Σάββατο 19 Ιουνίου 2021

«Μικρός λαός και πολεμά δίχως σπαθιά και βόλια για όλου του κόσμου το ψωμί, το φως και το τραγούδι»

Γιάννης Αγγέλου


Πέρασε και αυτό το νομοσχέδιο η κυβέρνηση. Αυτό το αντεργατικό έκτρωμα, που καταδικάζει τους εργαζόμενους σε επιστροφή στο 1900.

Λίγες μέρες πριν τάχθηκαν κατά του αντεργατικού νομοσχεδίου έξι πρώην υπουργοί και βουλευτές της ΝΔ, οι Χρήστος Ζώης, Άρης Σπηλιωτόπουλος, Νίκος Σταυρογιάννης, Σάββας Τσιτουρίδης, Ευάγγελος Αντώναρος και Κρινιώ Κανελλοπούλου, καταγγέλλοντας την κυβέρνηση για επιστροφή στο παρελθόν, καθώς «με το νομοσχέδιό της η κυβέρνηση αφαιρεί από το δημοκρατικό και κοινωνικό κεκτημένο που κατακτήθηκε σε προηγούμενες δεκαετίες και ενισχύεται μέχρι και σήμερα σε όλο τον υπόλοιπο ευρωπαϊκό χώρο, αφού υπονομεύει κατοχυρωμένα εργασιακά δικαιώματα και περιορίζει την άσκηση συνδικαλιστικών ελευθεριών».

Αυτό δεν άλλαξε τη στάση της κυβέρνησης που αποφασισμένη να συνεχίσει το δρόμο που άνοιξε η προηγούμενη κυβέρνηση, έφερε ένα νομοσχέδιο κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του ΣΕΒ και των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Και φυσικά, όπως αναμενόταν και οι 158 βουλευτές της ΝΔ ψήφισαν επί της αρχής και κατ άρθρο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, με το πρόσχημα της ενσωμάτωσης των οδηγιών της ΕΕ στο εθνικό δίκαιο, υπερψήφισε 56 και δήλωσε «παρών» σε 17, το ΚΙΝΑΛ υπερψήφισε τα 74 από τα 128 άρθρα του αντεργατικού εκτρώματος, το ΜέΡΑ25 υπερψήφισε 6 άρθρα, ενώ η Ελληνική Λύση ισχυρίζεται πως ψήφισε θετικά σε 21 άρθρα.

Αυτό σημαίνει πως τα δάκρυα που έχυνε η αντιπολίτευση ήταν κροκοδείλια, αφού το έκτρωμα έλαβε διευρυμένη πλειοψηφία 200 έως 250 ψήφων.

Μόνο το ΚΚΕ έμεινε όρθιο και καταψήφισε επί της αρχής και κατ άρθρο το αντεργατικό τερατούργημα, αποδεικνύοντας για πολλοστή φορά πως παραμένει δίπλα στο λαό μάχεται για το λαό, χωρίς αστερίσκους και υποσημειώσεις.

Να μη λησμονηθεί πως ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε πως θα καταργήσει το νόμο μόλις γίνει κυβέρνηση! Δε διευκρίνισε αν θα καταργήσει όλο το νόμο ή θα κρατήσει τα 56 + 17 άρθρα! Εκτός να το κάνει με τη συνήθη τακτική του τού ενός νόμου και ενός άρθρου, όπως τα μνημόνια!

Ξεχνάνε όλοι αυτοί τους στίχους του μεγάλου μας ποιητή Γιάννη Ρίτσου, πως «Μικρός λαός και πολεμά, δίχως σπαθιά και βόλια». Και θα είμαστε εκεί, κάθε μέρα, κάθε στιγμή, να το θυμίζουμε στην εκάστοτε κυβέρνηση. Είμαστε και θα είμαστε εκεί για να δίνουμε τη μάχη μας «για όλους του κόσμου το ψωμί», χωρίς εκπτώσεις, χωρίς να κάνουμε βήμα πίσω.

Όσα νομοσχέδια και αν ψηφίσουν, όσα αντιλαϊκά μέτρα και αν περάσουν, δε θα εφαρμοστούν. Στην πράξη θα γίνουν κουρελόχαρτα. Και αυτό αποδείχτηκε πάρα πολλές φορές.

Γιάννης Αγγέλου 


Πηγή:alt.gr



Η Σφήκα: Επιλογές




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου