Δευτέρα 12 Ιουλίου 2021

Α. Ερωτοκρίτου, γιατρός στο Γεννηματάς, για την υπόθεση της Ηλιούπολης: "Οι αστυνομικοί έλεγαν ότι η κοπέλα είναι κρατούμενη"

Εργατική Αλληλεγγύη


Η υπόθεση της απαγωγής νεαρής κοπέλας στην Ηλιούπολη από αστυνομικό, ο οποίος επί 1,5 μήνα την κακοποιούσε και την εξέδιδε, έχει συγκλονίσει. Αφού κατήγγειλε τα όσα της συνέβησαν, μετά από ώρες στο εσωτερικών υποθέσεων χωρίς δικηγόρους, η κοπέλα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Γεννηματάς.

Η Αργυρή Ερωτοκρίτου, γιατρός που εκείνη την ώρα εφημέρευε, δήλωσε στην Εργατική Αλληλεγγύη: “Η κοπέλα ήρθε αργά το βράδυ του Σαββάτου στο νοσοκομείο Γεννηματάς. Ήταν συνοδευόμενη από αστυνομικούς με πολιτικά. Παρόλο που δεν είχε χειροπέδες, οι αστυνομικοί τη συνόδευαν παντού. Ό,τι και να γινόταν ήταν μαζί της. Αυτό ενδεχομένως να επηρέαζε αυτά που μας δήλωνε η ίδια ως προς το τι της συνέβη, το οποίο με τη σειρά του επηρέαζε το τι προσέγγιση είχαμε κι εμείς. Στο τμήμα ακτινογραφιών, ζητήθηκε το κορίτσι να μπει μόνο του. Οι αστυνομικοί επέμειναν να μπουν μαζί. Στην ερώτησή μου λοιπόν γιατί συμβαίνει αυτό, αν το κορίτσι κρατείται η απάντησή τους ήταν 'ναι, είναι κρατούμενη'. Είναι μια πολύ μεγάλη αυθαιρεσία της αστυνομίας. Αυτή η στενή επιτήρηση του κοριτσιού μας βάζει σε υποψίες ότι υπάρχουν πράγματα που δεν θέλουν να ακουστούν και να γραφτούν. Ή ότι έχουν ήδη με κάποιο τρόπο εκβιάσει το κορίτσι να μην πει κάποια πράγματα. Και μόνο το γεγονός ότι οι δικηγόροι δεν μπορούσαν να έχουν επικοινωνία μαζί της, λέει πολλά.

Οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο δούλεψαν πραγματικά σωστά, ωστόσο παραμένει το ερώτημα κατά πόσο μπορεί η αστυνομία να παρεμβαίνει στη δουλειά μας και το κατά πόσο γίνεται σεβαστό ή καταπατείται το ιατρικό απόρρητο. Στην προκειμένη περίπτωση μιλάμε για καταπάτηση. Ακόμα και για μια κρατούμενη, δεν θα είχε δικαίωμα κάποιος να καταπατά το ιατρικό απόρρητο. Στη λήψη ιστορικού για παράδειγμα δεν μπορεί να είναι κανείς παρών πέρα από τον ασθενή και τον ιατρό ή νοσηλευτή”.


Πηγή:ergatiki.gr



Η Σφήκα: Επιλογές




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου