Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2019

Τερατωδία: Δέκα «Νταχάου» για τους πρόσφυγες

Γιώργος X. Παπασωτηρίου


Εκεί που διεκδικούσαμε να καταργηθούν τα σύγχρονα στρατόπεδα συγκέντρωσης, δημιουργούν δέκα νέα! Ναι, δέκα νέα «Νταχάου», δέκα νέα "κλειστά hot spots"! Έτσι λέγονται τώρα οι φυλακές: «κλειστά κέντρα»! Ο ορισμός της συλλογικής μας ντροπής και της απανθρωπιάς. Πρόκειται για όνειδος, που στιγματίζει την Ελλάδα. Η κοινοτοπία του κακού είναι εδώ και μας κατοικεί.

Νόμισαν ότι λύση για την αντιμετώπιση της παραβατικότητας στα πανεπιστήμια είναι η κατάργηση του Ασύλου. Το κατάργησαν αλλά η παραβατικότητα παραμένει. Και όσο αποτυγχάνουν τόσο η βία τους θα ξεπερνά κάθε όριο.

Θέλουν να αντιμετωπίσουν το προσφυγικό και μεταναστευτικό και κάνουν «στρατόπεδα συγκέντρωσης». Οι οπαδοί της "Τελικής Λύσης" είναι εδώ. Αυτό απαιτούν οι ακροδεξιοί της ΝΔ. Ξεχνούν, όμως, την εξέγερση στις 10 Αυγούστου 2014 στην Αμυγδαλέζα. Τους νεκρούς που είχαμε εκεί.

Κατά τη διάρκεια της εξέγερσης τα ΜΑΤ εισέβαλαν στα κοντέινερ, οδήγησαν με τη βία σε ανοιχτό χώρο όλους όσους βρίσκονταν μέσα και τους ανάγκασαν να ξαπλώσουν μπρούμυτα. Στη συνέχεια τους ανάγκασαν να γδυθούν, τους έκαναν σωματικό έλεγχο και ξεχώρισαν όσους είχαν εμφανή τραύματα από τη βία που τους ασκήθηκε. Αυτούς τους οδήγησαν πίσω στα κοντέινερ, ενώ από τους υπόλοιπους συνέλαβαν στην τύχη κάποιους και τους οδήγησαν στο τμήμα Αλλοδαπών, όπου τους απαγγέλθηκαν οι κατηγορίες. Στη συνέχεια είχαμε και άλλον ένα νεκρό...

Τώρα δημιουργούν και 10 ακόμα «Άουσβιτς και Νταχάου», επαναλαμβάνοντας την τερατωδία…

*Η φωτογραφία είναι από ανάλογο "κέντρο" στη Λιβύη

Πηγή: artinews.gr



Γιώργος X. Παπασωτηρίου: Σχετικά με τον συντάκτη




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου