Τρίτη 24 Μαΐου 2022

Νέο περιστατικό λογοκρισίας από το ΥουΤube, «Κατέβασε» το κανάλι της Σεμίνας Διγενή ως επικίνδυνο περιεχόμενο που παρακινεί στη βία!

Ελλάδα



Σε μια νέα απαράδεκτη ενέργεια προχώρησε η ομάδα του YouTube, η οποία «κατέβασε» το κανάλι της Σεμίνας Διγενή από τον συγκεκριμένο ιστότοπο. Για το περιστατικό ενημέρωσε η ίδια η Σεμίνα Διγενή μέσα από ανάρτησή της, η οποία αναφέρει:

«Είμαι τόσο εξοργισμένη που ελπίζω να βγάλετε νόημα από το κείμενο που ακολουθεί. Μόλις πληροφορήθηκα από την ομάδα του YouTube ότι είμαι επικίνδυνη για την κοινωνία και με τιμώρησε παραδειγματικά, κατεβάζοντας το κανάλι μου!! Το έθεσε - λέει - σε αναστολή γιατί το #SeminaDigeniOfficial περιέχει "επιβλαβές ή επικίνδυνο περιεχόμενο". Θα θελα πολύ να μου πουν αυτοί οι κύριοι του YouTube, πώς ακριβώς παραβίασα τους αμφιλεγόμενους κανόνες, της "παραπληροφόρησης" και τους Ορους (?) της κοινότητας; Τώρα που το ξανασκέφτομαι βέβαια, το κανάλι μου είναι γεμάτο με σεσημασμένους τρομοκράτες και κακοποιούς: Τον Χατζιδάκι, τον Ρίτσο, τον Βέγγο, τον Χορν, την Μελίνα, τον Θεοδωράκη, τον Καββαδία, την Παπαρήγα, τον Σιδηρόπουλο, τον Μικρούτσικο... άσε που περιέχει και εκπομπές για Πολυτεχνεία, χούντες, τόπους εξορίας, Φρειδερίκες, βασανιστές, χρυσαυγίτες...

Λέει χαρακτηριστικά το #teamyoutube: "...το περιεχόμενο έχει σκοπό να υποκινήσει τη βία ή να ενθαρρύνει επικίνδυνες, παράνομες δραστηριότητες που ενέχουν εγγενή κίνδυνο σοβαρών σωματικών βλαβών ή θάνατο. Δεν επιτρέπεται η δημοσίευση περιεχομένου που προωθεί δραστηριότητες όπως η κατάχρηση ναρκωτικών, το ποτό και το κάπνισμα ανηλίκων ή η κατασκευή βομβών". Πείτε μου, σας παρακαλώ, πώς κατά τη γνώμη σας αντιμετωπίζεται αυτή η αυθαιρεσία, αυτός ο παραλογισμός της νέας τάξης ή καλύτερα αυτή η απροκάλυπτη λογοκρισία; Τι πρέπει να γίνει; Πόση ακόμη δυστοπία και τρομοκρατία;».

Είναι ακόμη ένα επεισόδιο, που έρχεται να προστεθεί στα πολλά που έχουν προηγηθεί, επιβεβαιώνοντας πως όχι μόνο συνεχίζει αλλά και μεγαλώνει το «ψαλίδι» της λογοκρισίας από διάφορες ηλεκτρονικές πλατφόρμες και Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, με βάση και τις σχετικές Οδηγίες της ΕΕ και λοιπών ιμπεριαλιστικών οργανισμών που διαμορφώνουν ένα ολόκληρο δίχτυ λογοκρισίας και φίμωσης.

Θυμίζουμε ότι πριν λίγο διάστημα πάλι το ΥουTυbe «κατέβασε» από το κανάλι του «902.gr» την παρέμβαση του μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Νίκου Σοφιανού, στον τηλεοπτικό σταθμό «Mega», στις 24/2/2022, την πρώτη μέρα της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία. Στο δικαιολογητικό email της ομάδας του YouTube γινόταν επίκληση στα ίδια προσχήματα όπως τα παραπάνω.

Σε ανάλογο μοτίβο, το 2018, το βίντεο με τίτλο «ΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ - ΤΥΦΛΗ ΑΦΟΣΙΩΣΗ ΣΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ» στο κανάλι του «902.gr» αποκλείστηκε από το YouTube σε πολλές χώρες, κυρίως της ΕΕ, ενώ στις υπόλοιπες συνοδευότανε με προειδοποιητικό μήνυμα ότι το περιεχόμενο είναι ακατάλληλο και προσβλητικό για μέρος του ακροατηρίου!

Χαρακτηριστικό επίσης είναι το περιστατικό λογοκρισίας που αφορά το τραγούδι «Του κόσμου οι λαοί» από το συγκρότημα «Κοινοί Θνητοί», το οποίο είχε αποκλειστεί απ' το ΥouΤube και κατά συνέπεια μπορούσε να βρεθεί μόνο μετά από αναζήτηση. Πρόκειται για τραγούδι που αναφέρεται στη φτώχεια, στην παιδική εργασία, στην εκμετάλλευση, στον ρόλο των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, αλλά και στη δυνατότητα που έχουν οι λαοί με τον αγώνα τους να γυρίσουν τον τροχό της Ιστορίας.

Βγάζει μάτι λοιπόν το τι εννοούν η ΕΕ, οι διάφοροι υπερασπιστές των «αξιών» του ευρωατλαντισμού, οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι του διαδικτύου όταν μιλάνε για «ελευθερία του λόγου», πάντα συντεθλιμμένη στα όρια που οι ίδιοι βάζουν.

Πηγή:rizospastis.gr



Η Σφήκα: Επιλογές




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου