Δευτέρα 3 Μαΐου 2021

Περί Διοίκησης και συμπεριφοράς



Για μια ακόμη φορά βρισκόμαστε ενώπιον απαράδεκτης συμπεριφοράς από Διοικητή Μονάδας προς στρατευμένο, που ζήτησε το αυτονόητο. Την προστασία της υγείας του συνόλου του προσωπικού ενός στρατοπέδου, από συνάδελφό του, που είχε την ατυχία να νοσήσει από τη μάστιγα της εποχής μας, από COVID-19.

Ο Διοικητής της Μονάδας, αντί να φροντίσει να μεριμνήσει να απομονωθεί άμεσα σε κάποιον ειδικό θάλαμο, να του παρασχεθεί η απαραίτητη φροντίδα και να αποφευχθεί η πιθανή διασπορά μέχρι να του γίνει μοριακό τεστ, άφησε τον ασθενή στρατιώτη να περιφέρεται στο στρατόπεδο σαν να μην συμβαίνει τίποτα.

Βέβαια ο εν λόγω Διοικητής για να προστατέψει τη φήμη του, φρόντισε να παραπέμψει τον διαμαρτυρόμενο στρατιώτη στο 216 ΚΙΧΝΕ με κατά παραγγελία γνωμάτευση στον υποδιοικητή με ειδικότητα ψυχιάτρου, για να δώσει αναβολή στον στρατιώτη.

Ο στρατιώτης εξήγησε για τις ανύπαρκτες αναφορές του διοικητή και τα ανυπόστατα ψυχιατρικά στοιχεία και περιστατικά που επιδίωκε να του προσάψει και απαίτησε να συνεχίσει κανονικά τη θητεία του. Με την πίεση του στρατιώτη αποφεύχθηκε η αναβολή. Όμως η ιστορία δεν τελειώνει εδώ. Ο ψυχίατρος δήθεν χαριστικά κατέταξε αβάσιμα τον στρατιώτη από Ι1 σε Ι3 Ψυχολογικό. Και μάλιστα επεσήμανε πως αν ξαναφτάσει τέτοιο πληροφοριακό σημείωμα στα χέρια τους “δεν θα μπορεί να κάνει τίποτα”.

Με αποτροπιασμό διαπιστώνεται ότι πλέον χρησιμοποιείται η ιατρική επιστήμη για να καλύψει την αδυναμία, για να μην χαρακτηρίσω ανικανότητα, διοίκησης. Ψυχιατρικοποιείται το αυτονόητο, δηλαδή, η προστασία της υγείας του συνόλου μιας κοινωνίας, όπως το στρατόπεδο. Θα το χαρακτήριζα ως πρωτοφανές, αν δεν υπήρχαν άπειρα τέτοια περιστατικά σε μαύρες περιόδους της ιστορίας του τόπου μας.

Για μια ακόμη φορά το αστικό κράτος δείχνει τα δόντια του. Πέραν της ατομικής ευθύνης που είναι η σημαία του, για τις Ένοπλες Δυνάμεις έχουμε και την ψυχιατρικοποίηση.

«Μη μιλάς, μη διαμαρτύρεσαι, γιατί σε περιμένει το τρελόχαρτο»…

Αυτό είναι το λιγότερο ντροπή. Η ηγεσία των ΕΔ καλείται να αντιμετωπίσει την αυθαιρεσία των στελεχών. Να προστατεύσει τους στρατευμένους.

Γιατί είναι αδιανόητο ο οποιοσδήποτε διοικητής, σε οποιοδήποτε κλιμάκιο, να έχει τη δυνατότητα να καταστρέφει τη ζωή και το μέλλον ενός νέου ανθρώπου, γιατί διεκδίκησε το αυτονόητο…

Ας γίνει γνωστό σε όλους πως οι στρατιώτες ΔΕΝ είναι μόνοι τους. Έχουν δίπλα τους και τη νεολαία και το λαό. Γι αυτό το λόγο καθίσταται επιτακτική:

Η ανάκληση της κατά παραγγελία ψυχιατρικής γνωμάτευσης με ανυπόστατα στοιχεία.

Η ανάγκη να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για τον κορονοϊό και τις συνθήκες διαβίωσης των στρατευμένων στα στρατόπεδα.

Η λήψη μέτρων για να σταματήσει κάθε αντιδραστική ενέργεια των διοικήσεων σε βάρος των φαντάρων.

Να γίνει αντιληπτό σε κάθε κλιμάκιο διοίκησης πως ο όρκος στον Ιπποκράτη είναι ιερός και να μην γίνονται οι γιατροί συνεργοί στην καταστροφή του μέλλοντος της νεολαίας μας.

Γιάννης Αγγέλου
Σχης (ΜΧ) εα
MBA, Ms’c


Πηγή:alt.gr



Η Σφήκα: Επιλογές




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου