Κυριακή 23 Ιουνίου 2013

Αυτοκτονηστε, πολιτες!



Αλλος ενας νεο-χαροκαμμενος, που πιστευει ακραδαντα στο σικε αμερικανικο ονειρο του ακραιου δουλευταρα, που, με τον ειλικρινη του κοπο και μονο, κατορθωνει να εχει εκτυπωμενη αναλυση τραπεζικου λογαριασμου που ξεπερναει σε μηκος απλωμενο χαρτι τουαλετας διπλης οψης, και φανταζεται οτι αρκει να ανακαλυψει τα καινουρια Post-it ή τα πολυαιθυλικα σαντουιτς Mc-Goofy, ωστε να μπορει να απολαμβανει το οικολογικο Φουα-γκρα και την αντικα Ντομ-περινιον του, αγκαλια με φιλικα προσκειμενα φωσφοριζοντα χελια στις Σεϋχελλες και μπανιαριζομενος σε νερο 36,6 βαθμων Κελσίου ακριβως, αγνοωντας την πραγματικοτητα του επιχειρηματικου κοσμου περα ως περα και κλεινοντας ερμητικα τα ματια, το στομα, τα αυτια και τον νου του, σε ολα οσα αντιτιθενται σε αυτη του την υγρη φαντασιωση ακρατης και φλογερης ηλιθιοτητας.

Μην θελωντας ή εστω αδυνατωντας να καταλαβει και να αποδεχθει, οτι δεν υπαρχει, ουτε ποτέ υπηρξε, καποιος επιχειρηματιας που να σεβεται τον εαυτο του, απο τον μικροπεριπτερα μεχρι τον πετρελαιομεγιστανα και τον εμπορο οπλων, ή την κοπελα που πουλαει σαρκα με την ωρα, που δεν χρησιμοποιει ή τουλαχιστον προσπαθει να χρησιμοποιησει με τον πιο αποδοτικο τροπο οποιαδηποτε μεθοδο, τηρουμενων των αναλογιων, προκειμενου η επενδυση του να του αποφερει κερδος, και μαλιστα οσο το δυνατον μεγαλυτερο.

Αγνοωντας μεχρι τελικης πτωσεως, οτι ακομη και κερινες οδοντογλυφιδες ή βρεγμενες χαρτοπετσετες να παραγει καποιος, θα προσπαθησει να πεισει, και στην αναγκη, ή οταν απλα εχει την δυνατοτητα, να εξαναγκασει πιθανους αγοραστες να παραγγειλουν και να πληρωσουν, ασχετα αν αυτοι χρειαζονται ή ειναι σε θεση να πληρωσουν τετοια προϊοντα ή οχι.

Ποσο μαλλον οταν μιλαμε για οπλα, βιομηχανικα προϊοντα με πολλαπλασιο ποσοστο κερδους. Ή για αυτοκινητα. Πυρηνικους αντιδραστηρες. Ή για το υπερπροϊον Χρημα.

Ο "ανθρωπος" της Καθημερινης, ο απελπισμενος αυτος γραφιας της συμφορας, δεν ειναι απλα εντελως γελοιος, ο τυπος ειναι το σπουδαιοτερο «νουμερο» στην ιστορια.

Οι λεξεις Βιετναμ, Νικαραγουα, Κορεα, Χιλη, Ονδουρα, Αργεντινη, Βολιβια, Τιγρεις της Ασιας, Κουβα, Ρωσια, Ελλαδα τρεις φορες ως τωρα, Ιρακ, Αφγανισταν, Τουρκια, Κονγκο, Νιγηρια, και τοσες αλλες, τοσες αμετρητες αλλες ως τωρα, προφανως δεν του διηγουνται απολυτως τιποτα.

Ολες αυτες οι χωρες αποτελουνται, κατ’ αυτον και την ακρως ανεπαρκη αντιληψη του, χωρις εξαιρεση, απο εκ γενετης τεμπεληδες κι ανικανους και συναμα, ως τα αποκρυφα του μεδουλιου τους, διεφθαρμενους πολιτικους και πολιτες.

Ολοι φταινε, ολοι ειναι υπευθυνοι, ολοι τιμωρουνται δικαιως, εκτος απο τα ευγενη λουλουδια των χρηματιστηριων και των πολυεθνικων. Ολοι, εκτος απο την βιομηχανια οπλων και λοιπες βιομηχανιες.

Η ακρατη κερδοφορια ειναι η Υψιστη Αγιοτητα, και προκαλει αποκλειστικα ευημερια. Πρεπει να την εξυμνουμε και να την ασπαζομαστε, καθημερινα, γονυπετεις, στην αναγκη ακομη και νεκροι σε κατασταση αποσυνθεσης.

Ο Βασιλιας Τοκος, το "προϊον" των τραπεζων, που ουτε τρωγεται ουτε αφοδευεται, ειναι το Απολυτο Καλο και δεν ευθυνεται για τιποτα.

Η σαχλαμαρα και η μπουρδολογια ειναι δυο ειδων: Πληρωμενες αδρα ή ψυχικα ασθενους.

Τα εκατομμυρια κατοικων δεκαδων αφρικανικων χωρων ή χωρων της λατινικης Αμερικης, που εχουν παραδοθει εδω και δεκατιες ολοκληρες σε ατερμονη σηψη, φταινε για ολα, αυτοι αποκλειστικα και μονο, επειδη ειναι ολοι, χωρις καμμια απολυτως εξαιρεση, τεμπεληδες, ανεπροκοποι, μαυριδεροι ή υπερβολικα μελαχροινοι, και μυριζουν ασχημα.

Οι εμποροι οπλων και χρηματος δεν ευθυνονται για τιποτα. Αυτοι απλα καθονται φιλησυχοι, γαληνιοι, αμεριμνοι, στα κοτερα και τα σαλονια τους και περιμενουν υπομονετικα, σαν αγιοι/σοφοι/μεγαλοχαροι πατερουληδες, μηπως τυχον ξεσπασει καπου στον ματαιο τουτο κοσμο εντελως απο μονος του ενας τοσος δα μικρουλης, γλυκουλης, αγαπησιαρης, καλουλης, ευγενικουλης πολεμακος, γαρνηρισμενος βεβαια παντα με υψηλα ιδανικα και υπεροχες ιδεες!

Χωρις να υποκινουν ή να υποστηριζουν, χωρις να ασκουν την παραμικρη επιρροη/επιδραση, περιμενουν ησυχα, χωρις να αναλαμβανουν καποια δραση προς αυτη την κατευθυνση. Απλα καθονται κι ελπιζουν, με καπως αναμεικτα συναισθηματα ειναι η αληθεια, μηπως καταφερουν να μοσχο-ξε-πουλησουν τις πανακριβες οβιδες και τα υπερηχητικα τους αεροσκαφη, στα οποια εχουν «επενδυσει» δισεκατομμυρια δολαρια, κεφαλαια που, βεβαια, δεν εκλεψαν, ουτε αρπαξαν μεσω απατης, ουτε απεκτησαν με την βια, αλλά κληρονομησαν, νομιμα, δικαια, ηθικα και ομορφα, κατευθειαν απο τις γιαγιαδες τους, στο εκαστοτε Διακοφτο ή στα Δερβενοχωρια του πλανητη.

Εις αναμονη πολεμου, να μην παει στραφι η καλη σοδεια. Πως περιμενει ο μπακαλης την νοικοκυρα; Ε, καπως ετσι!

Οχι πως ευχονται τον πολεμο, ή τον επιδιωκουν, το αντιθετο, αλλά θελουν να ειναι ετοιμοι να εφοδιασουν με τα απαραιτητα οσους εξεγειρονται για τα δικαια τους, πονοψυχοι κι αγωνιστες οπως ειναι απο τη φυση τους. Να μην βρεθουμε απροετοιμαστοι!

Ξοδευουν ατελειωτα ποσα, μονο και μονο για την περιπτωση που τα "προϊοντα" τους ισως χρειαστουν.

Ετσι κ αλλιως, αν δεν το κανουν αυτοι, καποιος αλλος θα το κανει. Μα τι λεμε τωρα.

Κι αν δεν ξεσπασει τελικα ο πολεμος; Ε, ενταξει, δεν πειραζει. Τότε, απλα, συνεχιζουν να ειναι ευτυχισμενοι, αγνοι και ειρηνολατρες, πετανε στον καλαθο των αχρηστων τα "ευγενη προϊοντα" τους, ή τα αποσυναρμολογουν και τα κανουν στηριγματα για πιπεροριζες, ανταλλακτικα για ποδηλατα και μπανιερες για τσιπουρες. Μα τι λεμε τωρα!

Ουτε εχει λαβει χωρα ποτέ καποιο υποκινουμενο πραξικοπημα, μα τι λεμε τωρα!

Ολοι οι απανταχου δικτατορες κατεκτησαν γενναια και ηρωικα την εξουσια στις χωρες τους, με μονο τους μελλημα να σωσουν τις χωρες τους, με τα πατριωτικα τανκς να βαλλουν κατα αμαχων και τους φιλευσπλαχνους και τοσο ευγενεις βουρδουλες να εξασκουν την μαθηση της πατριδογνωσιας, επειδη, αφενος, υπηρξαν μεχρι τα τρισβαθα των πατριωτικων τους ψυχων αδυσωπητα ερωτευμενοι με την εκαστοτε πατριδα τους, κι αφετερου επειδη σταθηκαν υπερβολικα εξυπνοι και στρατηγικα σοφοι.

Επραξαν δε παντα κοντρα στα οποια ξενοφερτα συμφεροντα, υποκινουμενοι μονο απο αγνη, σχεδον στοργικη, αγαπη προς την κοινη πατριδα, και ποτέ, μα ποτέ, απο μυστικους πρακτορες αλλων χωρων, ειτε μεσω απειλων, ειτε μεσω δωροδωκιων, ειτε μεσω και των δυο. Μα τι λεμε τωρα!

Πολιτικοι που "ορθωσαν αναστημα" χαθηκαν εντελως τυχαια. Οποιος τολμησει να πει κατι αντιθετο απο αυτο, απο το "τυχαιο" του πραγματος, ειναι αρρωστος και κακος και ακοινωνητος και συνομωσιολογος. Ακουστε! Ατυχηματα συμβαινουν!

Ο Κεννεντυ δολοφονηθηκε εντελως ασχετα απο την πολιτικη του και εντελως τυχαια απο εναν τρελλο πρωην συμμαθητη του, επειδη καποια φορα του ειχε δαγκωσει ενα μεγαλο κομματι απο το cheesecake που του ειχε δωσει για το διαλειμμα η γιαγια του δολοφονου, 33 χρονια, 5 μηνες και 7 λεπτα πριν την δολοφονια.

Ο Ουλωφ Παλμε το ιδιο.

Ο Μαρτιν Λουθερ Κινγκ.

Τοσοι αλλοι.


Η κυριοτερη πηγη θανατου για αντιστεκομενο λατινοαμερικανο πολιτικο αντρα ειναι το αεροπορικο "δυστυχημα".

Ολα αυτες οι δολοφονιες δεν ηταν εντελει δολοφονιες, ηταν εντελως τυχαια περιστατικα. Nαι μεν αφορουσαν αμεσα την ζωη συγκεκριμενων πολιτικων, οι οποιοι ειχαν αντιταχθει με αμεσο τροπο σε συγκεκριμενα συστηματα, αλλά, ως δια μαγειας, δεν ειχαν καμμια αμεση σχεση τα περιστατικα αυτα με την πολιτικη τους αντισταση και αντιδραση. Μα τι λεμε τωρα!

Γενικοτερα, τετοια «εντελως τυχαια συμβαντα» υπερφαλαγγιζουν καθε προσπαθεια να αντιληφθει καποιος την πραγματικοτητα ετσι οπως ειναι.

Οι Γιαπωνεζοι αιφνιδιαζουν «εντελως αιφνιδιαστικα» τους αθωους Αμερικανους στο θρυλικο Περλ Χαρμπορ. Οι οποιοι Αμερικανοι, τι πιο φυσικο απο αυτο, δεν αντιληφθηκαν μια ολοκληρη αρμαδα γιαπωνεζικων αεροπλανοφορων μεχρι που αρχισε να τους πυροβολει απο την επομενη γωνια. Μια αρμαδα τοσο μεγαλη, ωστε ο θορυβος και μονο που πρεπει να προκαλουσαν οι μασελες των γιαπωνεζων πιλοτων καθως μασουσαν το καθημερινο τους Σουσι περιμενοντας να φτασουν σε αποσταση βολης, πρεπει να ειχε ακουστει ως το Πενταγωνο, τον Λευκο Οικο και τους νεγρους λιμενεργατες του Μισσισιπι.

Μα τι λεμε τωρα!

Κατι παρομοιο ηταν η αφορμη πριν απο τον πολεμο του Βιετναμ, αλλά ουτε τότε δεν εγινε κατι αντιληπτο, πχ οτι τετοιες λεπτομερειες δεν παιζουν κανεναν ρολο.

Αν ειναι να γινει πολεμος, θα γινει. Πρωταρχικος στοχος ειναι η καταναλωση οπλων, οχι διαφορες «βλακειες» οπως η αληθεια, η δικαιοσυνη, η ειρηνη, κλπ.

Μα για ποιο πραγμα συζηταμε!

Οι διδυμοι πυργοι της Νεας Υορκης επεσαν επειδη σε καποιους κακους εως παρα πολυ κακους τρομοκρατες δεν αρεσει η Κοκα-Κολα. Ο Σανταμ ειχε κρυμμενη την αραβικη ατομικη βομβα στο δεξι του μανικετοκουμπο! Σαν τον Χουλκ ισως.

Ποτέ καποιος ηγετης χωρας, και παλι ολως τυχαιως, καποιος που ειχε θεσει ως στοχο του να εξαλειψει αυτη την εξαθλιωση της ανθρωπινης υποστασης, που προσπαθησε να αντισταθει, δεν κατεληξε ολως τυχαιως να σουλατσαρει ως ρετρο φαντασματακι σε καποιο χαντακι, αγκαλια με τον φουκαρα τον Αγιο Πετρο!

Ατυχηματα συμβαινουν!

Ανοητοι, ολοι μας! Χωρις εξαιρεση.


Φυσικα φταιει για ολα αυτα ο Ελληνας: η γιαγια, η θεια, ο γιος κι ο μπατζανακης μας, και βεβαια εμεις οι ιδιοι, επειδη μπηκαμε στο Πανισχυρο-Ελληνικο-Δημοσιο πριν 30-τοσα χρονια και, ενω επρεπε να δουλευουμε σαν σκλαβοι, δουλευαμε μονο περιπου σαν σκλαβοι και κλεβαμε χωρις ντροπη το ψωμι και τον ιδρωτα του Σορος και του Ροθτσιλντ. Φταιμε.

Η λυση, συμφωνα με τον φουκαρα/ ταλαιπωρο/ ανεκδιηγητο/ ατυχησαντα/ ανιαρο/ αστοχο/ μεγα αναξιοπαθουντα/ δημοσιο-γραφικό της Καθημερινης, θα πρεπει να ειναι:

Κρεμαστε αναποδα ολους τους ανεργους σε κολωνες της ΔΕΗ!

Εκτελεστε αμεσως ολους τους συνταξιουχους της υφηλιου!

Πεταξτε στην φωτια οσους τολμουν κι αρρωσταινουν!


Οσοι ειναι υγιεις κι αρτιμελεις οφειλουν, για οσο χρονικο διαστημα παραμενουν υγιεις κι αρτιμελεις, να εργαζονται σκληρα και κατοπιν ακομη σκληροτερα, για τουλαχιστον 18 ωρες την ημερα, χωρις ρεπο και αδεια, χωρις σκεψη και τροφη, χωρις παρον και μελλον, με μοναδικο τους κερδος ακομη μιαν ημερα ζωης, ωστε να μπορουν να εργαστουν με τον ιδιο αφταστο "ζηλο" και την επομενη.

Και παει λεγοντας.

Αυτοκτονηστε Πολιτες, ο Dow Jones επεσε κατα 3,25% - πρεπει να τον σωσουμε!