Παρασκευή 14 Μαΐου 2021

RED ALERT – Μήπως είδατε καμιά κινητοποίηση της ΓΣΕΕ για το νομοσχέδιο του Χατζηδάκη;



Ο Παναγόπουλος της ΓΣΕΕ -που όλο φεύγει και ακόμα εκεί είναι- είχε πει ότι μόλις κατατεθεί για δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την “προστασία της εργασίας”, θα έχουμε τη δυνατότητα να τα πούμε…

Χωρίς κραυγές, ούτε ψίθυρους, χωρίς μύθους και χωρίς να φορτίζουμε τα πράγματα, για να εξυπηρετηθούν άλλες σκοπιμότητες.

Τελικά έπρεπε να πάρουμε τα λεγόμενά του τοις μετρητοίς. Ακόμα και ένας ψίθυρος θα προκαλούσε περισσότερο ντόρο από τη χλιαρή και άχρωμη ανακοίνωση της ΓΣΕΕ, με τα “πρώτα σχόλια” για όσα είπε ο Χατζηδάκης.

Σε αυτήν διαμαρτύρεται για την κατάργηση του Σώματος Επιθεώρησης με “πρόχειρες νομικές κατασκευές”, καθώς και για την εξάλειψη της συλλογικής διαπραγμάτευσης -που μεταξύ άλλων υποβαθμίζει και τον θεσμικό, διακοσμητικό ρόλο των γραφειοκρατών. Δεν ξεχνά όμως να προσθέσει τη θετική της διάθεση για να συμβάλει θετικά στη βελτίωση του νόμου, με τις δικές της τεκμηριωμένες προτάσεις για την Κάρτα Εργασίας και την Τηλεργασία που πρέπει να υιοθετηθούν με ουσιώδεις ρυθμίσεις… Η Συνομοσπονδία, έχοντας πλήρη γνώση της επικρατούσας κατάστασης, του είδους και της έκτασης των εργασιακών προβλημάτων αλλά και λαμβάνοντας υπόψη τις καταγγελίες και τα αιτήματα των Οργανώσεων-μελών, θα εξαντλήσει κάθε δυνατότητα συνδικαλιστικής δημοκρατικής και αγωνιστικής δράσης.

Ποια θα είναι αυτή η αγωνιστική δράση;

Με την έναρξη της διαδικασίας Δημόσιας Διαβούλευσης η ΓΣΕΕ θα παρουσιάσει –με τη συνδρομή των νομικών και του Ινστιτούτου Εργασίας– τη λεπτομερή απάντηση στις προωθούμενες διατάξεις. Η πληρότητα αξιολόγησης και η επιστημονική τεκμηρίωση των θέσεων των συνδικάτων θα αποτελούν ισχυρή βάση διαπραγμάτευσης, αλλά και για την αγωνιστική δράση που θα προσδιορίσουν τα όργανα διοίκησης.

Τα όργανα της διοίκησης συνιστούσαν υπομονή για να δούμε το νομοσχέδιο. Τώρα είναι έτοιμα να πάνε σε διάλογο και διαβούλευση, σε μια ακόμα στημένη διαδικασία με προδιαγεγραμμένο τέλος. Δεν εξαγγέλλουν ούτε προγραμματίζουν ούτε μια απεργιακή κινητοποίηση, για να κρατήσουν έστω τα προσχήματα.

Η γραφειοκρατική κλίκα της ΓΣΕΕ έχει γίνει πλέον το κατοικίδιο της κυβέρνησης και των εργοδοτών. Το υπαρξιακό της δράμα είναι πως για αυτόν ακριβώς τον λόγο, το μόνο που μπορεί να περιμένει είναι μερικά ψίχουλα και κλοτσιές από τα αφεντικά της, που ούτε καν χρειάζονται πλέον τη συνδρομή της…

Πηγή:katiousa.gr


Η Σφήκα: Επιλογές




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου