Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2022

Το «ακριβό κουβαδάκι» του Κυριάκου Μητσοτάκη

 ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΧΟΛΕΒΑΣ


Όλα έχουν ένα όριο, κύριε Μητσοτάκη.

Πάει πολύ εσείς, ως (πολιτικό) πρόσωπο αλλά και ως πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ να λέτε αυτά:
«Ως προς το καλάθι του νοικοκυριού (…) Προφανώς δεν αφορά τους “αριστερούς του χαβιαριού” όπως τους αποκαλούν στη Γαλλία ή τους “σοσιαλιστές της σαμπάνιας”, όπως τους αποκαλούν στη Γερμανία. Ενδιαφέρει όμως το μέσο Έλληνα, που δυσκολεύεται να τα βγάλει πέρα (…) Με αυτούς λοιπόν και με το καλάθι του νοικοκυριού είμαστε εμείς λοιπόν. Και όσοι το σνομπάρουν και το απαξιώνουν, ας πάρουν το δικό τους ακριβό κουβαδάκι και ας πάνε να παίξουν αλλού».

Πάει πολύ, κύριε Μητσοτάκη, εσείς να προχωράτε σε ειρωνείες για «αριστερούς του χαβιαριού» – κι άλλα τέτοια «έξυπνα» και «άριστα» – ενώ είστε πρωθυπουργός στη χώρα που η εξαθλίωση του λαού μέρα με τη μέρα μεγαλώνει.

Εχετε πάει ποτέ σούπερ μάρκετ (με «καλάθι του νοικοκυριού» ή χωρίς), κύριε Μητσοτάκη, να δείτε τις τιμές και να ξέρετε ότι πρέπει να αγοράσετε τα απαραίτητα, γνωρίζοντας όμως ότι ο μισθός σας δεν θα βγάλει το μήνα;

Έχετε αντιμετωπίσει ποτέ την ακρίβεια στο ρεύμα και το φόβο να σας το κόψουν, επειδή δεν μπορείτε να το πληρώσετε;

Έχετε απειληθεί ποτέ από τις τράπεζες και τα funds να σας πάρουν το σπίτι
(νόμιμα και με τους δικούς σας νόμους);

Ας μην συνεχίσουμε τέτοιες ερωτήσεις. Οι απαντήσεις είναι μάλλον γνωστές.

Είστε άλλωστε, εσείς που δηλώνατε, πριν δύο χρόνια, πόσο δύσκολο είναι να πάρετε αποφάσεις «γνωρίζοντας ότι υπάρχει οικονομικός πόνος, γνωρίζοντας ότι υπάρχει ανασφάλεια, γνωρίζοντας ότι υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι είναι εξαρτημένοι από το μισθό τους»

.

Αξιότιμε, κύριε πρωθυπουργέ, χωρίς να θέλουμε να σας σοκάρουμε
, σας ενημερώνουμε ότι αυτό που γνωρίζετε («ότι υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι εξαρτημένοι από το μισθό τους») δεν αφορά κάποια μειοψηφία. Η συντριπτική πλειοψηφία ΖΕΙ από το μισθό που λαμβάνει (αν έχει δουλειά).

Κύριε Μητσοτάκη, θα σας ακολουθεί για πάντα η παρακάτω δήλωση σας, διότι συμπυκνώνει την πολιτική και ιδεολογική σας αντίληψη: «Δεν τρέφω αυταπάτες για μια κοινωνία χωρίς ανισότητες, κάτι τέτοιο είναι αντίθετο στην ανθρώπινη φύση, όσοι το επιχείρησαν καταστρατήγησαν τελικά την ίδια τη δημοκρατία και τα ατομικά δικαιώματα».



Στον δικό σας κόσμο, κύριε Μητσοτάκη, «μια κοινωνία χωρίς ανισότητες» είναι κάτι «αντίθετο στην ανθρώπινη φύση». Η θέση σας αυτή, άλλωστε, σας οδηγεί στη… γνώση ότι οι «άνθρωποι οι οποίοι εξαρτημένοι από το μισθό τους» είναι περίπου κάποιο φαινόμενο προς παρατήρηση.

Και επειδή είπαμε πολλά: Το καλάθι του νοικοκυριού δεν είναι τίποτα άλλο από ένα επικοινωνιακό τέχνασμα, στο οποίο είμαστε υποχρεωμένοι να βλέπουμε κάθε μέρα τον υπουργό Αναπτύξεως να κάνει σόου.

Αν κάποια στιγμή πάτε σούπερ μάρκετ, κύριε Μητσοτάκη, έχοντας έναν πενιχρό μισθό (έτσι, για πείραμα) θα καταλάβετε την κοροϊδία της κυβερνήσεως σας. Το ξέρετε καλά ότι τίποτα δεν είναι υποχρεωτικό για τα σούπερ μάρκετ. Συστάσεις κάνετε κι εκείνα επιλέγουν την τακτική τους στο καλάθι του νοικοκυριού.

Και κάτι ακόμα κύριε Μητσοτάκη: Ανοίξτε τα μάτια σας για να καταλάβετε την τεράστια απόσταση που έχετε εσείς και η κυβέρνηση σας από τον λαό και την πραγματικότητα που ζει! Θα σας κάνει καλό και (ίσως) καταλάβετε ότι δεν έχουν όλοι το δικό σας (και της κυβερνήσεως σας) «ακριβό κουβαδάκι».


Πηγή:imerodromos.gr



Η Σφήκα: Επιλογές




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου