Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2021

ΚΙΜ ΓΙΟΝΓΚ ΟΥΝ (ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας)

Ηλίας Περάκης


«Την σήμερον ημέραν» είναι ηλίου φαεινότερο ότι ο παγκόσμιος καπιταλισμός κυριαρχεί, με αποτέλεσμα να παίζει χωρίς αντίπαλο και να προσπαθεί, να ξαναφέρει τους λαούς σε καταστάσεις παλαιότερες.

Στο πισωγύρισμα αυτό τον βοηθάει ο κορωνοϊός που ήρθε κουτί, στο να πραγματοποιήσει τα σχέδια του, που είναι το ροκάνισμα των δικαιωμάτων μας. Η προσπάθεια αυτή των καπιταλιστών συνεπικουρείται και από το γεγονός ότι έχουν φτάσει στο σημείο, να ελέγχουν την συντριπτική πλειοψηφία των ΜΜΕ και άρα μπορούν και περνάνε άνετα τις απόψεις τους στον κόσμο, ειδικά εκείνους που δεν ενημερώνονται από το διαδίκτυο. Εξυπακούεται ότι βασικό μέλημά τους, είναι η παραμονή τους συνεχώς στην εξουσία.

Όμως ο έλεγχος των ΜΜΕ κάτι μου θυμίζει...

Κατηγορούν το καθεστώς της Βόρειας Κορέας ότι είναι μια στυγνή και αιμοσταγής δικτατορία που καταπιέζει τον λαό της και δεν υπάρχει δημοκρατία κλπ κλπ σύμφωνα πάντα με αυτούς. Επίσης την κατηγορούν ότι ελέγχει όλα τα ΜΜΕ, με την προπαγάνδα να είναι αναπόσπαστο στοιχείο της διακυβέρνησης, με αποτέλεσμα ο κόσμος μην ακούγοντας άλλες απόψεις, να καταπιέζεται και να μην αντιδρά. Και μην μου πείτε, ότι ο λαός εκεί δεν επιτρέπεται, να διαδηλώνει για τα δικαιώματά του. Σας είπα, μην μου πείτε!!

ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΟΜΩΣ

Αν συνεχίσει η κυβέρνησή μας να νομοθετεί με τα νομοσχέδια που ψηφίζει, δεν απέχουμε πολύ στο να καταλήξουμε Βόρεια Κορέα, σύμφωνα βέβαια πάντα με το πώς μας την παρουσιάζουν. Θα μας έχουν πάρει πίσω, ότι καλό είχαμε κατακτήσει. Φυσικά με τους αγώνες μας.

Προβλέπω λοιπόν ότι σαν απόρροια αυτής της κατάστασης, η επόμενη κυβέρνηση της Ελλάδας θα έχει την εξής σύνθεση:

ΕΠΟΜΕΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Πρωθυπουργός: Κυρ Γιακ Μητσοτακ Ουν

Υπουργός Εσωτερικών: Μακ Επεν Βοριδ Ουν

Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Gold Hood Ουν

Υπουργός Πολιτισμού: Τσακιδ Μενδ Ουν

Υπουργός Παιδείας: Νίκη Κεραμέως (αυτό το όνομα παγκοσμίως δεν αλλάζει!!)

Υπουργός Ανάπτυξης: Αδω Βλακειες Ουν

Κλασσικός Λακές Κυβέρνησης: Αρε Πορτο Σαλταντορ Ουν

ΥΓ1.

Θέλω να πιστεύω ότι όλα τα παραπάνω είναι απλώς επιστημονική φαντασία. Στο χέρι μας είναι να αντισταθούμε και να τραβήξουμε άλλη πορεία!!

ΥΓ2.

Γιάκ: συμπαθέστατα δασύτριχα βοοειδή που ζουν στα Ιμαλάια.

ΥΓ3.

Αρκετές φορές το ίδιο το κεφάλαιο όταν κινδυνεύει να χάσει τα προνόμια του, είτε αναλαμβάνει το ίδιο την διακυβέρνηση μιας χώρας, θυμηθείτε Μπερλουσκόνι, Τραμπ και άλλους, είτε πάει σε εκτροπές με δικτατορίες και αυταρχικά καθεστώτα.

Ας θυμηθούμε λοιπόν τους υπέροχους στίχους του Κώστα Βάρναλη



Άιντε θύμα, άιντε ψώνιο, άιντε σύμβολο αιώνιο

αν ξυπνήσεις μονομιάς, θάρθει ανάποδα ο ντουνιάς



Ηλίας Περάκης
Εκπαιδευτικός





Η Σφήκα: Επιλογές




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου