Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2021

Γερή «μπάζα»



Ένα ακόμα «δωράκι» ετοιμάζονται να τσακώσουν οι μεγαλοεργοδότες με την Υπουργική Απόφαση για την «αποζημίωση της τηλεργασίας». 

Θυμίζουμε ότι σύμφωνα με αυτήν, οι εργοδότες θα δίνουν στον κάθε εργαζόμενο που δουλεύει από το σπίτι μέχρι 13 (!) ολόκληρα ευρώ για χρήση του οικιακού χώρου εργασίας, μέχρι 5 ευρώ για συντήρηση του εξοπλισμού και μέχρι 10 ευρώ για το κόστος των επικοινωνιών. 

Αυτά τα ...αστρονομικά ποσά, βέβαια, έχουν και την ανάποδη ανάγνωση: Ενας εργοδότης που απασχολεί π.χ. 100 εργαζόμενους και αναγκαζόταν μέχρι πρότινος να νοικιάζει εγκαταστάσεις με κόστος χιλιάδες ευρώ, τώρα μπορεί να στέλνει στο σπίτι του το προσωπικό, να απαλλάσσεται από νοίκι και άλλα λειτουργικά έξοδα και να ξεμπερδεύει, δίνοντας το πολύ 1.300 ευρώ για τους «οικιακούς χώρους δουλειάς»! 

Αυτό το έργο, άλλωστε, παίχτηκε τους προηγούμενους μήνες, που με πρόσχημα την πανδημία η τηλεργασία γενικεύτηκε, με επιχειρηματικούς ομίλους να ξενοικιάζουν γραφεία, να καταργούν τηλεφωνικές γραμμές, να εξοικονομούν ακόμα και από το ηλεκτρικό ρεύμα, κόστη που μετακυλίστηκαν στις πλάτες των εργαζομένων. 

Αν προσθέσουμε στα παραπάνω και το «τέντωμα» στα ωράρια που επιβάλλουν εξ αποστάσεως στο προσωπικό, καταλαβαίνουμε ότι δεν μιλάμε απλά για «δωράκι». Αλλά για «γερή μπάζα» που έχουν να λαμβάνουν οι «συνήθεις ύποπτοι», αναξιοπαθούντες μεγαλοεργοδότες...

Πηγή:rizospastis



Η Σφήκα: Επιλογές




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου