Σάββατο 13 Ιουλίου 2019

Γιατί Δεν Πρέπει να «Ανθίσουν τα Μπουμπούκια» της Νέας Κυβέρνησης

Γιάννης Περάκης


Είναι γνωστό πως η ελληνική χλωρίδα είναι από τις πλουσιότερες στην Ευρώπη. Στους αγρούς και στα λιβάδια της Ελλάδας φύονται χιλιάδες είδη φυτών, ανάμεσα στα οποία και αρκετά τοξικά και μάλιστα πολύ ισχυρά δηλητήρια, που επιφέρουν ακόμη και το θάνατο.

Δηλητηριώδη φυτά που ευδοκιμούν στην Ελλάδα

  • Κώνειο το Στικτό: Ένα πολύ γνωστό δηλητηριώδες φυτό που ευδοκιμεί σε μεγάλη αφθονία στην Ελλάδα είναι το Κώνειο το Στικτό. Φέρει και τις λαϊκές ονομασίες Μαγκούτα και Βρωμόχορτο. Οι αρχαίοι Έλληνες χρησιμοποιούσαν το Κώνειο για να θανατώνουν τους καταδικασμένους σε θάνατο. Άλλωστε με Κώνειο καταδικάστηκε σε θάνατο και ο μεγάλος δάσκαλος Σωκράτης.
  • Ο Μανδραγόρας: Ο Μανδραγόρας είναι ένα επίσης τοξικό φυτό γνωστό από την αρχαιότητα. Ο Θεόφραστος αναφέρει πως ο Ιπποκράτης χρησιμοποιούσε τον Μανδραγόρα ως αναισθητικό για τις επεμβάσεις. Αργότερα, στα ρωμαϊκά χρόνια ο Μανδραγόρας χρησιμοποιήθηκε ως αναλγητικό και ναρκωτικό για εκείνους που καταδικάζονταν σε θάνατο με σταύρωση, ενώ στο Μεσαίωνα απέδωσαν σ’ αυτό το φυτό μαγικές ιδιότητες.
  • Η Πικροδάφνη: Η Πικροδάφνη είναι αειθαλής θάμνος που φύεται γενικά στις χώρες της Μεσογείου.
  • Ο Σαμπούκος ο έβουλος: Ο Σαμπούκος ο έβουλος, γνωστός με τις λαϊκές ονομασίες βούσσες, φρουσκλιά, ζαμπούκος, σαμπούκος, ή βρωμούσα.

Σαρκοφάγα φυτά δεν ευδοκιμούν στην Ελλάδα αλλά διακρίνονται σε:

Α) Με ενεργές παγίδες: Bear trap, Flvpaper (active!), Trapdoor

Β) Μ επαθητικές παγίδες: Pitfall trap, Flypaper ínassiveí, Lobster trap

Η παραπάνω εισαγωγή θεωρήθηκε απαραίτητη, διότι τα παραπάνω φυτά εάν δεν χρησιμοποιούνται για φαρμακευτικούς σκοπούς, δεν θεωρείται και απαραίτητο τα μπουμπούκια τους να ανθίσουν, αντίθετα τα ξεριζώνεις.

Τα «μπουμπούκια» των παραπάνω φυτών δεν «εμφύονται» στην γή, αλλά και αλλού και έχουν πολλαπλές χρήσεις.

Η σύνθεση της νέας κυβέρνησης κατ΄επιλογήν... μέσα απο την δράση τους.


1) Ο υφυπουργός αρμόδιος για θέματα κοινωνικής ασφάλισης, Π. Μηταράκης. Καταδικαστική ήταν η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών για τον Νότη Μηταράκη, αναφορικά με αγωγή πρώην εργαζόμενης στο πολιτικό του γραφείο για παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας κατά την τετραετία 2011-2015. Την είχε δηλωμένη ως… εργαζόμενη σε σουπερμάρκετ. Kαταδικάστηκε για παράβαση της εργατικής νομοθεσίας να αποζημιώσει την πρώην γραμματέα του συνολικά 6.601,94 ευρώ, με τον νόμιμο τόκο από την ημερομηνία κατά την οποία κάθε επιμέρους κονδύλιο κατέστη απαιτητό και μέχρι την εξόφληση.

Σχόλιο 1ο : Στα καθήκοντα του θα είναι και η επίβλεψη του ΣΕΠΕ...

2) Υπουργός Πολιτισμού η κα. Λ. Μενδώνη. Ο αρχαιολόγος Κ. Σισμανίδης, ο οποίος σε επιστημονικό συνέδριο χθες στη Θεσσαλονίκη ανακοίνωσε την ανακάλυψη του τάφου του Αριστοτέλη στη γενέτειρά του, τα αρχαία Στάγειρα, κατήγγειλε ανοιχτά τον Ε. Βενιζέλο, το Χ. Πάχτακαι την πρώην ΓΓ του Υπουργείου Πολιτισμού, για σαμποτάρισμα των ανασκαφών «Εγώ ξεκίνησα να ανασκάπτω τα Στάγειρα το 1990. Η πολιτική ηγεσία διέκοψε την ανασκαφή γιατί ήμουν αντίθετος με τη δημιουργία του εργοστασίου χρυσού στηνπεριοχή και μου έκοψαν τις χρηματοδοτήσεις. Δεν θέλαν να ακούγεται το όνομα Στάγειρα, που απείχε 2 χλμ από εκεί που ήθελαν να φτιάξουν το εργοστάσιο χρυσού, ήθελαν να ακούγεται η TVX».

Επίσης επί ημερών της είχε παραχωρηθεί στο ΤΑΙΠΕΔ μαζί με τα 36 ακίνητα της Πλάκας. Ανάμεσα σ' αυτά και το νεοκλασικό της οδού Διοσκούρων δίπλα στην Αρχαία Αγορά που παραχωρήθηκε σε ΜΚΟ του Σ. Φλογαϊτη εξώνοντας την τότε Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων. Ποιος δεν θυμάται τις προσπάθειες που κατέβαλε για την πρωτοφανή πολιτική διαχείριση της αρχαιολογικής έρευνας στην Αμφίπολη, και στο σημαντικό μνημείο στο λόφο Καστά επισφραγίστηκε μια θητεία καταστρατήγησης της επιστημονικής δεοντολογίας και της κοινής λογικής, στο Μετρό Θεσσαλονίκης, παραλίγο να καταστραφεί η DecumanusMaximus και οι άλλες σπουδαίες αρχαιότητες των σταθμών Βενιζέλου και Αγ. Σοφίας.

Σχόλιο 2ο : Η νέα υπουργός θα προωθήσει... τις εξαγωγές πολιτισμού της Ελλάδας.

Τα γερά βιογραφικά


3) Κ. Πιερρακάκης: Ο Κ. Πιερρακάκης, με σπουδές στο Χάρβαρντ και στο ΜΙΤ θα αναλάβει υπουργός Επικρατείας και Ψηφιάκης Διακυβέρνησης. Προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ στα 18 του ωστόσο φαίνεται να έχει απήχηση στα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας. Ο ίδιος υπήρξε το νεότερο μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ επί προεδρίας Ε. Βενιζέλου και με απόφασή του τοποθετήθηκε επικεφαλής στη Μονάδα Ανάπτυξης Πολιτικών το 2012. Το 2009 συνεργάστηκε με την Ά. Διαμαντοπούλου στο υπουργείο Παιδείας. Το 2014, υπήρξε μέλος της ομάδας διαπραγμάτευσης της ελληνικής κυβέρνησης με τους δανειστές.

Σχόλιο 3ο : Θα «μηχανογραφήσει»... το Ελληνικό δημόσιο μαζί και τους Ελληνες πολίτες.

4) Υφυπουργός Οικονομικών, αρμόδιος για τις τράπεζες, ο Γ. Ζαββός έχει αναλάβει την αρμοδιότητα της εποπτείας του χρηματοπιστωτικού συστήματος, δηλαδή των τραπεζών.

Ο Γ. Ζαββός είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Μεταπτυχιακού Τμήματος Νομικής του Κολεγίου της Ευρώπης (College of Europe) της Bruges του Βελγίου. Είναι Επίτιμος Διδάκτωρ Οικονομικών Επιστημών του Οικονομικού Πανεπιστήμιου της Μπρατισλάβα στη Σλοβακία.

Τη δεκαετία του 1980 εργάστηκε στην Γενική Διεύθυνση XV (Χρηματοπιστωτικών Υπηρεσιών και Εταιρικού Δικαίου) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, όπου ήταν βασικός συντάκτης της Δεύτερης Τραπεζικής Οδηγίας, του ακρογωνιαίου λίθου της ευρωπαϊκής τραπεζικής νομοθεσίας. Την περίοδο 1990-1994 εξελέγη Ευρωβουλευτής με τη Ν. Δ. Υπήρξε μέλος της Νομικής Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, όπου και ήταν ο εισηγητής για την Οδηγία για την επάρκεια ιδίων κεφαλαίων των τραπεζών και επιχειρήσεων επενδύσεων καθώς και για την Οδηγία για τα Επικουρικά Ταμεία. Ηταν ο εισηγητής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τον Δημοσιονομικό Κανονισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς και ο εισηγητής της Επιτροπής Έλεγχου Προϋπολογισμού για την λογοδοσία και πολιτική της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (EIB) και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD).

Σχόλιο 4ο : Στα καθήκοντά του θα είναι «επιτέλους» η λύση των «κόκκινων» δανείων με το σάρωμα των κατασχέσεων αλλά και μεταβίβασης των επικουρικών ταμείων σε ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες.

5) Ο Γ. Τσακίρης που αναλαμβάνει υφυπουργός Ανάπτυξης αρμόδιος για τις Επενδύσεις και τις Συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα είναι ένας από τους πλέον «ειδικούς» στην Ελλάδα σε θέματα επιχειρηματικών συμμετοχών (venture capital). Απο το 2006 είναι στέλεχος του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων.

Σχόλιο 5ο : Ο ΣΕΒ θα κάνει πάρτυ και happenings.

6) Ο Α. Διαματάρης που αναλαμβάνει υφυπουργός Εξωτερικών με αρμοδιότητα τα θέματα του Απόδημου Ελληνισμού, είναι ο εκδότης του «Εθνικού Κήρυκα», μιας από τις μεγαλύτερες και ιστορικότερες εφημερίδες των Ελλήνων της διασποράς.

Σχόλιο 6ο : Η «σύσφιξη» των σχέσεων με την μεγάλη χώρα των ΗΠΑ αποτελεί προτεραιότητα για την νέα κυβέρνηση.

7) Ο Αλ. Στεφανής που αναλαμβάνει υφυπουργός Άμυνας είναι πρώην αρχηγός ΓΕΣ και απόφοιτος της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων, της Ανωτάτης Σχολής Πολέμου και του Πανεπιστήμιο Εθνικής 'Αμυνας (National Defense University-NDU) στην Ουάσιγκτον των ΗΠΑ όπου απέκτησε MBA σε «Στρατηγικές Ασφαλείας». Μεταξύ άλλων στη σταδιοδρομία του έχει διατελέσει αξιωματικός Επιχειρήσεων της Ελληνικής Στρατιωτικής Αντιπροσωπείας στο Διεθνές Στρατιωτικό Επιτελείο του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

Σχόλιο 7ο : Η Ελλάδα θα συμμετέχει στις συνεδριάσεις του ΝΑΤΟ ή το ΝΑΤΟ στο υπουργικό συμβούλιο;

8) Η Δ. Μιχαηλίδου που αναλαμβάνει υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής αλληλεγγύης ήταν η υπεύθυνη οικονομολόγος της ομάδας των κατασκευών για την Τρίτη Εργαλειοθήκη Ανταγωνισμού του ΟΟΣΑ.

Σχόλιο 8ο : Με την εμπειρία που διαθέτει, στα θέματα πρόνοιας και αλληλεγγύης θα επιδείξει... την δέουσα ευαισθησία.

9) Ο Γ. Ζαριφόπουλος που αναλαμβάνει υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης αρμόδιος για τα θέματα ψηφιακής στρατηγικής είναι στέλεχος επιχειρήσεων, μέχρι πρόσφατα Περιφερειακός Διευθυντής Νοτιοανατολικής Ευρώπης της Google.

Σχόλιο 9ο : Tο τιμολόγιο του διαδικτύου θα μειωθεί ;

10) Ο Ά. Σκέρτσος που αναλαμβάνει υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, αρμόδιος για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου, ήταν Γενικός Διευθυντής του ΣΕΒ από τον Ιούνιο του 2014 μέχρι πρόσφατα.

Σχόλιο 10ο: Ο στόχος επετεύχθη. Ο ΣΕΒ θα συμμετέχει στο υπουργικό συμβούλιο.

11) Τέλος, ο Σ. Πέτσας που αναλαμβάνει υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ αρμόδιος για θέματα επικοινωνίας και ενημέρωσης και Κυβερνητικός εκπρόσωπος, την περίοδο 2012-2014 ήταν από τους βασικούς διαπραγματευτές της ελληνικής πλευράς με τους εταίρους μας της ΕΕ, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ για τα θέματα δημοσιονομικής πολιτικής.

Σχόλιο 11ο : Δεν υπάρξουν στο μέλλον ... προβλήματα με τους «εταίρους» μας. Η επιθυμία τους θα εκπληρώνεται άμεσα.

Οι προηγούμενοι αποτελούν ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα της νέας κυβέρνησης. Αυτή θα είναι η δουλειά τους. Να αποτελειώσουν ότι έχει απομείνει απο το «πώληση» της περιουσίας του Ελληνικού λαού απο τον ΣΥΡΙΖΑ και να «ξεκάνουν».

Θα πρέπει να λάβουμε υπ’ όψιν μας ότι το 39,85% της Νέας Δημοκρατίας αντιστοιχεί σε 23% περίπου των εγγεγραμμένων.

Εμείς μετράμε και αποτιμάμε τα συντρίμμια μας και επουλώνουμε τις πληγές μας.

Πολιτικός Σχηματισμός ΙΟΥΛΙΟΣ-2019-Ψήφοι ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ-2015-Ψήφοι Διαφορά ψήφων
Κ.Κ.Ε. 299.592 301.632 -2.040
ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ-ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 98.602 155.242 -56.640
ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥΑ 23.191 46.096 -22.905
ΣΥΝΟΛΟ 421.385 502.970 -81.585

Η ζημιά που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ στην αριστερά είχε αποτελέσματα. Θεωρείται λόγος επιβίωσης μας ο επαναπροσδιορισμός της βάσης της ενότητας της αριστεράς. Το ΚΚΕ ή οποιαδήποτε άλλη πολιτική σύναμη να αναλάβουν πρωτοβουλίες. Θα είναι προς τιμή μας το περίσσιο πολιτικό θάρρος (εάν το διαθέτουμε), απο σήμερα κιόλας να υπάρξει συντονισμός και κοινή αντιμετώπιση της λαίλαπας που είναι πρό των πυλών.

Τέτοια «μπουκούκια» θα τα αφήσουμε να ανθίσουν ή θα τα ξεριζώσουμε για να μην ξαναφυτρώσουν.

Πηγή: sxedio-b.gr



Γιάννης Περάκης: Σχετικά με το Συντάκτη




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου