Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2020

ΝΕΟΣ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ Κατατέθηκε το νομοσχέδιο που επιταχύνει την πτώχευση των λαϊκών νοικοκυριών

Ελλάδα


Κατατέθηκε στη Βουλή o «Κώδικας διευθέτησης οφειλών και παροχής δεύτερης ευκαιρίας», με τον οποίο μπαίνει οριστικό τέλος στα ψήγματα δικαστικής προστασίας που είχαν απομείνει για την πρώτη κατοικία της λαϊκής οικογένειας.

Η εφαρμογή του από το νέο χρόνο θα σφίξει τη θηλιά των πλειστηριασμών και των κατασχέσεων προς τα λαϊκά στρώματα και μάλιστα όχι μόνο για τα χρέη προς τις τράπεζες, αλλά και προς τον κρατικό φοροεισπρακτικό μηχανισμό.

Το νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή δεν περιέχει ουσιαστικές αλλαγές σε σχέση με το αρχικό κείμενο που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση.

Τα φυσικά πρόσωπα αποκτούν για πρώτη φορά την «πτωχευτική δυνατότητα», με κατεύθυνση την κλιμάκωση των πλειστηριασμών απέναντι στην πρώτη κατοικία και βέβαια στην κάθε είδους περιουσία της λαϊκής οικογένειας. Η κήρυξη του οφειλέτη σε πτώχευση από το αρμόδιο δικαστήριο μπορεί να προέλθει και μετά από αίτηση της τράπεζας και των άλλων πιστωτών.

Το σχέδιο νόμου προβλέπει τη σύσταση ιδιωτικής εταιρείας στην οποία ο δανειολήπτης θα μεταβιβάζει το σπίτι του και στη συνέχεια θα πληρώνει ενοίκιο, δηλαδή θα γίνεται νοικάρης στο σπίτι του.

Πηγή:www.902.gr



Η Σφήκα: Επιλογές




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου