Τετάρτη, 1 Σεπτεμβρίου 2021

Από το ίδιο ράφιΜια κωμωδία και μόνο είναι ο χαρτοπόλεμος των ανακοινώσεων που αντάλλαξαν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ μετά τη μη υπουργοποίηση του Ευ. Αποστολάκη. 
Ο ΣΥΡΙΖΑ, που πριν από λίγες μέρες καλούσε την κυβέρνηση «να αναλάβει την πολιτική ευθύνη και να συνεννοηθεί με την αντιπολίτευση και τους επιστημονικούς φορείς για ένα πραγματικά εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης» από τις φωτιές, προσπαθεί τώρα να πείσει ότι ο διορισμός ενός πρώην στελέχους της δικής του κυβέρνησης στη θέση του υπουργού Πολιτικής Προστασίας δεν υπηρετεί την ...«πραγματική συναίνεση» αλλά μόνο τις εντυπώσεις. 

Θυμίζουμε ότι πριν από λίγους μήνες ο ΣΥΡΙΖΑ υποδείκνυε την καθηγήτρια Αθηνά Λινού για κοινής αποδοχής υπουργό Υγείας στη θέση του Κικίλια, ως «επιστέγασμα» της συνεννόησης των δύο κομμάτων στα ζητήματα διαχείρισης της πανδημίας! 

Η κυβέρνηση, από την άλλη, «αδικεί» τον ΣΥΡΙΖΑ όταν τον κατηγορεί ότι «δυναμιτίζει τη συναίνεση», που της παρείχε και με το παραπάνω πριν, στη διάρκεια και μετά τις φωτιές. Το έδαφος άλλωστε για τη μεταξύ τους συναίνεση, είτε εκφράζεται με «κοινής αποδοχής» υπουργούς είτε όχι, υπάρχει και δεν είναι άλλο από τη στρατηγική τους σύμπλευση στα ζητήματα της εμπορευματοποίησης της γης και του περιβάλλοντος, της επιχειρηματικής δράσης σε βάρος των δασών και του αιγιαλού, της «πράσινης ανάπτυξης» στα καμένα και της αναδιοργάνωσης της Πολιτικής Προστασίας στα ΝΑΤΟικά πρότυπα (τα συγχαρητήρια του Πάιατ στον Αποστολάκη για την υπουργοποίησή του λένε πολλά, έστω κι αν δεν ευοδώθηκε τελικά), με προσανατολισμό την παραπέρα στρατιωτικοποίησή της. 

Μετά απ' όλα αυτά, καμιά εντύπωση δεν προκαλεί ότι διαλέγουν ακόμα και υπουργούς από το ίδιο ράφι...

Πηγή:rizospastisΗ Σφήκα: Επιλογές
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου