Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2021

ΟΕΝΓΕ: Πάει πολύ να μας εμπαίζουν με «βοηθήματα», όταν μας οφείλουν εφημερίες 6 μηνών

Ελλάδα


«Οι γιατροί του δημόσιου συστήματος υγείας που βρίσκονται δύο χρόνια τώρα στην πρώτη γραμμή της μάχης για την αντιμετώπιση της πανδημίας δεν έχουμε ανάγκη από βοηθήματα», τονίζει σε σχόλιό της η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) σχετικά με τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού για βοήθημα στους υγειονομικούς.

«Άλλωστε το αντίστοιχο περσινό βοήθημα βγήκε “ξινό” σε πολλούς που το έλαβαν γιατί στην φορολογική εκκαθάριση φέτος πλήρωσαν τα διπλά σε παραπάνω φόρο (σχετικά έχουμε κάνει παρέμβαση προς το υπουργείο Υγείας και προς την ΑΑΔΕ χωρίς ανταπόκριση μέχρι στιγμής)» προσθέτει.

Η ΟΕΝΓΕ και τονίζει πως «αυτό που απαιτούμε είναι αφενός την εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ από τον Φεβρουάριο του 2018 για την επαναφορά του μισθού μας στα επίπεδα πριν από τις μνημονιακές περικοπές του 2012, αφετέρου την επαναφορά του 13ου και του 14ου μισθού. Πάει πολύ να μας εμπαίζουν με “βοηθήματα”, όταν ακόμη δεν έχουν καταβληθεί οι δεδουλευμένες εφημερίες 6 μηνών σε πλήθος συναδέλφων. Είναι το ελάχιστο που οφείλουν να κάνουν ως έμπρακτη αναγνώριση». 

Πηγή:katiousa



Η Σφήκα: Επιλογές




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου