Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2021

Αστυνομία πανεπιστημίων: «Όχι» και από τους αστυνομικούς

Ελλάδα


Κατά της ίδρυσης αστυνομίας πανεπιστημίων τάσσονται και οι αστυνομικοί, οι οποίοι ενώνουν την φωνή τους με το σύσσωμο «όχι» της ακαδημαϊκής κοινότητας.

Οι αντιδράσεις κορυφώθηκαν την Παρασκευή, όταν η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ) κάλεσε την κυβέρνηση «να αποσύρει τις διατάξεις που συνδέουν με οποιονδήποτε τρόπο την ΕΛ.ΑΣ. με τις υπό ίδρυση ΟΠΠΙ», που όπως θεωρεί «δεν πρέπει να υπάγεται σε αυτήν ούτε να στελεχώνεται από αστυνομικούς», ενώ παράλληλα επισήμαινε ότι: «αν δεν αναθεωρηθεί η νομοθετική πρωτοβουλία […] είναι βέβαιο ότι αντί να μειωθούν οι εντάσεις, θα αυξηθούν οι κίνδυνοι και μάλιστα με θύματα πρώτους τους αστυνομικούς».

Η Δημοκρατική Ενωτική Κίνηση Αστυνομικών καλεί «να μην επιτρέψουμε στην κυβέρνηση να μας χρησιμοποιήσει ως πολιορκητικό κριό απέναντι στη νεολαία και την Πανεπιστημιακή κοινότητα. Να αντισταθούμε στο δυστοπικό μέλλον που διαμορφώνεται για τα παιδιά μας».

Η Πρωτοβουλία Αστυνομικών εξέφρασε «τη μέγιστη αντίθεσή της με το εν λόγω νομοθέτημα» και δήλωσε ότι «στέκεται αλληλέγγυα στις αποφάσεις όσων από την ακαδημαϊκή κοινότητα αντιδρούν για την εφαρμογή του». Η Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών, τέλος, επισήμανε: «Η ίδρυση και η στελέχωση Υπηρεσιών μετά τυμπανοκρουσιών για το επικοινωνιακό θεαθήναι και για την ικανοποίηση προσωπικών ατζεντών, μας βρίσκει κάθετα αντίθετους».

Πηγή:tvxs.gr



Η Σφήκα: Επιλογές




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου