Τρίτη 31 Αυγούστου 2021

Ο Σεμέδο και ο TV βιασμός

Maria Louka (fb)


Δευτέρα πρωί με ανελέητο victim blaming, λες και μας άφησε αυτό το καλοκαίρι να ξεχάσουμε ότι ζούμε σε πατριαρχικό ζόφο.

Όπως έγινε γνωστό, συνελήφθη ο ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού Ρούμπεν Σεμέδο για βιασμό 17 χρονης κοπέλας, ύστερα από καταγγελία του θύματος.

Tο σχετικό hashtag στο twitter βρίθει εμετικών σχολίων. Δεσπόζει το «τι γύρευε η 17χρονη με τον Σεμέδο;»

Μετά από δεκαετίες βιασμένων και αδικαίωτων σωμάτων, μετά το σαρωτικό #metoo, μετά την αποκάλυψη του τραύματος που προκαλεί η ντροπή και η ενοχοποίηση των θυμάτων, μετά από εκατοντάδες ιστορίες ταπείνωσης και φόβου, μετά από τόσες βιωματικές μαρτυρίες που μοιράστηκαν με πόνο, μετά από τόσες αναλύσεις για τους μηχανισμούς κανονικοποίησης της έμφυλης βίας.

Μετά από όλα αυτά, μια φορά να αναφωνήσουν όλοι «τι γύρευε ο Σεμέδο με τη 17 χρονη/ γιατί την οδήγησε σπίτι του/ γιατί τη βίασε/ με ποιο δικαίωμα και με ποια εξουσία τσαλαπάτησε την δική της επιθυμία;». Μια φορά η ευθύνη εκεί που αντιστοιχεί χωρίς δικαιολογίες, χωρίς αστερίσκους, χωρίς υπεκφυγές, χωρίς υπονοούμενα. Μια φορά να γυρέψουν το λόγο από τον δράστη και όχι από το θύμα. Κουραστήκαμε από τη διαρκή θλιβερή συνηγορία σας στα έμφυλα εγκλήματα.

Αλληλεγγύη στο κορίτσι. Δεν είναι μόνη. Καμία δεν είναι μόνη απέναντι στην αγριότητα.


Πηγή:artinews



Η Σφήκα: Επιλογές




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου