Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2021

Κυρία Κεραμέως, κυρία Μακρή: «Δεν παρέδωσα βαθμολογία»

Δημήτρης Παπαδόπουλος


Ο Δημήτρης Παπαδόπουλος, καθηγητής στο ΕΠΑΛ Αγιάς Λάρισας ΠΕ80 και μέλος του ΔΣ της ΕΛΜΕ Λάρισας, σε επιστολή του προς την Υπουργό, αλλά και την Υφυπουργό Παιδείας, αναφέρει τα εξής:

«Κυρία Κεραμέως, κυρία Μακρή,

Με εγκύκλιο που στείλατε στα σχολεία καλείτε τους διευθυντές να αποστείλουν στις κατά τόπους Διευθύνσεις Εκπαίδευσης τα ονόματα των εκπαιδευτικών που δεν παρέδωσαν βαθμολογία στο Α΄ τετράμηνο καθώς και τους λόγους που επικαλέστηκαν. Επειδή η κίνηση αυτή εκ μέρους σας στην ουσία γίνεται για τον εκφοβισμό μας, αλλά και για να εξαναγκάσετε τους διευθυντές να προσκομίσουν στοιχεία συναδέλφων τους παραβιάζοντας κάθε παιδαγωγική λογική και ελευθερία, παίρνω την πρωτοβουλία και ενημερώνω δημόσια την ΔΔΕ Λάρισας ότι δεν κατέθεσα βαθμολογία στο σχολείο μου και αιτιολόγησα την πράξη μου ως εξής:

Έλαβα υπόψη μου

α) Τις δυσλειτουργίες και τα προβλήματα της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, καθώς αρκετοί μαθητές του σχολείου μας είτε αδυνατούν πλήρως να ανταποκριθούν για αντικειμενικούς λόγους ή η συμμετοχή τους γίνεται με ελλιπή τρόπο και εξοπλισμό, γεγονός που θέτει εμπόδια στην ισότιμη πρόσβασή τους στην εκπαίδευση.

β) Το γεγονός ότι η εξ αποστάσεως εκπαίδευση δεν μπορεί να ικανοποιήσει και να αντικαταστήσει το πολυσύνθετο παιδαγωγικό και εκπαιδευτικό έργο της ζωντανής εκπαιδευτικής πράξης που συντελείται στη σχολική αίθουσα.

γ) Το γεγονός ότι η εξ αποστάσεως εκπαίδευση δεν καθιστά δυνατή την αντικειμενική και ισότιμη αξιολόγηση των μαθητών.

δ) Ότι με βάση την κείμενη νομοθεσία (Ν.4610/2019 αρθ.103 παρ. 1, 4,7, ΥΑ 3245/Δ2 ΦΕΚ 47/ 13-1-2021, Π.Δ 126/2016 άρθρο 12), μπορούμε να μεταφέρουμε τα διαγωνίσματα του 1ου Τετραμήνου στο 2ο Τετράμηνο και να μην καταθέσουμε βαθμολογία, ενεργώντας με γνώμονα την επιστημονική και παιδαγωγική ευθύνη που φέρουμε απέναντι σε όλα τα παιδιά.

Σας ενημερώνω δημόσια, λοιπόν, για τη απόφασή μου, επειδή δεν θέλω ο διευθυντής του σχολείου μου να αισθανθεί ότι «ρουφιανεύει» συναδέλφους του.

Επίσης, σας δηλώνω ότι δεν τρομοκρατούμαι και δεν έχω κανένα πρόβλημα να κινήσετε οποιαδήποτε διαδικασία κρίνετε ως αναγκαία. Επειδή το υπουργείο δεν δυσκολεύεται να αντλήσει τα στοιχεία από το my school αλλά απλώς αναζητά τρόπους να διασπείρει τη διχόνοια και τον φόβο στον κλάδο μπας και περάσει την πολιτική του, σας ενημερώσω ότι δεν τρώμε κουτόχορτο και δεν είμαστε ραγιάδες, όπως εσείς πιστεύετε.

ΥΓ: Καλώ τους συναδέλφους του ΠΕΚΕΣ Λάρισας να πάρουν θέση σε ένα αμιγώς παιδαγωγικό ζήτημα και να μην επιτρέψουν τον εκχυδαϊσμό της παιδαγωγικής πράξης από ανθρώπους που δεν έχουν, από ό, τι φαίνεται, καμία σχέση με τη δημόσια εκπαίδευση».

Πηγή:onlarissa.gr


Η Σφήκα: Επιλογές




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου