Τρίτη 27 Μαΐου 2014

Έχω μια κολοκυθιά

Του Θανάση καρτερού


Τα καημένα τα εκλογικά αποτελέσματα. Είναι να τα λυπάσαι μ' αυτά που τραβάνε από τον Σαμαρά, τον Βενιζέλο και τα φίλια ΜΜΕ. Προσέξτε: Το γεγονός ότι η Ν.Δ. έχασε από τις περασμένες εθνικές εκλογές περίπου εφτά μονάδες και το ΠΑΣΟΚ πάνω από τέσσερις θεωρείται μήνυμα. Ενώ το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε πρώτο κόμμα και με διαφορά τέσσερις μονάδες από το δεύτερο θεωρείται από τους σκληρούς της κυβέρνησης ήττα. Από τους πιο ευλύγιστους, αποτυχία!

Δεν του πέρασε, λένε, του ΣΥΡΙΖΑ.

Απέτυχε η προσπάθεια αποσταθεροποίησης, λέει ο Σαμαράς. 

Απέτυχε η επέλαση, λέει ο Βενιζέλος. Γιατί; Μα γιατί ο κυβερνητικός συνεταιρισμός έχασε μόνο το 25% της εκλογικής του δύναμης. Άρα μπορούν να μείνουν, εκφράζουν τη σταθερότητα και ό,τι άλλο θέλετε, κι ας αποδείχτηκε ότι τους στηρίζει μόνο το ένα τρίτο του εκλογικού σώματος. Κι αυτό μετά από εκβιασμούς, απειλές, προειδοποιήσεις Αρμαγεδδώνα, συμβουλές της Μέρκελ και υποδείξεις του Γιούνκερ.

Έχω μια κολοκυθιά που κάνει τρία κολοκύθια - το θυμάστε;

Και πόσα κολοκύθια πρέπει να κάνει η κολοκυθιά τους για να μας αδειάσουν τη γωνιά; Λάθος ερώτηση. Γιατί έτσι κι αλλιώς, αυτοί έχουν αναλάβει να κάνουν μια δουλειά. Και ήταν αποφασισμένοι και εντεταλμένοι να παραμείνουν κατσικωμένοι στις καρέκλες τους, ακόμα κι αν έχαναν τη μισή ή και παραπάνω εκλογική τους δύναμη. Η ανωμαλία, της ανωμαλίας, ω ανωμαλία δηλαδή. Κι ας ρητορεύει για το Σύνταγμα ο Βενιζέλος και για τη δημοκρατία ο Σαμαράς.

Συμπέρασμα: Δεν πρόκειται να τους ξεφορτωθούν εύκολα οι Έλληνες.

Αν είχαν στοιχειώδη δημοκρατική ευαισθησία, θα κατέφευγαν μετά το εκλογικό στραπάτσο στον κυρίαρχο λαό. Καταψηφιστήκαμε σε εκλογές που αποδεχτήκαμε και διαχειριστήκαμε σαν δημοψήφισμα. Ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι έχει τη στήριξη της πλειοψηφίας του λαού. Πάμε σε εκλογές, να δούμε τι λέει ο πολίτης, εξ ονόματος του οποίου όλοι μιλάμε. Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα.

Αλλά όχι. Η αλχημεία είναι ευκολότερη από την παραδοχή της αλήθειας. Δεν νίκησε ο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν ηττηθήκαμε εμείς. Απλώς ο λαός εντέλλεται να συνεχίσουμε την ίδια πολιτική, με κάποιες επισκευές. Αυτό είπαν και ελάλησαν οι δυο, συν τα παπαγαλάκια. Κοροϊδεύουν δηλαδή τώρα όχι μόνο εμάς, αλλά και τον εαυτό τους.

Και δεν ακούνε τη βοή των πλησιαζόντων γεγονότων...

Από την ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου