Κυριακή 8 Μαρτίου 2020

Θρησκεία, επιστήμη και κορονοϊός!

Στέφανος Πρίντσιος


Αυτοί οι κορυφαίοι επιστήμονες που ισχυρίζονται ότι από τη μεταλαβιά δεν μπορεί να μεταδοθεί ποτέ μικρόβιο, το είπανε αυτό ποτέ σε κανένα διεθνές ιατρικό συνέδριο ή τις παπάτζες τους τις σερβίρουν μόνο σε εμάς;

Σε μια ευνομούμενη πολιτεία μία τέτοια ανεύθυνη προτροπή θα προκαλούσε άμεση εισαγγελική παρέμβαση.

Είναι τελείως διαφορετικό να εξηγηθεί με επιστημονικό τρόπο, από έναν ειδικό, αν ισχύει κάτι τέτοιο (λόγω ας πούμε του οινοπνεύματος) και τελείως ανεύθυνο να ακούγονται από επιστήμονες οι διάφοροι θρησκευτικοί ισχυρισμοί! Σκεφτείτε δηλαδή ένας θρησκόληπτος επιστήμονας π.χ. μάρτυρας του Ιεχωβά, να προπαγάνδιζε από τα Μ.Μ.Ε τις θρησκευτικές του πεποιθήσεις περί μη μεταγγίσεως αίματος στους ασθενείς!

Ας επιλέξουν ορισμένοι διαπρεπείς επιστήμονες το απλό «ή παπάς παπάς ή ζευγάς ζευγάς!»


Σε λίγο που θα εξαπλωθεί η επιδημία και φυσιολογικά θα έχουμε τους πρώτους νεκρούς, να είσαστε σίγουροι ότι η ίδια η εκκλησία, με υπευθυνότητα όπως της αρμόζει, θα προστατεύσει το ποίμνιό της και ορισμένοι θρησκόληπτοι θα πάρουν το μάθημά τους! Και βέβαια η υπεύθυνη εκκλησία δεν είναι τόσο επιπόλαια να διακινδυνεύσει την ίδια της την ύπαρξη αν αύριο αποδεδειγμένα έχουμε μολύνσεις με υπαιτιότητά της.

Σε όλες τις χώρες που έχει έξαρση η επιδημία, σε καμία δεν μπαίνει θέμα αμφισβήτησης της πίστης των θρησκευόμενων επειδή ακολουθούν τις υπεύθυνες επιστημονικές οδηγίες προφύλαξής τους από τον ιό. Πουθενά, ούτε καν ως υπονοούμενο δεν τίθεται θέμα ότι παραβιάζουν την πίστη τους οι ανά τον κόσμο χριστιανικές εκκλησίες, επειδή προστατεύουν τους πιστούς με ενέργειες που οι εδώ θρησκόληπτοι αποκαλούν σατανικές και άπιστες Από τους αγιατολάχ της Τεχεράνης και τα ιερά προσκυνήματα της Μέκκας ως το Βατικανό,τους Ιερούς Τόπους και το Ναό της Γένεσης στη Βηθλεέμ, λαμβάνονται αυστηρά προστατευτικά μέτρα και δεν εναποθέτουν τον περιορισμό του θανατηφόρου ιού μόνο «στο σώσε μας Θεέ μου», διότι η απάντηση είναι γνωστή: «Κούνα και σύ τα χέρια σου!»

Η πίστη του καθένα δεν μπαίνει σε διαπραγμάτευση. Για όλους είναι προσωπική επιλογή να παραβρεθούν σε μία εκδήλωση (συναυλία, καρναβάλι, γήπεδο, εκκλησία, θέατρο κ.α.) αναλαμβάνοντας την ευθύνη για τον εαυτό τους. Το πρόβλημα όμως είναι ότι δεν αναλαμβάνουν την ευθύνη για τους υπόλοιπους που θα μεταδώσουν την ασθένεια!

Ο κορονοϊός είναι μία επιδημία, όπως οι ανά τους αιώνες επιδημίες, και μόνοι αρμόδιοι να αντιμετωπίσουν την εξάπλωσή είναι οι υπεύθυνοι επί του θέματος επιστήμονες. Μόνο οι αιρετικές σέκτες και οι διάφοροι θανατικοί θρησκόληπτοι αρνούνται την επιστήμη!



Στέφανος Πρίντσιος: Σχετικά με τον συντάκτη