Δευτέρα 21 Ιουλίου 2014

Το ΚΚΕ και η ευρωομάδα της Αριστεράς

Πολιτική


Σε χυδαίους χαρακτηρισμούς εις βάρος του Δημήτρη Παπαδημούλη κατέφυγε, δυστυχώς, ο «Ριζοσπάστης», στο φύλλο της Παρασκευής. Προφανώς γιατί ενοχλήθηκε από όσα εκείνος είχε πει, δύο ημέρες πριν, στο Ρ/Σ «Στο Κόκκινο» με αφορμή το συμβάν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με πρωταγωνιστή τον ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Κώστα Παπαδάκη.

Τι είχε πει ο αντιπρόεδρος του Ευρ. Κοινοβουλίου; Ότι το ΚΚΕ, που συμμετείχε στην ευρωομάδα της Αριστεράς από την ώρα ίδρυσής της και στην οποία μετέχουν όλα τα κομμουνιστικά κόμματα της Ευρώπης, τώρα επέλεξε να αποχωρήσει, προσχωρώντας στην ομάδα των μη εγγεγραμμένων, στην οποία όμως κυριαρχούν, αριθμητικά και πολιτικά, οι φασίστες. Η πολιτική αυτή επιλογή αυτοαπομόνωσης είναι «αρνητική εξέλιξη και προκαλεί θλίψη», είχε τονίσει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο «Ρ» επέλεξε να απαντήσει με ένα σημείωμα, υπό τον δηλωτικό τίτλο «ψέματα και αντικομμουνισμός», ακόμη όμως και μέσα από τις γραμμές αποκαλύπτεται ο πυρήνας της υπόθεσης. Ο συντάκτης του διατείνεται ότι «οι μη εγγεγραμμένοι ευρωβουλευτές δεν συνιστούν πολιτική ομάδα», πράγμα που δεν ισχύει κατ' ουσίαν, αφού έχουν δομή και λειτουργία ομάδας, ενώ στις συζητήσεις εκπροσωπούνται από έναν ευρωβουλευτή, όπως φάνηκε και από το «καπέλο» της Μαρίν Λεπέν στο επίμαχο περιστατικό.

Αλλά και κάτι ακόμη: στην προσπάθειά του ο «Ρ» να αποδείξει ότι το ΚΚΕ δεν έχει απομονωθεί, επικαλείται την κοινή ανακοίνωση 50 κομμουνιστικών κομμάτων κατά της ισραηλινής επιθετικότητας. Αυτό και μόνο δείχνει στο ΚΚΕ σε ποια ομάδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου πρέπει να ανήκει...

Ν.ΠΑΠ.

Από την ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου