Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2022

Στο Σύνταγμα θα «χτυπά» το Σάββατο η καρδιά των εργαζομένων και του λαού




ΜΕΓΑΛΗ ΠΟΡΕΙΑ ΠΑΤΡΑ – ΑΘΗΝΑ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΜΕ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ

Η πορεία, θα συναντηθεί στο Σύνταγμα με τη μεγάλη κινητοποίηση των εργατικών συνδικάτων της Αττικής που παλεύουν για σύγχρονες υποδομές και μέτρα προστασίας του λαού, υποδεχόμενα ταυτόχρονα και τους φορείς της Πάτρας, με τον Δήμαρχο, Κώστα Πελετίδη, να δηλώνει γι’ αυτή την αγωνιστική συνάντηση:

«Οι αιτίες των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι, συνολικά τα λαϊκά στρώματα της Αττικής, αλλά και όλης της Ελλάδας, είναι οι ίδιες και στην Πάτρα. Η πολιτική που άφησε το λαό της Αθήνας εκτεθειμένο απέναντι σε κάθε λογής καιρικά φαινόμενα και φυσικές καταστροφές είναι η ίδια αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης ΝΔ και όλων των κυβερνήσεων που τον καταδικάζουν στη φτώχεια, στην ανεργία, που τον αφήνουν αβοήθητο απέναντι στις επιπτώσεις της πανδημίας, στην Αθήνα, στην Πάτρα, σε κάθε πόλη. Είναι η ίδια πολιτική, που στερεί από το Δήμο μας τα μέσα, για να πάρει μέτρα που να ανακουφίζουν, να στηρίζουν τους συμπολίτες μας.

Γι’ αυτό χαιρετίζουμε και συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα των σωματείων και άλλων μαζικών φορέων της Αττικής, οι οποίοι διοργανώνουν μεγάλη αγωνιστική συγκέντρωση το Σάββατο 29 Γενάρη, στο Σύνταγμα και θα ενώσουν τις φωνές τους μαζί μας, θα ενώσουν τις φωνές τους με το Δήμο και το Εργατικό Κέντρο της Πάτρας, με τους δεκάδες φορείς της πόλης μας που έχουν ανταποκριθεί στο αρχικό κάλεσμα. Δίνουμε αγωνιστικό ραντεβού, το Σάββατο 29 Γενάρη, στο Σύνταγμα, στις 12 το μεσημέρι».

Αντίστοιχα, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, Δημήτρης Μαρμούτας, τόνισε: «Η πρωτοβουλία που πήραμε δεν αφορά μόνο τους εργαζόμενους και το λαό της Πάτρας. Ίσα – ίσα, το Σάββατο στο Σύνταγμα, θα έχουμε δίπλα μας κάθε έναν που πλήττεται από την διαχρονική αντιλαϊκή πολιτική όλων των κυβερνήσεων. Εκεί, θα “χτυπά η καρδιά” όλων των εργαζομένων της χώρας, των άνεργων, των συνταξιούχων και της νεολαίας, συνολικά του λαού της χώρας.

Οι εργαζόμενοι της Πάτρας και της Αθήνας βιώνουν, άλλωστε, την "ανάπτυξη" των απολύσεων και των μειώσεων μισθών, των κομμένων ρευμάτων, της ακρίβειας, του εγκλωβισμού τους στα χιόνια το χειμώνα, και των πυρκαγιών το καλοκαίρι, της ανασφάλειας που τους “προσφέρουν”, όταν πρόκειται για τις ανάγκες συνολικά του λαού, διαχρονικά οι έως και σήμερα Κυβερνήσεις. Εμείς στο δρόμο που χαράξαμε θα συνεχίσουμε και χαιρετίζουμε τα εργατικά συνδικάτα της Αττικής για την κινητοποίησή τους. Συμπαραστεκόμαστε στο δίκαιο αγώνα τους ενάντια στη κυβέρνηση της ΝΔ για άμεσα μέτρα προστασίας από τις φυσικές καταστροφές. Ενώνουμε όλοι μαζί το Σάββατο 29 Γενάρη τις φωνές μας για τα δίκαια αιτήματά μας».

Όλοι οι δρόμοι, οδηγούν το Σάββατο στο Σύνταγμα, με τους φορείς να προετοιμάζονται πυρετωδώς, για τη συμμετοχή και παρουσία τους. 

Πηγή:902



Η Σφήκα: Επιλογές




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου