Σάββατο 11 Ιουνίου 2022

Ερχεται βροχή



«Ερχεται βροχή, έρχεται μπόρα» ήταν η ...έκτακτη ενημέρωση της Πολιτικής Προστασίας για την κακοκαιρία «genesis» που πλήττει ήδη τη χώρα. «Τίποτα το καινούργιο», θα σκεφτεί κανείς, αφού σε κάθε τέτοια απειλή, η κυβέρνηση και ο κρατικός μηχανισμός δεν κάνουν τίποτα περισσότερο από το να ενημερώνουν για τον κίνδυνο. Από κει και πέρα, ο «σώζων εαυτόν σωθήτω». 

Τώρα, όμως, το πήγαν ένα βήμα πιο πέρα. 

Σύμφωνα με «πηγές» του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, που ενημέρωναν από την Πέμπτη για την επερχόμενη κακοκαιρία, υπήρχε ισχυρό ενδεχόμενο να συμβούν «πλημμύρες γρήγορης απόκρισης (Flash floods) σε πολλές πόλεις και οικισμούς (...) με μειωμένη αντιπλημμυρική προστασία»! 

«Κοινή λογική», θα πει κανείς. 

Οχι όμως όταν μια τέτοια ανακοίνωση γίνεται από τον καθ' ύλην αρμόδιο για την αντιπλημμυρική προστασία, δηλαδή την κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο. Το οποίο κυνικά ομολογεί ότι ο κίνδυνος για απότομες πλημμύρες είναι μεγάλος στις (πολλές) περιοχές που το κράτος έχει αφήσει εντελώς απροστάτευτες στις διαθέσεις του καιρού! Κι ενώ διαπιστώνει τον κίνδυνο, εντοπίζοντάς τον μάλιστα σε «πόλεις και οικισμούς» που αποτελούν τον συνήθη ύποπτο να πλημμυρίσουν, δεν ανακοινώνει κανένα ουσιαστικό μέτρο, πέρα από το να είναι οι κάτοικοι ...σε επιφυλακή! Ετσι εννοούν τελικά την αντιπλημμυρική προστασία η σημερινή και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις: 

Κρατική ευθύνη να σου πω πού θα πλημμυρίσει, ατομική ευθύνη να σώσεις τη ζωή και την περιουσία σου.

Πηγή:rizospastis.gr



Η Σφήκα: Επιλογές




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου