Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022

Αττική Οδός: Με 2.000 ευρώ πάνε να «κουκουλώσουν» το χάος


Ελλάδα



Την καταβολή του ποσού των 2.000 ευρώ ανά εγκλωβισμένο αυτοκίνητο ζήτησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από τη διοίκηση της παραχωρησιούχου εταιρείας της Αττικής Οδού, αίτημα που φαίνεται ότι έκανε δεκτό η εταιρεία.

Ένα εικοσιτετράωρο επικίνδυνου χάους και ταλαιπωρίας για 3.500 ανθρώπους που εγκλωβίστηκαν μέσα σε 1.800 οχήματα στον αυτοκινητόδρομο, απόρροια μιας εγκληματικής πολιτικής, η κυβέρνηση Μητσοτάκη επιχειρεί να το «κουκουλώσει» με δύο χιλιάρικα…

Την χορήγηση «αποζημίωσης» έσπευσαν φυσικά να αποδεχτούν τα αφεντικά του χρυσοπληρωμένου από το λαό αυτοκινητόδρομου. Η «αποζημίωση» είναι «ψίχουλα» μπροστά στα κέρδη που έχουν συσσωρεύσει οι επιχειρηματίες που εκμεταλλεύονται την Αττική Οδό όλα αυτά τα χρόνια.

Όλα αυτά τα χρόνια με τα ληστρικά διόδια και τις συμβάσεις που έχουν νομοθετήσει οι κυβερνήσεις αυτού του τόπου οι επιχειρηματικοί όμιλοι κερδίζουν πακτωλό εκατομμυρίων για ένα αυτοκινητόδρομο που πληρώθηκε με κρατικό χρήμα! Ακόμα και μέσα στην περίοδο της πανδημίας έβγαλαν δεκάδες εκατομμύρια από κρατικές επιδοτήσεις επικαλούμενοι τα …«διαφυγόντα κέρδη» τους από τη μείωση των διελεύσεων.

Και τώρα που άφησαν χιλιάδες ανθρώπους εγκλωβισμένους για 24 ώρες μέσα σε παγωμένο δρόμο χωρίς καμιά βοήθεια και αρωγή, χωρίς ούτε καν ένα μπουκάλι νερό ετοιμάζονται να τη βγάλουν …«καθαρή» με 2.000 ευρώ.

Με την στήριξη της κυβέρνησης ουσιαστικά η κοινοπραξία θα βγει «λάδι» ώστε να πάρει θέση μαζί με τους υπόλοιπους επιχειρηματικούς ομίλους για να διεκδικήσει τη νέα σύμβαση της, η οποία θα περιλαμβάνει και τις επεκτάσεις της Αττικής Οδού που ετοιμάζεται να τους δώσει «προίκα» η κυβέρνηση από το περιβόητο Ταμείο Ανάκαμψης.

Με 2.000 ευρώ λοιπόν βάζουν «υποθήκη» για κέρδη εκατομμυρίων στο μέλλον… Και όταν έρθει το επόμενο χιόνι. Η επόμενη πλημμύρα. Θα τα ρίξουν στους «άπειρους» οδηγούς και στον κακό μας τον καιρό. Και αν …πιεστούν από τις συνθήκες και τη γενική κατακραυγή μπορεί να πετάξουν ακόμα μερικά ψίχουλα, αφού πρώτα θα έχουν επιβάλλει αυξήσεις στα διόδια για τις νέες επεκτάσεις που θα τις έχει πληρώσει και πάλι ο λαός… 


 Πηγή:imerodromos.gr



Η Σφήκα: Επιλογές




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου