και ο δρόμος ήτανε χάλια και οι επενδυτές δεν έβαζαν κεφάλαια αλλά χρηματοδοτούσαν τα έργα από τα διόδια από εμάς δηλαδή.

Ο σιδηρόδρομος ξαφνικά θα γίνει κερδοφόρος. Τα κεντρικά λιμάνια πωλούνται κοψοχρονιάς. Όλα αυτά ονοματίζονται χρυσές αγελάδες που με το τίποτα γεννάνε χρήματα.

Μην ξεχνάμε ότι οι τουρίστες που επισκέπτονταν την Ελλάδα ήταν 12.000.000. Τώρα πάει να φτάσει τα 25.000.000. Και η προοπτική είναι να φτάσει ο αριθμός στα 40.000.000. Τρεις φορές περισσότερος πληθυσμός από τον πληθυσμό της χώρας.

Και εμείς για όλα αυτά θα δουλεύουμε για 500 ευρώ, όλη μέρα, όλη την εβδομάδα και με ωράρια εξαντλητικά. Διαμερίσματα δεν θα υπάρχουν για ενοικίαση λόγω ακρίβειας ή θα μένουν καμιά 10 σε ένα σπίτι. Δηλαδή η Ελλάδα θα γίνει ένα απέραντο στρατόπεδο εργασίας.

Ακούει κανείς η να βάλω τις φωνές ακόμα πιο πολύ.



Παναγιώτης Χαλέμος: Σχετικά με τον συντάκτη




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου