Κυριακή 10 Μαΐου 2020

Έτσι, μπράβο! Σκοτώστε την ελπίδα!

Του Κώστα Γιαννιώτη


Και τι δεν έφερε στην επιφάνεια αυτή η... «πανδημία»!

Από τη μια κατάφερε να αποδείξει ότι το καραγκιοζιλίκι του νεοφιλελευθερισμού, που ήθελε τις αγορές να... αυτορρυθμίζονται και να γιατρεύουν πάσαν νόσον και πάσαν μαλακίαν, ήταν μια σαπουνόφουσκα που στο πρώτο χτύπημα του ιού της γρίπης έσκασε με πάταγο, αφήνοντας ξεβράκωτους τους ζηλωτές του.

Ενεοί και πανικόβλητοι έτρεξαν να χωθούν κάτω από τα φτερά του κρατικού μηχανισμού υγειονομικής φροντίδας, ξεχνώντας τα λιβανιστήρια προς την ιδιωτική υγειονομική περίθαλψη και τις κατάρες τους προς τον αντίστοιχο κρατικό φορέα, τον οποίο είχαν φροντίσει να ξεδοντιάσουν μεθοδικά, μια δεκαετία τώρα.

Άρχισαν να στήνουν βωμούς λατρείας στο δημόσιο σύστημα υγείας και να «χειροκροτούν» αυτούς που μέχρι χθες έφτυναν.

Έκλεισαν στη φυλακή την κοινωνία για να μη φανεί το ξεβράκωμά τους και κατέστησαν τους πολίτες υπεύθυνους για τη μοίρα τους!

Υποσχέθηκαν να δώσουν πνοή ζωής στο δημόσιο σύστημα υγείας και μόλις άρχισε να αποδίδει η τιτάνια και η -μέχρι αυτοθυσίας- πάλη των υγειονομικών του δημοσίου, τους αντάμειψαν προσφέροντας με απλοχεριά τα εκατομμύρια... στον ιδιωτικό τομέα και αφήνοντας στο έλεος της μοίρας τους τους χιλιάδες ήρωες του δημόσιου τομέα!!

Αμετανόητοι -και σκληρόψυχοι απέναντι στην κοινωνία- αξιοποίησαν το ένστικτο αυτοσυντήρησης της κοινωνίας αυτής όχι για να την προφυλάξουν αλλά για... αλλότριους σκοπούς!

Κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι είναι ικανοί να κλείνουν στη φυλακή της την κοινωνία όποια στιγμή κρίνουν οι ίδιοι ότι η ελεύθερη επικοινωνία των πολιτών αποτελεί κίνδυνο για την καρέκλα τους!

Και δεν διστάζουν, στην κάθε ευκαιρία να διαλαλούν την πρόθεσή τους και να απειλούν για νέα «κάγκελα», όποτε αυτοί κρίνουν ότι οι πολίτες είναι... απείθαρχοι στα κελεύσματά τους!

 ****************************

Εδώ πρέπει να σημειώσουμε την αποδοχή της στάσης τους από ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας, που κατάφεραν να το μπολιάσουν με τον τρόμο!

Ένα κομμάτι της κοινωνίας που εκούσια έγινε συνεργάτης τους και συνένοχός του, προσκυνώντας τους δεσμοφύλακές του και δοξολογώντας τους!

Ένα κομμάτι της κοινωνίας, που έφτασε να αποδέχεται το χτύπημα της νεολαίας, που συγκεντρώνεται στις πλατείες χλευάζοντας τους «δεσμοφύλακες»!

Αυτό το κομμάτι της κοινωνίας, σε αγαστή σύμπνοια με τους εξωνημένους και αργυρώνητους «δημοσιογράφους», καταδικάζει και  οικτίρει τη νεολαία που αναζητά την επικοινωνία και τη συντροφικότητα που του στέρησαν!

Καταδικάζει και εγκαλεί τα παιδιά του, ίσως γιατί δεν έγιναν όμοιά του και δεν αποδέχτηκαν να κολλήσουν έντρομα μπροστά στο «γυαλί» και να παρακολουθούν τη φρίκη που διασπείρουν οι καλολαδωμένοι, με εκατομμύρια, καναλάρχες!

Το κομμάτι αυτό της κοινωνίας που έσκυψε το κεφάλι στο βιασμό του από την ΕΕ και τους ντόπιους υπαλλήλους της, και το μόνο που έκανε ήταν να γαλουχεί τα παιδιά του με Eurovizion, Master sef, Σουλεϊμάνηδες και Σεφερλήδες, ξεχνώντας να τα διδάξει Ιστορία, τέχνη, παραδόσεις, ήθη και έθιμα της πατρίδας μας!

Το κομμάτι αυτό της κοινωνίας το οποίο, αφού πρώτα αυτοευνουχίστηκε, πάλεψε να ευνουχίσει και τα παιδιά του!

Στην περίπτωση που πολλά παιδιά ξέφυγαν από τον ευνουχισμό και παρέμειναν ελεύθεροι αναζητητές, τα βρίζει και τα λοιδορεί παρέα με τους Χαρδαλιάδες, τους Χρυσοχοΐδηδες και τους Γεωργιάδηδες!

Είναι το ίδιο κομμάτι της κοινωνίας, που βλέποντας τον εαυτό του στον καθρέφτη βρίζει τα παιδιά του «παιδιά του φραπέ» και «της τσάρκας»!

Αν παραμένει μια ελπίδα για τον τόπο αυτόν, αν ξημερώσει μια διαφορετική μέρα για τη χώρα μας, αυτό θα γίνει μόνο απ` αυτά τα «απείθαρχα» νιάτα, που θα καλύψουν το βρομερό κενό που άφησαν οι γεννήτορές τους!

Σκοτώστε λοιπόν την ελπίδα, κυνηγήστε την και αφανίστε την, επειδή δεν κατάντησε -ολοκληρωτικά ακόμα- σαν τα μούτρα σας!

Πηγή: dromosanoixtos.gr



Κώστας Γιαννιώτης: Σχετικά με τον συντάκτη




1 σχόλιο: