Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2021

Make Amazon Pay





Χθες ήταν μια πραγματικά μαύρη Παρασκευή για τον γίγαντα του ηλεκτρονικού εμπορίου Amazon.

Η Black Friday σηματοδοτήθηκε από ένα διεθνές κίνημα κατά της Amazon. Διαδηλώσεις έγιναν σε πολλά κέντρα της Amazon στο Ηνωμένο Βασίλειο, στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη.

Ένας διεθνής συνασπισμός συνδικάτων, κοινωνικών και περιβαλλοντικών ομάδων, ενωμένος κάτω από το πανό Make Amazon Pay, οργάνωσε αυτή την ημέρα δράσης έτσι ώστε ο γίγαντας του λιανικού εμπορίου να βελτιώσει τους μισθούς, να τερματίσει την επιτήρηση των εργαζομένων, να σταματήσει την απαγόρευση των συνδικαλιστικών ελευθεριών, αλλά και να μην φοροδιαφεύγει!

Οι ακτιβιστές για το κλίμα Extinction Rebellion επέλεξαν επίσης τη Black Friday για να «αποκλείσουν την είσοδο σε 13 κέντρα διανομής του Amazon στο Ηνωμένο Βασίλειο» και οργάνωσαν « παρόμοιες δράσεις στη Γερμανία και την Ολλανδία».

Ένας από τους ακτιβιστές, ο Owen Espley, είπε στο BBC:

«Είναι καιρός για την Amazon να πληρώσει δίκαιους μισθούς, δίκαιους φόρους…».

«Μια νέα αντίσταση» αναπτύσσεται ενάντια στις επώδυνες συνθήκες εργασίας στην Amazon, γράφει το γερμανικό περιοδικό Focus , το οποίο αναφέρει μια προκήρυξη απεργίας που κατέθεσαν για το απόγευμα του Σαββάτου εργαζόμενοι σε τέσσερις αποθήκες της Amazon στη Γερμανία. Περίπου 400 με 500 εργαζόμενοι της Amazon στη Λειψία βρίσκονται ήδη σε απεργία αυτήν την Παρασκευή, σύμφωνα με το συνδικάτο Verdi.

Σύμφωνα με το συνδικάτο Verdi «εργάτες από τις Ηνωμένες Πολιτείες, το Μπαγκλαντές, την Ισπανία, την Ινδία, τη Γαλλία, την Ιταλία και τη Μεγάλη Βρετανία, μεταξύ άλλων, συμμετείχαν σε διαδηλώσεις με το σύνθημα Make Amazon Pay.  

Πηγή:artinews



Η Σφήκα: Επιλογές




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου