Δευτέρα 2 Αυγούστου 2021

Η κυβέρνηση δίνει άλλα 20 εκατομμύρια ευρώ σε ΜΜΕ μέσω Κομισιόν

Ελλάδα


Έχει χαθεί ο λογαριασμός της ενίσχυσης, με διάφορους τρόπους, σε κανάλια και ΜΜΕ, πέρα και από τα διαφημιστικά μηνύματα για τον κορωνοϊό και τον εμβολιασμό.

Αυτή τη φορά τα χρήματα έρχονται από την Κομισιόν. Συγκεκριμένα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε ελληνικό πρόγραμμα ύψους 20 εκατομμυρίων ευρώ σε εφημερίδες, περιοδικά, παρόχές υπηρεσιών περιφερειακών μέσων ενημέρωσης και ραδιοφωνικών σταθμών που επλήγησαν από την πανδημία του κορωνοϊού. Οπως αναφέρεται, σχετικά, η Επιτροπή διαπίστωσε ότι το ελληνικό σχήμα είναι σύμφωνο με τους όρους που καθορίζονται στο προσωρινό πλαίσιο. Η ενίσχυση δεν θα υπερβαίνει τα 1,8 εκατομμύρια ευρώ ανά εταιρεία και θα χορηγηθεί το αργότερο έως τις 31 Δεκεμβρίου 2021.

Να σημειωθεί ότι η κυβέρνηση έχει φανεί ιδιαιτέρως… «γενναιoδωρη» σε αρκετά ΜΜΕ: Από τη διαβόητη λίστα Πέτσα των 20 εκατομμυρίων ευρώ και τον τρόπου που δόθηκαν τα «πακέτα» για την πανδημία μέχρι τα άλλα 2 εκατομμύρια σε καναλάρχες .

Σε αυτά να προστεθούν και η «βοήθεια» με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ). Υπενθυμίζουμε χαρακτηριστικά την ΠΝΠ με τίτλο «Μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19 και άλλες κατεπείγουσες διατάξεις» που περιείχε ένα ακόμα δώρο για τους καναλάρχες. Συγκεκριμένα, τα κανάλια (δηλαδή οι ιδιοκτήτες τους) δεν θα καταβάλλουν τη δόση του 2020 για την απόκτηση της άδειας εθνικής εμβέλειας. Έτσι, απαλλάσσονται ποσού 3,5 εκατ. ευρώ το καθένα. 
Το δώρο αφορά τους σταθμούς ΣΚΑΪ, ΜEGA, ΑΝΤ1, OPEN, Star, Alpha. 
Σύνολο: 21 εκατ. ευρώ. 


Πηγή:imerodromos



Η Σφήκα: Επιλογές




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου