Σάββατο 10 Μαΐου 2014

Η Αγλαΐα και το αγλάισμα

Του Θανάση Καρτερού


Έβγαλε ανακοίνωση η Νομαρχιακή Επιτροπή Σάμου του ΚΚΕ για να καταγγείλει την Αγλαΐα Κυρίτση, υποψήφια περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, ότι γυρίζει λέει στα χωριά και δηλώνει ότι είναι ΚΚΕ. Ψευδώς και ανυποστάτως. Δεν έχει, λέει η εν λόγω ανακοίνωση, ούτε πολιτική, ούτε ιδεολογική, ούτε φιλική -μάλιστα, μάλιστα, φιλική- σχέση με το ΚΚΕ η Αγλαΐα. Και όλα τα κάνει για να κοροϊδέψει τους οπαδούς του κόμματος και να κλέψει την ψήφο τους.

Απάντησε η... κατηγορουμένη ότι αυτά είναι ανυπόστατα και διέπραξε το λάθος να κάνει λόγο για ήθος και να ζητήσει λίγη τσίπα από τους δράστες της ανακοίνωσης. Και ποιος παρακαλώ έσπευσε να αποδείξει το δίκιο της; Ο "Ριζοσπάστης" -μάλιστα ο "Ριζοσπάστης". Πώς; Μα με το σχόλιο που αφιέρωσε στην απάντηση της Αγλαΐας κάποιο δημοσιογραφικό, ηθικό και κομματικό αγλάισμα της εφημερίδας. Ανώνυμο φυσικά.

Αγλαϊστείτε άπαντες:

Αν καταλαβαίνουμε καλά, αυτό σημαίνει ότι θα σταματήσει -η Κυρίτση- να επιδίδεται σε αυτή την άθλια τακτική. Δηλαδή, να δηλώνει ανοιχτά και παντού ότι είναι ΣΥΡΙΖΑ, ότι στρατεύτηκε μαζί του στην προοπτική της ανάδειξής του σε κυβέρνηση, ότι παζάρευε εδώ και πολύ καιρό την υποψηφιότητά της με τον ΣΥΡΙΖΑ, εξαργυρώνοντας έτσι τους αγώνες των εργαζομένων της ΕΡΤ. Για τα περί «ήθους» και «τσίπας», ας κοιταχτεί καλύτερα στον καθρέφτη...

Δηλαδή, αν καταλάβατε, όχι δήλωση μετανοίας, αλλά αναγνώρισης όλων των αμαρτιών ζητούν οι αγλαϊσμένοι από την Αγλαΐα. Θα δηλώνει ανοιχτά και παντού την αλήθεια! Διότι -αυτό είναι καρατσεκαρισμένο από το κόμμα- η εν λόγω και πήγε με τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή θα γίνει κυβέρνηση -από ιδιοτέλεια, δηλαδή. Και παζάρευε την υποψηφιότητά της -α, την πονηρή! Και εξαργύρωσε τους αγώνες των εργαζομένων της ΕΡΤ -πάρτε και τα αργύρια. Και δεν κοιτάει και τον καθρέφτη όταν μιλάει για ήθος. Ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, ο ανώνυμος συγγραφέας του σχολίου τον κοιτάει -τον εαυτό του- κάθε πρωί στον καθρέφτη και αναφωνεί: Τι αγλάισμα ήθους είμαι ο μπαγάσας!

Ενώ η έρμη η Αγλαΐα; Από τη στιγμή που συνεργάστηκε με τον ΣΥΡΙΖΑ σβήστηκαν όλα -και η στάση, και οι ιδέες, και οι αγώνες, και η καταγωγή. Με αποτέλεσμα να μην μπορεί να κοιταχτεί στον καθρέφτη.

Διότι βλέπει εκεί το αγλάισμα να της κουνά το δάχτυλο...

Από την ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου